K.Olympia SC.Wijgmaal - K.Londerzeel SK

K.Londerzeel SK.
1-1

Na het 1-1 gelijkspel op Harelbeke kreeg Olympia Wijgmaal op de 19de speeldag het bezoek van SK Londerzeel. Een ploeg die in de 1ste periode een beetje in het sukkelstraatje zat, maar nu zowaar in de 2de periode betere papieren kon voorleggen dan Wijgmaal. Na 9 punten in de eerste 10 wedstrijden zat SK Londerzeel nu al aan 16 punten en had in deze 2de periode slecht tweemaal verloren en 5-maal gewonnen. Eén van die twee verlieswedstrijden kwam tot stand op de vorige speeldag en toen verloor SK Londerzeel tegen Mandel United in eigen stadion met 0-1. Trainer Steven Hilaerts kon op Wijgmaal geen beroep doen op verdediger Oliver De Groodt. Die had in de vorige wedstrijd zijn 3de gele kaart ontvangen en was dus geschorst. Daardoor kreeg de jonge Niels Van Den Bossche zijn eerste basisplaats van het seizoen. SK Londerzeel moest ook verdedigers Andrea Morias en Aiman El Maimouni missen wegens een kwetsuur. Bij Wijgmaal kwam Lennert De Keukeleere weer in de ploeg. De verdediger kon door werkomstandigheden twee wedstrijden niet meespelen. Daardoor kreeg Eberd De Donder weer een plaats op de invallersbank. In de spits kreeg Tom Blockx weer de voorkeur op Kurt Weuts, net als op Harelbeke. In het regenachtige weer met een wind die vlak op de zittribune stond en het terrein dat blijkbaar toch het evenwicht van sommigen verstoorde, bracht Wijgmaal in de eerste helft toch een zeker windvoordeel in de rug. De bezoekers kwamen na 5' via een hoekschop aan de eerste kans. Die werd echter naast doel verlengd via een kopbal. In de 11' kon Tim Boogaerts de bal van op links voor doel brengen en Tom Blockx kon van net buiten het strafschopgebied op doel koppen. Zijn kopstoot ging echter ver naast doel. Zes minuten later gooide keeper Yanno Vanwelkenhuysen de bal uit en Ferrari Da Silva kwam tot één van zijn rushes. Onze Brazilaanse middenvelder schoot van op 20 meter niet zo ver naast doel. Vlak daarna verspeelde Wijgmaal achteraan de bal en Redouane Aalhoul kreeg van uit een scherpe hoek de kans om de bal in doel te zetten. Zijn poging was echter niet goed gericht. Halfweg de 1ste helft kopte Alexandre Teirlinckx bij een hoekschop over doel. Iets later ging bij een counter van Londerzeel de poging van Thomas Nzinga Ngimbi naast doel. In de 34' kreeg Gert Stockx een gele kaart en zo wass hij meteen geschorst voor de wedstrijd op Dikkelvenne binnen 14 dagen. In de 41' kon Londerzeel weer aan een hoekschop komen en nu redde Tim Boogaerts op de doellijn na een kopbal van de bezoekers. In de 43' trapte Gert Stockx een vrijschop voor de voet van Alessandro Bongiorno en die trapte op doel. Zijn schot werd onderweg nog beroerd door een verdediger en verdween in doel. Zo kwam Wijgmaal op een ideaal moment op voorsprong via het 3de seizoensdoelpunt van Bongiorno (1-0). Bij SK Londerzeel kregen twee spelers nog geel voor de pauze. Eerst Michel Goffin en één minuut later Cedric Dellevoet. Met deze stand werd de rust bereikt. Lang bleef die voorsprong in de 2de helft op het scorebord staan. In de 47' kwam SK Londerzeel aan een hoekschop en Teirlinckx kon aan de 2de paal de bal in doel verlengen en meteen de stand in evenwicht brengen (1-1). In de 55' vielen de bezoekers met 10 toen Goffin zijn 2de gele kaart kreeg. Toch bleef Londerzeel de looplijnen van Wijgmaal goed te verstoren en in de 57' kwam er een schot van Nick Van Belle van uit een scherpe hoek op doel. Keeper Vanwelkenhuysen had daar niet zo veel moeite mee. In de 61' kwam Joren Dehond bij Wijgmaal in de ploeg voor Marcos Da Silva. Twee minuten later had keeper Jasper Otte het moeilijk met een schot van Ben Colson. Hij verlengde de bal in hoekschop. In de 65' kwam Kurt Weuts op het terrein. Hij kwam in de plaats van Tom Blockx. Bij SK Londerzeel kwamen Luca Bonnano en Abdoul Djawadi in de ploeg. In dezelfde minuut kreeg Thomas Nzinga een gele kaart. Eén minuut later sneed het mes van Ferrari Da Silva door de bezoekende defensie en hij stuitte op keeper Otte. De druk op de defensie van SK Londerzeel werd steeds groter. Wijgmaal kreeg een paar vrijschoppen, maar die werden prima ontzet door hun defensie. Bij een corner voor Wijgmaal kopte Weuts de bal naast doel. Een corner voor Londerzeel kwam voor de voet van Teirlinckx en die trapte de bal nipt naast doel. in de slotminuten kopte Ferrari Da Silva bij een vrijschop recht op doelman Otte. SK Londerzeel kreeg ook een vrijschop en Dellevoet mikte die mooi naar de kruising, maar Yanno Vanwelkenhuysen wist daar wel raad mee. Pieter Kempeneers kreeg nog een gele kaart en mist net als Stockx de wedstrijd op Dikkelvenne. Ugo Nwadikwa kwam nog gevaarlijk opzetten en schoot de bal van in de 16-meter naast doel. Olympia Wijgmaal kwam niet tot dezelfde prestatie als tegen Racing Gent en moest zich net als vorige zondag tevreden stellen met een 1-1 gelijkspel. We moeten er wel bijvoegen dat Wijgmaal in deze 2de periode nog niet verloor. Door dit punten verlies valt Wijgmaal van de 3de naar de 5de plaats. Olympia telt wel evenveel punten als Racing Gent, maar heeft één wedstrijd minder gewonnen. Volgend weekend is er een rustdag en op 10 februari moet Olympia Wijgmaal naar Dikkelvenne. Die verplaatsing is op papier gemakkelijk, maar toch niet onderschatten. Dan komen ook de studenten van Wijgmaal terug in aanmerking voor een selectie. Daarmee bedoelen we Jeroen Goor, Arnout Masselis, Ward Vandenberghe en Andreas Dewaet.