KHO Wolvertem-Merchtem - K.Olympia SC.Wijgmaal

K. Hoger Op Wolvertem-Merchtem
1-2

Na de nipte nederlaag op het terrein van Tempo Overijse vorige week moesten de reserven van Wijgmaal op vrijdag 18 januari weer op verplaatsing spelen. N u moesten ze het opnemen tegen fusieploeg Hoger Op Wolvertem-Merchtem. Deze ploeg stond in de rangschikking net boven Wijgmaal en telde 2 punten meer. In een eerste helft waarbij de bezoekers van Olympia de wedstrijd domineerden kwam de thuisploeg via een strafschop toch op voorsprong. Keeper Zeno De Corte kwam nog dicht bij de naar de hoek getrapte bal, maar kon toch geen doelpunt verhinderen (1-0). Wolvertem-Merchtem bereikte de rust met die voorsprong. Trainer David Hesemans bracht na de rust Sabic in de ploeg voor El Iar. Er waren 20 minuten gespeeld in de 2de helft toen Tibo Janssens van aan de zijlijn en van op 40 meter op doel schoot en daarbij de paal trof. Joseph Sylla was goed gevolgd en kon in de herneming de bal toch in doel plaatsen en zo de stand op 1-1 brengen. Wijgmaal bleef vol voor de aanval gaan en speelde de tegenstander grotendeels van het kastje naar de muur. Brent Van Hove werd bij Wijgmaal van het veld gehaald en in zijn plaats kwam Kalala Wa Kalala Kambemba. Bij een corner in de 90' kon Joseph Sylla de bal in doel verlengen en zo met zijn 2de treffer van de wedstrijd Wijgmaal nog de zege bezorgen (1-2). Voor Olympia werd dit de 7de zege van het seizoen.en ze wippen daardoor over Wolvertem-Merchtem. Wijgmaalt telt na 18 speeldagen 25 punten. Volgende vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen SK Londerzeel op het programma. Die begint om 20u30.