K.Diegem Sport - K.Olympia SC.Wijgmaal

K.Diegem Sport
2-2

Op zondag 9 december sloot Olympia Wijgmaal de heenronde van de competitie af met een uitwedstrijd tegen hekkesluiter Diegem Sport. Trainer Nicolas Van Nerom die woensdag laatstleden nog zijn 45ste verjaardag vierde moest een 4-tal spelers missen. Sander Denayer was al voor de 3de keer geschorst dit seizoen en ook Thoma Frick moest met een schorsing langs de kant blijven. Mehdi Benlouafi is out tot het einde van dit jaar en Jannes Bautmans kan na een handbreuk pas weer aan spelen denken in maart volgend jaar. Yentl Egerickx en Cédric Mertens kregen daardoor voor de 3de keer dit seizoen een basisplaats. Bij Olympia Wijgmaal kon trainer Rocky Peeters geen beroep doen op Gertjan Fannes. De aanvaller was gekwetst en ook Marcos Da Silva was nog niet fit genoeg. Lennert Vanherberghen en Alessandro Bongiorno waren na hun schorsing weer speelgerechtigd. De regen nam een pauze bij het begin van de wedstrijd en na 3 minuten forceerde Kurt Weuts een hoekschop. De bal kwam op links tot bij Ferrari Da Silva en die schoot de bal door het pak van spelers in doel en zorgde meteen voor 0-1. Voor Ferrari Da Silva was het zijn 2de doelpunt van het seizoen en natuurlijk beter kan je niet aan een wedstrijd beginnen. De vreugde bij de Wijgmaalsupporters sloeg al vlug om in droefenis. In de 9' kreeg Diegem een vrijschop en Jan De Bouw trapte die mooi tot aan de 2de paal. Daar stonden twee spelers van de thuisploeg tegen één verdediger en Yentl Egerickx kon zo de bal in doel koppen en de stand op 1-1 brengen. Voor de 19-jarige spits was het zijn 2de doelpunt dit seizoen. Twee minuten later verspeelde Pieter Kempeneers de bal op eigen helft aan Ilias Benamar. De 20-jarige ging het strafschopgebied in en schoot de bal hard in doel en bracht Diegem Sport op voorsprong (2-1). In de 14' kreeg Tim Boogaerts een gele kaart en dat betekende dat hij komende zaterdag tegen Olsa Brakel geschorst zal zijn. Eén minuut later kreeg Wijgmaal een vrijschop en daarbij kwam de bal tegen een arm van een Diegemspeler. De scheidsrechter gaf daar echter geen gevolg aan. In de 18' ging een pass van Arnout Masselis tot bij Gert Stockx en die bracht de bal voor doel. Een verdediger van de thuisploeg belette dat Weuts de bal in doel kon verlengen. Twee minuten later kopte Egerickx bij een hoekschop op doel, maar keeper Yanno Vanwelkenhuysen stopte zijn poging. In de 25' counterde de thuisploeg en Dieter Charlier kon bijna alleen op doel afgaan. Een sliding van Lennert Vanherberghen verhinderde deze doorbraak. Dieter Vanderelst kreeg in de 28' een gele kaart en tien minuten later was dat voor Jan De Bouw ook het geval. Op 5 minuten van de rust kon Diegem weer counteren en had keeper Vanwelkenhuysen heel wat moeite met een schot van Ayoub Ibn Hach. In de 45' kreeg Alessandro Bongiorno een gele kaart en Wijgmaal ging de rust in met een 2-1 achterstand. Trainer Peeters bracht na de rust Andreas Dewaet in de ploeg. Hij verving Tim Boogaerts. Ilias Benamar moest na 2 minuten in de 2de helft verzorgd worden na een duel, maar kon verder spelen. In de 49' kreeg Egerickx een schietkans, maar Yanno Vanwelkenhuysen pakte de bal. Stilaan kreeg Wijgmaal iets meer grip op de wedstrijd. In de 55' kreeg Ferrari Da Silva de bal in zijn bezit na een voorzet van Weuts en schoot de bal naast doel. Er was al meer dan een uur gespeeld toen Ferrari Da Silva de bal voor doel bracht en Pieter Kempeneers schoot die in één tijd in doel en bracht zo de stand in evenwicht (2-2). Voor Kempeneers zijn 5de treffer van het seizoen. Dieter Charlier kreeg geel te zien in de 59'. In de 64' bracht Bongiorno een aanval op gang en kon een voorzet versturen. Daar kon Weuts net niet aan de bal om gevaarlijk te zijn. Vier minuten later kwam bij Diegem Alex Matuta in de ploeg voor Dieter Charlier. In de 71' mocht De Bouw een vrijschop nemen en nadat de verdediging van Wijgmaal de bal kon ontzetten schoot Egerickx de bal over doel. Drie minuten later kopte Tom Blockx de bal helemaal verkeerd en kreeg Egerickx weer een prima kans voor de thuisploeg. Keeper Yanno Vanwelkenhuysen verhinderde een 3de tegentreffer met een prima save. Olympia Wijgmaal bleef op zoek gaan naar de winninggoal. In de 83' kwam het daar al dichtbij in de buurt. Ben Colson was twee minuten eerder voor Bongiorno ingekomen en bracht de bal op links tot bij Ferrari Da Silva. Die schoot op doel en de bal ging via de lat over doel. In de 90' kreeg Diegem nog een vrijschop dicht bij de 16-meter na een fout op Benamar. Die trapte de bal mooi naar de hoek van het doel, maar keeper Vanwelkenhuysen kon er zijn hand nog tegenkrijgen en verlengde de bal in hoekschop. In de toegevoegde tijd drukte Wijgmaal nog wel, maar aan een 3de doelpunt kwam het niet meer. Diegem Sport kwam tot een verdiend gelijkspel (2-2). Weer kon Wijgmaal zoals 14 dagen eerder op Gullegem niet aan een zege komen bij een ploeg in de staart van de rangschikking. Olympia lijkt beter te presteren tegen beter gerangschikte ploegen zoals vorige week tegen Menen. Toch is de balans positief. Vorig seizoen telde Wijgmaal halfweg het seizoen 23 punten en telt er nu al 5 meer nl. 28. Dat zijn slechts twee punten minder dan vorig seizoen na 20 speeldagen. Genoeg cijfers!!! Komende zaterdag begint Wijgmaal aan de terugronde met een uitwedstrijd tegen Olsa Brakel. In de heenwedstrijd haalde Olympia Wijgmaal het met 3-2. Olsa Brakel staat momenteel op de 13de plaats met 16 punten.