K.Olympia SC.Wijgmaal - K.F.C.Eppegem

K.F.C.Eppegem
2-2

Na het 1-1 gelijkspel tegen Diegem van vorige week, speelden de reserven van Olympia Wijgmaal voor de 2de opeenvolgende keer thuis. Tegenstander was K.F.C.Eppegem, dat in de rangschikking net voor Wijgmaal stond met 2 punten meer. Bij de thuisploeg stonden Andreas Dewaet en Ward Vandenberghe in de ploeg en die hadden net als Robin Nelis en Nacer Benhamou bij Eppegem al heel wat speelminuten gekregen in de eerste ploeg. Bij de eerste goede aanval van Eppegem was het meteen raak. Mbey Epolo kon de 16-meter ingaan en schoot de bal voorbij keeper Zeno De Corte (0-1). In de 10' kon Ismail El Iar de bal voor doel brengen, maar er was niemand gevolgd. Eén minuut later stopte keeper De Corte een schot van Benhamou en op een vrijschop van Bryan Van Der Jeugt volgde een hoekschop. Na een kwartier kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en diende keeper Van Wemmel een schot van Ilias Assalhi onschadelijk te maken. Kort daarna trapte Bono Mertens na een voorzet naast doel. Halfweg de eerste helft viel een voorzet van Matz Godts op de lat. In de 23' kon El Iar door de buitenspel gaan en versloeg keeper Van Wemmel met een lobbal. Zo bracht hij de stand in evenwicht (1-1). Ilias Assalhi kon tweemaal van op links de 16-meter binnengaan, maar vond daarbij geen aanspeelmogelijkheden. De bezoekers kregen dan een 3-tal mooie kansen. Eerst stopte Zeno De Corte een schot van Epolo en in de 29' ging een schot van dezelfde speler via De Corte tegen de paal. De keeper van Wijgmaal had daarna nog zijn vingertoppen nodig om een schot van Robin Nelis in hoekschop te verlengen. Op 10 minuten van de rust kon Dewaet een strakke voorzet versturen en Ilias Assalhi kon net niet bij de bal. Na een schot van Van Der Jeugt kreeg Andreas Dewaet een open kans, maar besloot recht op keeper Van Wemmel. Eppegem mocht in de 42' nog een vrijschop nemen en Van Der Jeugt trapte die hoog over doel. Met een gelijke stand werd de rust bereikt (1-1). Bij Wijgmaal bleven Dewaet en Vandenbergh in de kleedkamers en 2 vervangers begonnen aan de 2de helft. Dat waren Jef Goris en Maarten Asselberghs. De thuisploeg begon goed aan de 2de helft. In de 49' kon een bedrijvige El Iar de bal voor doel brengen en Tibo Janssens verlengde die met het hoofd. De keeper van Eppegem kon nog net aan de bal en vermeed zo een doelpunt. Er was een uur gespeeld toen keeper De Corte uit zijn doel moest komen. Hij blokkeerde een schot van een doorgebroken speler van Eppegem. Er volgde nog een schot van Benhamou in het zijnet. In de 66' ging Tibo Janssens het strafschopgebied in en werd foutief tegen de grond gewerkt. De scheidsrechter kende daarvoor een strafschop toe en het was Bono Mertens die de elfmeter met sukses in doel schoot. Zo bracht hij Wijgmaal op voorsprong (2-1). Bij een tegenstoot van de bezoekers werd een schot op tijd geblokkeerd. Toch viel in de 71' de gelijkmaker. Ondanks een vermeende fout tegen Wijgmaal mocht Eppegem doorgaan en de stand op 2-2 brengen. Bij Wijgmaal kwam Jorge-Michael Vanderstappen in de ploeg als vervanger voor Armin Van De Vloet. Hij sukkelde al van in het begin van het seizoen met een hardnekkige kwetsuur. In de 77' werd Arne Verstreken aangespeeld in de diepte en hij ging de 16-meter binnen. Daar werd hij langs achter neergehaald, maar toch gaf de scheidsrechter daarvoor geen strafschop. Opmerkelijk!! Wijgmaal ging op zoek naar de overwinning en in de 88' lukte dat nog bijna. Een plaatsbal van El Iar ging maar nipt naast doel. Net als vorige week kwamen de reserven van Wijgmaal niet verder dan een gelijkspel. Deze keer werd het 2-2. Volgende vrijdag moet Wijgmaal op bezoek bij Betekom. Daar begint de wedstrijd om 20 uur. De reserven van Wijgmaal staan momenteel op de 9de plaats met 19 punten. Joseph Sylla die tegen Kampenhout begin deze maand uitviel, kan binnen een week weer de trainingen hervatten.