Uitgelicht: Jeroen Goor

Op regelmatige basis kan u hier een interview lezen met één van onze spelers. Deze keer is het de beurt aan Jeroen Goor.


Jeroen Goor is een 19-jarige speler die in het tussenseizoen overkwam van V.C. Westerlo. Na een aantal wedstrijden bij de reserven van Olympia Wijgmaal kwam hij op de 14de speeldag voor het eerst in de basiself van de eerste ploeg. Dat was in de thuiswedstrijd tegen Menen die Wijgmaal won met 2-1. Hij moest toen de geschorste Lennert Vanherberghen vervangen in de defensie.

DBD: “Hoe keek je terug op die eerste wedstrijd in de eerste ploeg?"

Jeroen: “Positief, het was mijn eerste wedstrijd voor Wijgmaal. Ik heb geprobeerd om een degelijke wedstrijd te spelen zonder risico’s te nemen en dat is me vrij goed gelukt. De reacties achteraf waren positief en dat is leuk, zeker omdat ik er echt naar uitkeek om mijn kans in de eerste ploeg te grijpen."

Jeroen Goor zette zijn eerste stappen op een voetbalveld bij AC Tervant en speelde nadien 2 jaar bij Geel. De voorbije 10 jaar speelde hij bij Westerlo, waar hij in de jeugdreeksen vooral werd uitgespeeld als verdedigende middenvelder of centrale verdediger.

DBD: “Was het een normale zaak dat je bent beginnen te voetballen en waren er nog voetballers binnen de familie?”

Jeroen: “Ik moest eerst leren zwemmen vooraleer ik mocht voetballen, maar ik was wel overtuigd om voetballer te worden. Mijn vader was ook voetballer en vandaag de dag trappen we nog regelmatig een balletje samen.”

DBD: “Heb je mooie herinneringen aan je beginjaren?”

Jeroen: “Mijn mooiste herinnering was bij de U13, toen we met Westerlo kampioen speelden in eerste klasse”.

DBD: “Welke trainer heeft je het meest bijgebracht?”

Jeroen: “Eric Reenaers is een coach die ik had bij de beloften van Westerlo en eveneens als T3 bij de eerste ploeg. Hij heeft mij de kans gegeven door te stromen naar de eerste ploeg. Ik kwam als 10-jarige terecht bij Westerlo. Ik heb er alle jeugdreeksen doorlopen en vorig jaar een semi-profcontract getekend. Ik ben die club dankbaar voor de kansen die ze me hebben gegeven. Voor mij was het de ideale club om in te groeien als voetballer.”

DBD: Voelde je je vlug thuis bij Wijgmaal?”

Jeroen: “Ja, het is een heel familiale club met redelijk wat studenten. De sfeer in de groep en de samenhorigheid is heel positief, wat de integratie alleen maar makkelijker maakte.”

DBD: “ Heb je nog veel contact met spelers van je vorige clubs”?.

Jeroen Goor: “ Ik ken nog veel mensen uit het verleden en als ik die tegenkom wordt er zeker bijgebabbeld. Met enkele heb ik nog een nauwe band”.

DBD: “Een nieuwe reeks voor Wijgmaal dit seizoen: veel verschil met de B-reeks?”

Jeroen: “Ik weet hier weinig over, omdat ik de ploegen van zowel de A-reeks als de B-reeks nauwelijks ken. Je ziet wel dat in deze reeks alles kort bij elkaar ligt en er elke week moet geknokt worden voor de punten.”

DBD: “Je studeert nog, hoe verloopt die combinatie met de trainingen en wordt daar vanuit de club rekening mee gehouden?”

Jeroen: “Ik studeer Toegepaste Economische Wetenschappen aan de KUL en de combinatie verloopt dit jaar heel vlot. Vanuit de club wordt er veel rekening gehouden met de studies. Het is geen probleem om een training te missen omwille van je studies.”

DBD: “ Waar zou je Wijgmaal dit seizoen willen zien eindigen?”

Jeroen: “Liefst zo hoog mogelijk, elke wedstrijd moeten we aanvatten met de bedoeling om te winnen en waar we dan uitkomen op het einde van het seizoen zien we wel, maar we leggen onszelf geen druk op.”

Favoriete club: Ik heb geen uitgesproken favoriete club. De ploeg die het attractiefste voetbal brengt, mag van mij winnen.

Voetbal op TV: Af en toe, niet vaak maar als er een leuke match is wel.

Interesse voor andere sporten: Ja, ik kijk graag naar veldrijden, wielrennen, tennis, …. Ik sta open voor elke competitieve sport.

Hobby’s: Ik ga graag in de zomer tennissen en squashen doe ik ook regelmatig, maar de meeste tijd steek ik sowieso in het voetbal.

Reis je graag en wat zijn je voorkeursbestemmingen: Door de drukke trainingsschema’s in Westerlo heb ik nog niet vaak de kans gehad om ver en lang te reizen. Maar voor een citytrip of vakantie naar de zon met mijn vriendin/familie/vrienden ben ik altijd te vinden.

Lievelingseten: Geen lievelingseten, ik ga wel graag op restaurant.

Kan je iets zeggen over je familie: Mijn familie is het allerbelangrijkste wat ik heb, ze steunen me in alles wat ik doe. Ze motiveren me, helpen me en hebben altijd het beste met me voor. Op voetbalvlak ben ik mijn papa heel dankbaar, hij heeft me gedurende jaren super veel bijgebracht en alles wat ik bereik/bereikt heb is mede dankzij hem.

Verjaardag: 29 januari.

 

Daniël De Becker