Uitgelicht: Joren Dehond

Op regelmatige basis kan u hier een interview lezen met één van onze spelers. Deze keer is het de beurt aan Joren Dehond.


Joren Dehond is een 23-jarige aanvallende middenvelder die overkwam van K.V.V. Vosselaar, vorig seizoen tegenstander van Olympia Wijgmaal in 2de Amateurs B. Tijdens de laatste wedstrijd van vorig seizoen raakte hij zwaar gekwetst door een gescheurde achillespees. Hij is momenteel al ver gevorderd met zijn revalidatie, maar speelde dus nog geen seconde voor Olympia Wijgmaal. Zijn eerste stappen op een voetbalveld zette hij bij KFC Ramsel als spits. In zijn familie langs vaderskant is voetbal vrij belangrijk. Zijn vader was een zeer goede voetballer,  weliswaar in de provinciale reeksen.

DBD: "Heb je mooie herinneringen aan je beginjaren?"

Joren: "Ja, voetbal was altijd heel belangrijk in mijn leven en als kleine jongen had ik altijd de droom om profvoetballer te worden."

DBD: "Welke trainer heeft je het meest bijgebracht?"

Joren: "Ronny Van Geneugden was mijn trainer bij OHL. Onder hem heb ik op mijn zestiende mijn debuut gemaakt in eerste klasse. Vooral tactisch is hij een goede trainer, maar hij kon een speler zijn kwaliteiten ook heel goed inschatten. Hij heeft een groot aandeel in mijn ontwikkeling als voetballer gehad. Hij kon je bij een goede prestatie ook ophemelen, maar even goed de grond in boren als je slecht speelde."

DBD: "Hoe was het bij je vorige club?"

Joren: "Ik speelde slechts 1 jaar bij Vosselaar, omdat de afstand naar het einde van het seizoen me toch wat teveel werd. Toch heb ik mij mijn keuze niet beklaagd. We draaiden een goed seizoen en Vosselaar is een echte familieclub, waar ik mij vanaf de eerste minuut thuis voelde. De spelersgroep hangt er ook heel hecht aan elkaar, vergelijkbaar met Wijgmaal.

Door mijn blessure kwam ik tijdens de voorbereiding weinig op de club, dan is het altijd wat moeilijker om je plaats te vinden. Toch heb ik me in Wijgmaal vanaf de eerste moment op mijn gemak gevoeld."

DBD: "Is er nog veel contact met spelers van je vorige clubs?"

Joren: "In het voetbal kom je veel mensen tegen, waar ik nog wel regelmatig berichtjes mee stuur of afspreek. Van bij Vosselaar zijn er zelfs enkelen die ik nog wekelijks hoor."

DBD: "Wat is je idee over de nieuwe reeks voor Wijgmaal?"

Joren: "Ik heb zelf natuurlijk nog geen wedstrijden gespeeld, maar het lijkt mij wel dat het niveau van de A-reeks veel lager ligt."

DBD: "De combinatie studies met trainingen verloopt dat vlot? Wordt daar rekening mee gehouden van uit de club?"

Joren: "Op dit moment vormt dit geen probleem. Afwachten wat de examenperiode brengt. Ik heb het gevoel dat er van uit de club wel rekening mee gehouden wordt."

DBD: "Waar zou je Wijgmaal dit seizoen willen zien eindigen?"

Joren: "Liefst zo hoog mogelijk natuurlijk. Als we ons beste niveau halen, dan moeten we van niemand schrik hebben."

DBD: "Je bent nu nog gekwetst, heb je voordien al met blessures gesukkeld?"

Joren: "Ik ben al tweemaal geopereerd geweest aan mijn meniscussen en nu die kwetsuur aan mijn achillespees, waardoor ik opnieuw een operatie moest ondergaan. Ik ben nu in de laatste fase van mijn revalidatie. Ongeveer 6 maand en half geleden ben ik geopereerd. Ik ben ondertussen lichtjes aan het trainen, maar moet nog contacten vermijden. Ik heb nog wat stappen te zetten op het vlak van explosiviteit. Ik moet nu stilletjes aan de trainingsarbeid kunnen verhogen, dat de pijn zal verminderen en dat er zich geen complicaties meer voordoen. Ik hoop na de winterstop volledig fit te zijn."

 

Favoriete club (België en buitenland): "In België heb ik veel sympathie voor Racing Genk, waar ik als 13-jarige zelf bijna speelde. Daarnaast ben ik fan van Arsenal en FC Barcelona."

Voetbal op tv: "Ik kijk wekelijks naar de samenvattingen van het Belgische voetbal en af en toe kijk ik wel eens een match van de Champions League."

Interesse voor andere sporten: "Ik ben een groot liefhebber van het wielrennen. Vooral dan van de Vlaamse klassiekers en de Tour de France."

Hobby's: "Vooral voetbal, reizen en lezen."

Liefde voor reizen - voorkeurbestemmingen: "Ja, afgelopen zomer ben ik met mijn vriendin naar Thaïland geweest en onze volgende reis naar Zuid-Afrika in de zomer is ook al geboekt. We doen ook regelmatig een citytrip en ik zou ook heel graag nog Zuid-Amerika ontdekken."

Film - favoriete acteur en actrice - favoriete film: "Ik ben eerder een seriekijker zoals Game of Thrones, Suits, the 100, White Dollar, Friends,...."

Studies: "Ik heb een diploma Rechtspraktijk en na een schakeljaar zit ik nu in mijn 1ste jaar master rechten aan de Vrije Universiteit Brussel."

Verjaardag: 8 augustus.

 

Daniël De Becker.