Tempo Overijse - K.Olympia SC.Wijgmaal

Tempo Overijse
2-0

Op de 6de speeldag moest Olympia Wijgmaal op zaterdag 6 oktober richting Begijnhofstadion in Overijse. Tempo Overijse was aan het seizoen gestart met 4 op 15. Trainer Kris Goris gaf in de dagen voorafgaand aan deze wedstrijd te kennen dat hij ontslag wou nemen en dat gebeurde dan ook na overleg met het bestuur. Zijn taak voor de wedstrijd tegen Wijgmaal werd overgenomen door keeperstrainer Donald Meeus. Die kon gelukkig beroep doen op Danilo Sarkic en Jens Heyvaert. Deze twee spelers sukkelden in de dagen voordien nog met lichte kwetsuren. Hij moest wel de diensten missen van aanvaller Daimy Deflem. Die sukkelde met een enkelkwetsuur. Bij Wijgmaal ontbrak Pieter Kempeneers. Die was geblesseerd geraakt op de dinsdagtraining en liep een klein scheurtje op in een spier. Kempeneers zou volgende week wel terug aan de trainingen kunnen deelnemen. Door het ontbreken van Kempeneers kreeg Eberd De Donder een plaats in de basis-11. Olympia Wijgmaal begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de 2' al een scoringskans. Gert Stockx kon op het middenveld de bal in zijn bezit houden en gaf die door aan Gertjan Fannes. Die ging de 16-meter binnen en schoot de bal voorlangs. Al vroeg in de wedstrijd moest Alessandro Bongiorno verzorgd worden aan de kant door kiné June Verlooy. In de 5' werd Ferrari Da Silva tegen de grond gewerkt en kapitein Gert Stockx mocht zich klaar zetten voor een vrijschop. Hij mikte die echter naast doel. Wijgmaal leek de wedstrijd in handen te hebben, maar in de 12' kon een voorzet van de thuisploeg niet onderschept worden en Hakim Borahsasar schoot Overijse op voorsprong (1-0). Voor deze ex-speler van City Pirates was het zijn 3de doelpunt van het seizoen. Vier minuten later verstuurde Stockx een gemeten voorzet naar Kurt Weuts. Die stond redelijk vrij in de 16-meter en kon zijn hoofd tegen de bal plaatsen. Zijn poging ging spijtig genoeg naast doel. Halfweg de 1ste helft trapte Stockx een vrijschop recht op keeper Dries De Boodt en één minuut later miste een kopbal van Sarkic de goede richting. In de 32' mocht Stockx al zijn 3de vrijschop nemen en Kurt Weuts kopte de bal in doel. Onze topschutter stond echter buitenspel. Twee minuten daarna kreeg Overijse een kans en Andries Claes schoot de bal naast doel. Op 7 minuten van de rust kwam er een prima combinatie van Wijgmaal. Eberd De Donder bracht de bal voor doel. Die kwam voor de voet van Bongiorno en de defensie van Overijse kon zijn schot belemmeren. Fannes kreeg nog een kans in de herneming, maar besloot op keeper De Boodt. In de 44' moest keeper Yanno Vanwelkenhuysen redding brengen bij een schot van Borahsasar. Oympia Wijgmaal kreeg in de eerste 45 minuten de meeste kansen, maar aan de gelijkmaker kwam het voorlopig niet. Aan de rust stond het 1-0. Na 2 minuten in de 2de helft kwam Wijgmaal aan hun eerste hoekschop van de wedstrijd. De bal ging tegen een hand van een verdediger en de scheidsrechter floot voor een strafschop. Gert Stockx zette zich achter de bal en schoot die over doel. Zo liet Wijgmaal de kans liggen om vroeg in die 2de helft aan de gelijkmaker te komen. In de 55' kwam er de eerste wissel bij Wijgmaal. Marcos Da Silva kwam in de plaats van Eberd De Donder. Tempo Overijse was al in het laatste kwartier van de 1ste helft minder aanvallend beginnen spelen en was meer bezig om z'n voorsprong te behouden. In de 64' werd Tim Boogaerts vervangen door Arnout Masselis. Boogaerts had 5 minuten eerder een gele kaart gekregen. De thuisploeg maakte het Wijgmaal wel moeilijk door goed stoorwerk en Olympia kreeg pas in de 69' nog eens een kans. Ben Colson bracht de bal voor doel en Weuts kopte de bal naast doel. Vier minuten later kreeg de pas op het terrein gekomen André Ngangue de kans om de stand op 2-0 te brengen. Zijn schot ging echter tegen het been van keeper Vanwelkenhuysen. In de 76' mocht Gert Stockx recht voor doel en enkele meters buiten de 16-meter een vrijschop nemen. Hij trapte de bal hard naar de hoek, maar keeper De Boodt bracht knap redding. Eén minuut later kreeg Ferrari Da Silva een schietkans en ook nu stuitte hij op keeper De Boodt. In de 79' kwam Tom Blockx voor Gertjan Fannes op het terrein. In de 81' kwam Ngangue alleen voor doel en keeper Vanwelkenhuysen voorkwam in eerste instantie een doelpunt. De bal kwam echter tot bij Andries Claes en die had toch nog twee pogingen nodig om de bal in doel te verlengen. Zo kwam Tempo Overijse 2-0 voor en zag het er niet zo best uit voor Wijgmaal. In de 83' kreeg Marcos Da Silva een gele kaart. Voor zijn schorsing telde onze Braziliaan er al één en hij staat dus nu met twee gele kaarten. In de 90' leek Wijgmaal toch nog de eer te gaan redden. Bij een counter op de rechterflank kon Tom Blockx doorgaan en de bal voor doel brengen. Daar schoot Kurt Weuts de bal in één tijd richting doel en toch kon keeper De Boodt met een ultieme reflex nog een doelpunt van Wijgmaal beletten. In de slotminuut kregen zowel Ngangue als Bongiorno nog een kans, maar hun pogingen gingen niet binnen het doelkader. Tempo Overijse won met 2-0 en bracht zo Olympia Wijgmaal hun eerste nederlaag toe. Net als vorige zondag kreeg Wijgmaal wel een aantal kansen, maar kreeg steeds te maken met goed keeperswerk bij de tegenstander. Toch kunnen we ons niet van het gevoel ontdoen dat in de voorbije twee wedstrijden het vizier minder goed afgesteld stond. Misschien lukt het komende zondag weer in de thuiswedstrijd tegen St.Eloois-Winkel Sport. Olympia Wijgmaal blijft ondanks het verlies nog wel op de eerste plaats, maar zal wel zijn voorsprong van 4 punten zien verminderen.