Tempo Overijse - K.Olympia SC.Wijgmaal

Tempo Overijse
2-1

De reserven van Olympia Wijgmaal verloren hun laatste wedstrijd van 2018 met 1-4 tegen leider Tienen. De eerste wedstrijd na de winterstop was er één op het terrein van Tempo Overijse. In de rangschikking telde Overijse 7 punten meer dan Wijgmaal. Trainer David Hesemans moest in deze examentijd een aantal spelers missen zoals Lennert Van Ransbeeck, Thomas Verhaert, Armin Van De Vloet, Arne Verstreken en Andreas Dewaet. Daardoor was hij verplicht om een 5-tal spelers uit de kern van de U19 op te stellen. Ondanks dat Wijgmaal een heel goede wedstrijd speelde kon het toch de nederlaag niet ontlopen. Aan de rust leidde Tempo Overijse met 1-0. Na 10 minuten in de 2de helft kon Ilias Assalhi de stand op 1-1 brengen. Een 20-tal minuten voor het einde bracht trainer Hesemans nog 3 verse krachten in nl. Brent Van Hove, Van Gelder en Kalala Wa Kalala. Zij kwamen in de plaats van Thomas Roisin, Ismail El Iar en Joseph Sylla. Een kwartier na die gelijkmaker kwam Tempo Overijse weer op voorsprong (2-1). Olympia Wijgmaal probeerde nog voor de 2de keer aan de gelijkmaker te komen, maar dat lukte niet. Nochtans hadden ze die wel verdiend. Wijgmaal blijft staan met 22 punten en Overijse heeft nu 10 punten voorsprong in de rangschikking en staat 4de. Volgende vrijdag moeten de reserven van Wijgmaal weer op verplaatsing spelen en dan is de tegenstander Wolvertem-Merchtem.