K.FC.Sparta Petegem - K.Olympia SC.Wijgmaal

K.FC.Sparta Petegem
3-3

De dag voor Wapenstilstand begon Olympia Wijgmaal aan de 2de periode met een uitwedstrijd tegen Sparta Petegem. De 11de speeldag bracht een paar interessante wedstrijden, waarvan dit er één van was. Het was nl. de wedstrijd tussen de nrs. 4 en 3 uit de rangschikking. Een andere wedstrijd werd gespeeld op zondag tussen Westhoek en Mandel United. Bij Sparta Petegem was topschutter Tom Denoulet geschorst en daardoor kreeg Samuel Crispijn voor de 4de keer dit seizoen een basisplaats. Bij Wijgmaal ontbraken nog een 6-tal gekwetsten: Marcos Da Silva, Tim Boogaerts, Tom Blockx, Ben Colson, Jorge-Michael Vanderstappen en Joren Dehond. Eberd De Donder die vorge week een rode kaart kreeg, startte in de basis-11. Zijn schorsing zal in één van de volgende wedstrijden vallen. Olympia Wijgmaal begon goed aan de wedstrijd en versierde in de 3' al een hoekschop. Daarbij kwam Kurt Weuts in botsing met doelman Tom Vandenbossche. Het sluitstuk van Sparta Petegem kon na verzorging verder spelen. In de 9' kreeg de thuisploeg al een mooie kans. Anton Vanborm werd aangespeeld aan de rand van de 16-meter en schoot de bal nipt naast doel. Eén minuut later probeerde Davy Joye het met een afstandsschot, maar dat ging hoog over. In de 13' kon Ferrari Da Silva zich doorzetten langs de achterlijn en gaf de bal achteruit naar Gertjan Fannes. Die schoot recht op keeper Vandenbossche. De eerste helft was al voor de helft voorbij toen onze keeper Yanno Vanwelkenhuysen een schot van Rienes Vanborm pakte. In de 30' kwam de thuisploeg op voorsprong. Wijgmaal was niet doortastend genoeg bij het uitverdedigen en daarvan kon Mathias Vercauteren profiteren om de stand op 1-0 te brengen. Zeven minuten later kreeg Vercauteren weer een kans, maar nu kon de verdediging van Wijgmaal de bal op tijd opruimen. in de 39' bemachtigde Kurt Weuts de bal en kon keeper Vandenbossche omspelen en gaf de bal dan voor doel. Alessandro Bongiorno haastte zich om de bal in doel te kunnen verlengen, maar kwam net iets te laat. Voor de rust kon Olympia Wijgmaal niet meer tegenscoren en zo stond het halfweg de wedstrijd 1-0. De 2de helft kon niet beter beginnen voor Wijgmaal. Bij een hoekschop in de 46' kopte Lennert Vanherberghen de bal in doel en zorgde zo voor de gelijkmaker (1-1). Voor Vanherberghen zijn eerste treffer van het seizoen. Wijgmaal bleef de forcing voeren en in de 51' schoot Gert Stockx de bal over de kruising. Bij Petegem viel Rienes Vanborm dan uit met een zware blessure en werd vervangen door Kenzo Verheuge. Twee minuten later werd Arnout Masselis in de defensie op de huid gezeten en speelde de bal terug naar zijn keeper. Yanno Vanwelkenhuysen kwam echter net iets te laat en daarbij ging een aanvaller van Sparta Petegem tegen de grond. De scheidsrechter gaf voor deze faze een strafschop. Davy Joye nam zijn verantwoordelijkheid en zorgde van op de stip voor 2-1. Voor hem zijn 7de doelpunt van het seizoen. Een paar minuten later kreeg Wijgmaal een vrijschop, maar die leverde niets op. In de 63' werd een aanval van Wijgmaal onderbroken en Vercauteren kreeg bij de tegenaanval weer een schietkans. Keeper Vanwelkenhuysen stond echter paraat en verlengde de bal in hoekschop. Bij die hoekschop devieerde Berre Stock de bal over doel. In de 65' kon Wijgmaal weer aan een hoekschop komen en nu was het Kurt Weuts die de bal keihard in doel kopte en zo weer evenwicht bracht in de wedstrijd (2-2). Voor Weuts was het zijn 6de doelpunt dit seizoen. Vijf minuten later werd Ferrari Da Silva vervangen door de 18-jarige Andreas Dewaet. In de 72' kwam Weuts na een knappe pass van Stockx vrij in de 16-meter, maar schoot in het zijnet. In dezelfde minuut gaf Bongiorno de bal mooi door aan Andreas Dewaet en die kopte de bal mooi binnen en zorgde zo voor 2-3. In de 75' kreeg Kenneth Weytens een gele kaart toen hij Fannes onderuit trapte. Drie minuten later ging een schot van de thuisploeg tegen de dwarslat en de bal sprong voor de voet van Berre Stock. Die schoof de bal voorbij keeper Vanwelkenhuysen in de hoek van het doel en zo kwam Sparta Petegem weer aan de gelijkmaker (3-3). Daarmee was deze daverende 2de helft nog niet ten einde. Beide ploegen kregen nog een paar kansen. In de 80' ging een schot van Bongiorno voorlangs en in de 84' kon Fannes zich op links doorzetten en gaf de bal naar binnen. Alessandro Bongiorno kwam goed ingelopen en schoot hard op doel. Keeper Vandenbossche bracht echter redding. In de 88' viel er een 2de gele kaart voor de thuisploeg. Robbe Van Steenkiste kreeg die achter zijn naam. Bij Wijgmaal kwam Ward Vandenberghe nog voor de moegestreden Gert Stockx op het terrein. Het was de thuisploeg die in de 90' nog een reuzekans kreeg. Anton Vanborm kreeg veel ruimte op rechts en schoot de bal gelukkig genoeg voor Wijgmaal naast doel. Zo eindigde deze topper op een 3-3 gelijkspel, maar gezien het spelverloop in de 2de helft had zowel Petegem als Wijgmaal aan een overwinning kunnen komen. Het werd echter een gelijkspel en zo komen beide ploegen nu op 20 punten. Olympia Wijgmaal kan op de 3de plaats blijven, maar dat hangt af van het resultaat van Westhoek tegen Mandel United. Volgende week speelt Olympia Wijgmaal op zondag 18 november om 14u30 thuis tegen K.V.K.Westhoek. Er zijn twee uitwedstrijden verschoven van zondag naar zaterdag. Dat zijn Olsa Brakel op 16 december en K.SK.Ronse op 17 maart 2019.