K.Olympia SC.Wijgmaal - S.C.T.Menen

S.C.T.Menen
2-1

Voor de 7de thuiswedstrijd van het seizoen kreeg Olympia Wijgmaal het bezoek van S.C.T.Menen. Deze ploeg uit West-Vlaanderen telde slechts twee punten minder dan Wijgmaal en had op de vorige speeldag leider Mandel United nog een 3de seizoensnederlaag toegediend. Bij Wijgmaal ontbraken Lennert Vanherberghen en Alessandro Bongiorno doordat ze op de vorige speeldag hun 3de gele kaart kregen. Ook Marcos Da Silva kon nog niet spelen wegens een kwetsuur, maar zal deze week de trainingen hervatten. Als vervangers in de basis-11 kwamen Tom Blockx en Jeroen Goor in de ploeg. Voor de 19-jarige Goor was het zijn eerste basisplaats en hij kreeg de moeilijke taak om in het centrum van de verdediging Vanherberghen te vervangen. Trainer Pascal Verriest begon met dezelfde 11 van vorige week. Hij kon door een schorsing niet rekenen op Donovan Habbas. Deze 19-jarige was als invaller al aan 5 doelpunten gekomen. Olympia Wijgmaal kon voor het eerst dit seizoen in de nieuwe uitrusting aantreden en ontsnapte na 2 minuten al aan een achterstand. Gregory Mahau kreeg de bal in de 16-meter, maar was blijkbaar verrast en schoot de bal over doel. In de 8' kwam Menen gevaarlijk opzetten en Goor kon de bal ontzetten. Twee minuten later ging een schot van Kevin Gallo over doel. Pas in de 14' zorgde de thuisploeg voor gevaar. Ferrari Da Silva kwam via de flank naar het centrum en schoot hard op doel. De bal ging niet zo ver naast de paal. Eén minuut later zette Tim Boogaerts de bal voor doel en Gertjan Fannes nam die over en trof daarbij de paal. Dan was het weer aan de bezoekers. Keeper Yanno Vanwelkenhuysen stond op de juiste plaats bij een vrijschop van Mahau en in de 24' ging een zwak schot van David Cardon naast doel. Eén minuut later counterde Menen en na een voorzet kreeg Gianny Vanhaecke geen vat op de bal. In de 32' mocht Gert Stockx een vrijschop nemen, maar die leverde niets op. Vier minuten later kwam Wijgmaal aan hun 1ste hoekschop en ook nu zorgde dat niet voor echt doelgevaar. Twee minuten voor de rust kon Vanhaecke de bal voor doel brengen, maar er was niemand gevolgd. Zo bleef het aan de rust 0-0. In de 2de helft zorgde Arnout Masselis in de 52' voor een voorzet en via Gianni Derieuw ging de bal bijna in eigen doel. Er volgde echter een counter van Menen en zo kwam Gregory Mahau alleen voor keeper Vanwelkenhuysen. De speler van Menen bleef kalm en bracht de bezoekers via een lob over de Wijgmaalkeeper op voorsprong (0-1). Voor hem was het zijn 3de doelpunt van het seizoen. Na een gele kaart voor Menen kreeg Wijgmaal een vrijschop, maar die leverde niets op. Er volgde echter een voorzet en Kurt Weuts kon de bal richting doel verlengen. Keeper Dylan Olievier kon nog net een doelpunt verhinderen. Drie minuten later ging een voorzet van Ferrari Da Silva naar de 2de paal en daar kopte Gertjan Fannes de bal in doel en zorgde zo met zijn 2de doelpunt van het seizoen voor de gelijkmaker (1-1). In de 65' kwam er een wissel bij Menen. Kevin Gallo moest plaats ruimen voor Bart Buysse. De bezoekers kregen één minuut later een kans. Axel Harinck kopte de bal over doel na een voorzet. In de 71' werd Gertjan Fannes vervangen door Ben Colson. Twintig minuten voor het einde bracht Ferrari Da Silva de bal voor de voeten van Pieter Kempeneers. De Wijgmaalse middenvelder schoot op doel en in het pak van spelers zette Weuts zijn linkervoet tegen de bal en die verdween zo voorbij een verraste doelman Olievier tegen de netten. Kurt Weuts bracht Wijgmaal met zijn 8ste treffer van het seizoen op voorsprong (2-1). Drie minuten later kwam er op de linkerflank een aktie met Tim Boogaerts en Ferrari Da Silva. Deze laatste bracht de bal voor doel en Tom Blockx kon die net niet in doel verlengen. In de 75' kreeg Colson na een voorzet een schietkans, maar werd gehinderd en kon daardoor te weinig kracht zetten op de bal. Trainer Verriest bracht in de 77' Gauthier Varez in de ploeg voor Valentin Mahieu. In de 80' kreeg Gianni Derieuw een gele kaart na een fout op Stockx. Menen probeerde nog iets aan de achterstand te doen, maar de Wijgmaaldefensie liet zich op geen fouten betrappen. Leroy Schelstraete kwam in de 82' bij Menen nog op het terrein voor Gianny Vanhaecke. Het was de thuisploeg die op 4 minuten van het einde nog een reuzekans onbenut liet. Kempeneers stuurde de bal naar voor en zo kon Kurt Weuts op doel afgaan. Inplaats van zelf zijn kans te gaan legde hij de bal opzij naar Andreas Dewaet. Er werd teveel getreuzeld en zo kwam Wijgmaal toch aan geen 3de treffer. Dewaet was in de 86' voor Boogaerts ingekomen. Olympia Wijgmaal hield stand en won deze wedstrijd met 2-1. In deze heenronde van de competitie verloor Wijgmaal slechts éénmaal in het Ymeriastadion en dat was tegen St.-Eloois-Winkel. Door de zege tegen Menen blijft Olympia Wijgmaal op de 3de plaats staan en telt nu 27 punten. De achterstand op leider Mandel United bedraagt slechts 2 punten. Volgende zondag sluit Wijgmaal de heenronde af met een uitwedstrijd tegen hekkesluiter Diegem Sport.