FC MU Izegem-Ingelmunster - K.Olympia SC.Wijgmaal

FC MU Izegem-Ingelmunster
1-0

Na de welgekomen zege tegen Ronse stond er voor Olympia Wijgmaal een moeilijk drieluik te wachten. De 1ste periode werd afgesloten met een uitwedstrijd tegen het West-Vlaamse FC MU Izegem-Ingelmunster. De inzet was samen met 3 andere teams het binnenhalen van de eerste periodetitel. Wijgmaal moest daarvoor gaan winnen en   St.-Eloois-Winkel moest punten laten liggen tegen Menen. Trainer Lieven Gevaert van Izegem-Ingelmunster startte met dezelfde elf als een week eerder op Petegem. Bij Wijgmaal was Ben Colson geschorst na zijn twee gele kaarten tegen Ronse. Marcos Da Silva en Jorge-Michael Vanderstappen waren gekwetst. Kurt Weuts moest net als vorige week zijn beurt afwachten op de bank. De wedstrijd in het Gemeentelijk Sportstadion van Ingelmunster begon met enige voorzichtigheid bij beide ploegen. In de eerste minuut liep Alessandro Bongiorno in de buitenspelval. Zeven minuten later mocht topschutter Daan Debouver een vrijschop nemen voor de thuisploeg. Keeper Yanno Vanwelkenhuysen bokste de bal weg. Er volgde een hoekschop en Tom Raes kon aan de eerste paal zijn hoofd tegen de bal zetten. Er volgde echter een knappe save van Yanno Vanwelkenhuysen. Die ging iets later onzorgvuldig om met een uittrap en die belandde in de voeten Daniel Rodrigo De Oliveira. Die kreeg veel ruimte om een schot te wagen, maar mikte meters naast doel. In de 12' mocht Gert Stockx een vrijschop nemen, maar die leverde geen gevaar op. Eén minuut later kon Pieter Kempeneers ver oprukken en bracht de bal voor doel. Daar kon Tom Blockx de bal onvoldoende naar beneden koppen en zo kwam er ook geen gevaar voor keeper Brecht Laleman. Na een kwartier kwam keeper Vanwelkenhuysen ver uit zijn doel om de bal te onderscheppen, maar die kwam in bezit van Daniel Rodrigo De Oliveira. Hij schoot op doel en daar stond Stockx om zijn keeper bij te springen. Iets later kon Ruben Pyck de bal voor doel brengen en De Oliveira kopte de bal naast doel. Halfweg de eerste helft kwam er uitbraak via Eberd De Donder. Via Tom Blockx kwam de bal tot bij Bongiorno en die schoot op doel, maar zijn schot werd afgeblockt. De thuisploeg had het meeste balbezit. Een vrijschop van De Oliveira ging over doel en een ver schot van Lilian Lorthiois miste de juiste richting. In de 31' kreeg Lorthiois een gele kaart na een fout op Ferrari Da Silva. Deze laatste werd in de 33' goed aangespeeld door Kempeneers en kwam net iets te kort om de goed uitgekomen keeper Laleman voor te zijn. In de 35' gaf Bongiorno een prima doorsteekpass naar Gertjan Fannes. De Wijgmaalse aanvaller kapte zich vrij en leek dan te gaan sc oren, maar zijn schot ging nipt langs de verkeerde kant van de paal naast doel. Zo miste Wijgmaal de kans om op voorsprong te komen. Enkele minuten later kon Tom Blockx net niet meer bij een dieptepass. In de 42' kreeg Aurélien Bailly een gele kaart en zal zo volgende week geschorst aan de kant moeten blijven. Olympia Wijgmaal kreeg in dezelfde minuut nog een vrijschop, maar bij de reactie van de thuisploeg kon Debouver op doel trappen. Hij deed dat echter te zwak en zo kon keeper Vanwelkenhuysen de bal gemakkelijk klemmen. Voor de rust viel er dus geen doelpunt en bleef het 0-0. De thuisploeg kwam in het begin van de 2de helft aan twee hoekschoppen. Behalve een kopbal over doel leverden die verder niets op. In de 53' werd Tom Blockx vervangen door Kurt Weuts. Blockx was in de eerste helft op zijn staartbeen terecht gekomen en dat is steeds een pijnlijke zaak. Drie minuten na zijn invalbeurt kreeg Weuts al een gele kaart. Alessandro Bongiorno die net als zijn ploegmaats ook verdedigend goed meehielp, bleef in de 61' goed aan de bal. Hij gaf de bal door aan Fannes en die ging het strafschopgebied in. Hij schoot de bal in het zijnet. De druk van de thuisploeg bleef constant en Wijgmaal kon moeilijk balbezit houden door het vlugge storen van Izegem-Ingelmunster. In de 66' schoot Lorthiois over doel en een schot van Michiel Clyncke in de 68' was te zwak. Iets later kreeg die een gele kaart. In de 72' trapte Debouver een vrijschop recht op keeper Vanwelkenhuysen. In de 81' kwam de thuisploeg door langs de flank en De Donder greep in via een sliding. Het was helemaal geen zware fout en toch kreeg hij daarvoor een rode kaart. Olympia Wijgmaal moest dus nog ruim 10 minuten met 10 verder. In de 85' kon Wijgmaal even uit de omsingeling breken, maar Fannes verspeelde de bal. Twee minuten later kon Fannes de 16-meter ingaan, maar besloot naast doel via een verdediger. De scheidsrechter gaf echter geen hoekschop. Hij deed dat echter wel toen Yanno Vanwelkenhuysen een bal pakte voor de achterlijn. In de 90' kreeg Lorthiois een mooie kans toen de bal achteruit werd gelegd, maar hij trapte die over doel. In de toegevoegde tijd viel dan toch een doelpunt. Een voorzet viel dicht bij de verste paal en daar kon Ruben Pyck de bal in doel verlengen (1-0). Wijgmaal probeerde nog te reageren en dat lukte nog bijna. Alessandro Bongiorno lag op de loer en kwam centimeters te kort om de bal te onderscheppen en zo alleen op doel te kunnen afgaan. De leiding van de wedstrijd gaf de thuisploeg teveel voordeel bij bepaalde beslissingen en leek niet helemaal neutraal. Of hebben we dat weer verkeerd gezien!!! We moeten ook wel zeggen dat Olympia Wijgmaal wel op een goed georganiseerde ploeg stootte en zelf te weinig kon brengen in aanvallend opzicht. Na de wedstrijd bleek dan nog dat de thuisploeg periodekampioen was geworden omdat St.-Eloois-Winkel thuis verloor tegen Menen en ook Petegem niet verder kwam dan een scoreloos gelijkspel op Harelbeke. Na de 10de speeldag staat Olympia Wijgmaal nu 4de, maar telt wel net als St.-Eloois-Winkel en Petegem 19 punten. FC MU Izegem-Ingelmunster is uiteraard de nieuwe leider met 20 punten. Volgende zaterdag speelt Olympia Wijgmaal weer op verplaatsing. Tegenstander is Sparta Petegem en de wedstrijd begint om 19u30.