K.Olympia SC.Wijgmaal - K.S.K.Ronse

K.S.K.Ronse
4-2

Na de recente 1 op 9 werd het voor Olympia Wijgmaal tijd om nog eens 3 punten te pakken. Bij de 5de thuiswedstrijd kreeg het K.S.K.Ronse over de vloer. De bezoekers telden 11 punten en hadden er daarvan 8 op verplaatsing behaald. Dat betekende meteen dat ze buitenshuis nog niet hadden verloren. Trainer Bert Dhont (ex-speler Germinal Beerschot en KV Mechelen) liet twee spelers van de vorige speeldag op de bank hun beurt afwachten. Dat waren Lorenzo Vanhoolandt en Sofiene Lekehal De Percin Northumberland. In hun plaats stonden Nasserdine Mazouz en Malcolm Appiah Nana in de basis-11. Bij Wijgmaal geen Kurt Weuts en Ferrari Da Silva Pedro in de basis-11. Tom Blockx en Ben Colson waren er wel bij van in minuut één. Trainer Rocky Peeters moest de diensten missen van Tim Boogaerts en Marcos Da Silva. Ze waren beide gekwetst. Terwijl een schrale wind de supporters op de tribune van een warme kachel deed dromen gingen de bezoekers het best van start. In de 2' kreeg Appiah al een kans bij de eerste hoekschop. Hij devieerde de bal over de lat. In de eerste 12 minuten van de wedstrijd kwam Ronse al aan 5 hoekschoppen. In de 13' kon de thuisploeg eindelijk een aanval ineen knutselen en versierde een vrijschop. Gert Stockx trapte de bal recht in de armen van keeper Luc Baas. Je mocht zeker zeggen dat het bij Wijgmaal vierkant draaide en in de 17' kreeg Lennert Vanherberghen een gele kaart na handspel. Alexandre Frutos mocht een vrijschop nemen en keeper Yanno Vanwelkenhuysen stond op de goede plaats. Kort daarna werd Justin Pieters net op tijd afgeblockt toen hij een voorzet in één tijd dacht over te nemen. Halfweg de eerste helft stelde Alessandro Bongiorno de keeper van Ronse op de proef en in de 27' werd een schot van Pieter Kempeneers afgeblockt. De wedstrijd was juist een halfuur bezig toen een voorzet naar Tom Blockx in het strafschopgebied werd gestuurd en de aanvaller van Wijgmaal werd daarbij tegen de grond getrokken. De scheidsrechter aarzelde niet en gaf de thuisploeg een strafschop. Pieter Kempeneers zette zich achter de bal en joeg die in de rechterbovenhoek en bracht zo Wijgmaal op voorsprong (1-0). Ronse reageerde met een schot van Jordan Gauchy dat rakelings over doel ging. In de 36' leed Kempeneers balverlies en Mohamed Achahbar mikte de bal juist naast doel. Twee minuten later moest de Wijgmaalse keeper een schot van Achahbar stoppen en één minuut later trapte de topschutter van Ronse een vrijschop in de muur. De bezoekers bleven de kansen opstapelen. Een schot van Loïc Thissen ging via de dwarsligger over doel en Yanno Vanwelkenhuysen verlengde een schot van Achahbar in hoekschop. In de 44' mocht Wijgmaal een vrijschop nemen. Na een voorzet van Gertjan Fannes kwam de bal tot bij kapitein Gert Stockx en die lepelde de bal over keeper Baas in doel. Zo kwam Wijgmaal aan een 2-0 voorsprong. Ronse sloeg echter direkt terug en wat hun in heel de eerste helft niet was gelukt, lukte wel net voor de rust. Via Achahbar kwam de bal tot bij Frutos en die schoot de bal in doel en bracht zo de ruststand op 2-1. Bij Olympia Wijgmaal kwam na de rust Ferrari Da Silva in de ploeg. Hij kwam in de plaats van Ward Vandenberghe. De 2de helft was nog maar 2 minuten ver of Wijgmaal kreeg weer een strafschop. Die kwam er nadat Gertjan Fannes net binnen de 16-meter werd onderuit gehaald. Weer was het Pieter Kempeneers die de strafschop voor zijn rekening nam en net als bij de eerste in dezelfde hoek raak trof. Met zijn 2de doelpunt van de namiddag bracht hij de stand op 3-1. In de 52' kreeg Ben Colson een gele kaart. Tien minuten later liep Frutos in buitenspel en hield de defensie van Wijgmaal de gelederen beter gesloten. In de 66' kregen zowel Stockx als Achahbar een gele kaart. Eerst dacht men nog aan rood voor Stockx omdat hij een zwaaibeweging had gemaakt, maar hij raakte zijn tegenspeler helemaal niet. Na een kwartier kwamen bij Ronse twee verse krachten op het terrein. Lorenzo Vanhoolandt en Sofiene Lekehal De Percin Northumberland kwamen in de plaats van Thomas Boucart en Malcolm Appiah Nana. In de 70' kwam bij Wijgmaal de 2de wissel. Kurt Weuts kwam in de plaats van Tom Blockx. In de 73' trapte Sofiene Lekehal hard op doel en trof raak in de bovenhoek (3-2). Zo bracht hij weer volop spanning in de wedstrijd. Vijf minuten later trapte Bongiorno op doel en de bal viel net niet snel genoeg. In de 78' speelde Weuts de bal naar Gertjan Fannes en die drong op snelheid door tot aan de achterlijn. Fannes bracht de bal na mooi voorbereidend werk terug voor doel en Weuts trapte die in doel en zorgde zo voor 4-2. In de 85' kreeg Guillaume Langlet eerst een kaart wegens protest en nog geen minuut later een 2de gele kaart na een fout tegen Stockx. Ronse viel dus met 10. Gert Stockx werd vervangen door Eberd De Donder en in de 88' kreeg ook Colson zijn 2de gele kaart en mocht ook gaan douchen. Vanhoolandt probeerde het nog met een schot, maar keeper Vanwelkenhuysen gaf geen krimp. De thuisploeg kreeg nog een mooie kans op een 5de doelpunt. Bij een counter gaf Kurt Weuts de bal centraal naar de inlopende Bongiorno en die kon niet afwerken. Hij stuitte op keeper Baas. In de slotsekonden kwam er nog meer spektakel. Een diepe pass van Ronse werd door keeper Vanwelkenhuysen aan de rand van de 16-meter opgevangen met de borst, maar volgens de lijnrechter gebeurde dat buiten de 16-meter. De keeper van Wijgmaal kreeg rood en Kurt Weuts ging in doel postvatten. Ronse mocht nog een vrijschop nemen, maar Mohamed Achahbar trapte die naast doel en vlak daarna floot de scheidsrechter de wedstrijd teneinde. Olympia Wijgmaal kwam zo aan hun 6de overwinning van het seizoen en staat nu op de 2de plaats met 19 punten. Leider MU Izegem-Ingelmunster verloor op verplaatsing tegen Sparta Petegem en staat zijn leidersplaats af aan St.-Eloois-Winkel Sport. De nieuwe leidersploeg telt net als Wijgmaal 19 punten, maar heeft een beter doelsaldo. Volgende zondag staat de 10de speeldag op het programma. Dan wordt bekend wie de 1ste periodetitel pakt. Olympia Wijgmaal moet naar West-Vlaanderen om daar partij te geven aan MU Izegem-Ingelmunster. Nog 4 ploegen kunnen de 1ste periodetitel bemachtigen en daarbij natuurlijk Olympia Wijgmaal.