K.Olympia SC.Wijgmaal - VK.Westhoek

VK.Westhoek
4-2

Na een schitterende start met 15 op 15 en daarna een dip met 5 op 18, diende Olympia Wijgmaal zijn imago wat op te smukken. Dat kon tegen het West-Vlaamse VK.Westhoek, dat slechts 2 punten minder telde in de rangschikking. Bij Wijgmaal geen Yanno Vanwelkenhuysen in doel, want die moest op de 12de speeldag 1 dag schorsing uitzitten. Dus kreeg Jan Vanhengel voor het eerst zijn kans dit seizoen. Tim Boogaerts was hersteld van zijn kuitblessure en ook Tom Blockx was weer paraat, maar moest zijn beurt afwachten op de spelersbank. Trainer Hugo Vandenheede van Westhoek moest verdediger Jason Robaeys missen door een schorsing. Aanvaller Karel Ternier was gekwetst en Ayron Verkindere die pas na een lange revalidatie weer aan spelen toekwam, viel terug uit met een blessure. Ook Florian Petitprez was niet helemaal fit, maar stond toch op het wedstrijdblad. De bezoekers gingen van in de eerste minuut volop in de aanval, maar dat leverde geen echt gevaar op. Het was Wijgmaal zelf, dat zich in de 7' bijna in de eigen voet schoot. Lennert Vanherberghen kopte de bal terug op zijn doelman, maar die was zelf naar de bal toegekomen. Gelukkig ging de bal naast doel, maar voor hetzelfde geld waren de bezoekers aan een gemakkelijke voorsprong geraakt. Vijf minuten later kon Tim Boogaerts de bal voor doel brengen en Gertjan Fannes kon vrij naar doel koppen. Deze poging van de Wijgmaalse aanvaller ging echter hoog over. In de 16' kreeg hij een 2de kans en besloot nu op keeper Bryan Londot. Meer kansen kreeg de thuisploeg voorlopig niet en in de 26' leek of Wijgmaal een imitatie van het wassenbeeldmuseum tentoon spreidde. Mohamed El Hajji bracht de bal voor doel en daar stond Henry Sahuke helemaal vrij. Die kopte de bal voorbij keeper Vanhengel en bracht zo de stand op 0-1. Voor Henry Sahuke was het zijn 3de doelpunt van het seizoen. Eén minuut later kwam er een schot van Maksym Bah en dat verdween in de grijparmen van keeper Vanhengel. Op 10 minuten van de rust ging Ferrari Da Silva na samenspel met Alessandro Bongiorno de 16-meter binnen en werd daar foutief gestopt. De scheidsrechter aarzelde geen seconde en floot voor een strafschop. Pieter Kempeneers, die tegen Ronse ook al twee strafschoppen tegen de netten schoot, zette zich achter de bal. Ook deze keer faalde hij niet en zorgde zo voor de gelijkmaker (1-1). In de 40' mocht Gert Stockx nog een vrijschop trappen, maar die bleef zonder gevolg. Vlak voor de rust kreeg Pieter Kempeneers een gele kaart. Hij werd zo de 5de speler van Wijgmaal, die nu met 2 gele kaarten achter zijn naam staat. Na een teleurstellende eerste helft stond de stand dus in evenwicht (1-1). Iedereen hoopte op een betere 2de helft en die kwam er ook. Al na 5 minuten ontsnapte Wijgmaal aan een nieuwe achterstand. Bij een hoekschop kopte Maksym Bah de bal maar nipt naast doel. Onmiddellijk daarna kwam Olympia Wijgmaal op voorsprong. Gertjan Fannes deelde weer een assist uit. Hij bracht de bal voor de voet van Kurt Weuts en die zorgde met zijn 7de doelpunt van het seizoen voor 2-1. Fannes bleef voor gevaar zorgen. In de 59' kreeg hij wat ruimte en schoot op doel. Zijn poging was echter te zwak om keeper Londot te verrassen. Dan probeerde Bongiorno het en daar had de bezoekende keeper iets meer last mee. Op 3 minuten tijd vielen er dan twee gele kaarten bij de bezoekers. Eerst voor Jochen Sucaet en dan voor Maksym Bah. In de 64' kon Fannes ver oprukken door het defensiecentrum van Westhoek. Ook nu raakte hij niet voorbij keeper Londot. Vijf minuten later mocht El Hajji een vrijschop nemen voor de bezoekers en Jochen Sucaet kopte de bal over doel. In de 73' kwam de stand op 3-1. Via Weuts en Kempeneers kwam de bal bij Boogaerts en die zette Bongiorno met een slimme pass vrij voor doel. Alessandro Bongiorno kon zo met zijn 2de doelpunt van het seizoen de marge van Wijgmaal vergroten. Die stand bleef echter niet lang staan. Drie minuten later kon Jonas Vandermarliere na een voorzet de bal vrij gemakkelijk in doel koppen en de stand op 3-2 brengen. Bij Wijgmaal werd Bongiorno dan vervangen door Andreas Dewaet. In de 78' kreeg Fannes weer de ruimte om de bal voor doel te brengen en daar nam Ferrari Da Silva die over met een omhaal en bracht de stand op 4-2. Voor Ferrari zijn 1ste doelpunt van het seizoen. Het was ook voor hem de bekroning van een goede wedstrijd met zijn rushes op de rechterflank. KV Westhoek probeerde nog te reageren. Eerst ging een kans van Vandermarliere naast doel en in de 86' trof Sucaet de paal en tikte Alexander Embrechts de bal in doel, maar die stond buitenspel. Vlak daarna sneed Ferrari Da Silva weer als een mes door de defensie van Westhoek, maar zijn voorzet werd nog op tijd onderbroken. Kurt Weuts werd nog vervangen door Tom Blockx. De laatste kans van de wedstrijd was voor Westhoek. Maksym Bah kon de bal van op links voor doel brengen en Henry Sahuke schoot die kans over doel. Olympia Wijgmaal kwam zo aan hun 7de overwinning van het seizoen (4-2). Het valt meer en meer op hoe Gertjan Fannes niet zo zeer voor doelpunten zorgt, maar wel met assists blijft strooien. Hij zit nu aan een totaal van 8. We kunnen ook met bloemen strooien in de richting van Ferrari Da Silva en naar de defensie van Wijgmaal. Daar wordt dikwijls goed storend werk gebracht en daarbij mogen we toch niet uit het oog verliezen hoe Arnout Masselis zich nu al 6 wedstrijden met verve staande houdt in de verdediging van Wijgmaal. Door deze overwinning blijft Wijgmaal op de 3de plaats staan en telt nu 3 punten achterstand op Mandel United en 2 op St.-Eloois-Winkel Sport. Bovendien heeft Wijgmaal nu al twee wedstrijden meer gewonnen dan Sparta Petegem, dat 4de staat met 3 punten achterstand op Wijgmaal. Volgende zondag (25 november) speelt Wijgmaal op verplaatsing tegen FC Gullegem, momenteel voorlaatste in de stand. Deze wedstrijd begint om 15 uur.