K.Olympia SC.Wijgmaal - Sporting Kampenhout

Sporting Kampenhout
4-0

Op de 11de speeldag speelden de reserven van Olympia Wijgmaal tegen Sporting Kampenhout. De bezoekers telden in de rangschikking 10 punten minder en hadden bovendien in de eerste 10 wedstrijden maar één keer kunnen winnen. Op papier was het dus een gemakkelijke opdracht voor de thuisploeg. Toch waren het eerst de bezoekers die gevaarlijk kwamen opzetten. In de 4' kwam keeper Jan Vanhengel goed uit doel om de aanstormende Medard voor te zijn. Een paar minuten later kwam Wijgmaal op voorsprong. Ismail El Iar kon de bal na een voorzet in doel verlengen (1-0). Wijgmaal was het meest aan de bal, maar toch kreeg Kampenhout ruimte voor afstandsschoten. In de 19' stopte keeper Vanhengel een schot van Vermeulen. Halfweg de eerste helft stuitte Ilias Assalhi op keeper Helsen. Iets later wist doelman Vanhengel raad met een schot van Mariën en in de 29' trapte El Iar de bal rakelings over doel. Er was al meer dan een halfuur gespeeld toen Mariën de 16-meter kon ingaan en weer keeper Vanhengel op zijn weg vond. In de 41' bleven twee spelers na een duel liggen. Voor Joseph Sylla betekende dat het einde van de wedstrijd. Hij moest ondersteund van het veld geholpen worden. In zijn plaats kwam Ward Van Gelder. Kort voor de rust kon Arne Verstreken op doel afgaan, maar keeper Helsen bracht redding. Zo ging Olympia Wijgmaal de rust in met een 1-0 voorsprong. In het begin van de 2de helft kwam de thuisploeg aan een aantal hoekschoppen. Keeper Helsen van Kampenhout hield El Iar van een 2de doelpunt en Tibo Janssens kon ook niet afwerken bij een hoekschop. In de 53' zette Tibo Janssens de bal mooi over de defensie van Kampenhout en Ward Van Gelder kon zo de stand op 2-0 brengen. Vier minuten later rukte Van Gelder weer gevaarlijk op, maar werd van een 2de treffer gehouden door keeper Helsen. Na een voorzet van Verstreken schoot Assalhi over doel. In de 60' wisselde trainer Hesemans twee spelers. Roeckx en El Iar werden vervangen door Asselberghs en Vasconceos Da Costa. Wijgmaal bleef de kansen opstapelen. Assalhi werd door keeper Helsen van een doelpunt gehouden en Van Gelder duwde bij een doorbraak de bal iets te ver van de voet om nog gevaarlijk te zijn. Kampenhout kon dan een paar keer gepast counteren en doelman Van Hengel diende tweemaal redding te brengen. In de 77' kreeg Wijgmaal een strafschop na handspel in de 16-meter. Ilias Assalhi trapte deze penalty tegen de paal. Vijf minuten later kon keeper Helsen redding brengen met de voet bij een poging van Assalhi, maar Van Gelder kon in de herneming toch voor 3-0 zorgen. Kort voor het einde liep Tibo Janssens goed in de vrije ruimte bij een voorzet van Verstreken en bracht de stand op 4-0. Dat werd ook de eindstand en zo kwam Wijgmaal aan de 5de zege van het seizoen en telt nu 17 punten. Volgende vrijdag moet Wijgmaal naar Woluwe-Zaventem of het wordt een wedstrijd tussen de nrs. 4 en 5 uit de rangschikking.