K.Olympia SC.Wijgmaal - Tempo Overijse

Tempo Overijse
1-1

De reserven van Olympia Wijgmaal stonden na 3 speeldagen met 3 punten. Op de 4de speeldag kregen ze het bezoek van Tempo Overijse en die ploeg telde na 2 overwinningen al 6 punten. De thuisploeg startte goed aan de wedstrijd. Toch moest keeper Jan Vanhengel in de 5' een harde terugspeelbal van Thomas Roisin uit zijn doel houden. In de 11' dreigden de bezoekers met een schot van Sidya Ndione, dat hoog over doel ging. Vijf minuten later ging Toby Tits de 16-meter in en werd vlak tegen de achterlijn foutief gestopt. De scheidsrechter twijfelde niet en kende Wijgmaal een strafschop toe. Het was Andreas Dewaet die de klus klaarde en zo z'n ploeg op voorsprong bracht (1-0). Na dat doelpunt kon Wijgmaal het goede spel tot de 20ste minuut niet verder zetten en Overijse kreeg steeds meer grip op het gebeuren. Eerst schoot Delogu naast doel en een paar minuten later stopte keeper Vanhengel een schot van Thibaut. Bij een counter in de 28' probeerde Stefano Delogu het met een plaatsbal, maar de ex-speler van Standard, kon keeper Vanhengel niet verrassen. Twee minuten later leed Wijgmaal balverlies en kreeg Delogu weer een kans. Jan Vanhengel redde echter met de voet. De thuisploeg kon daar weinig tegen inbrengen. Vijf minuten voor de rust leed Wijgmaal nog maar eens balverlies. Keeper Jan Vanhengel had echter een mooie save klaar bij het schot van Delogu. De Wijgmaalse keeper zat vlak daarna ook goed bij een voorzet en liet zich in de 1ste helft niet passeren. Zo stond het aan de rust 1-0. Bij Overijse kwam Mateo Torres Valiente na de rust in de plaats van Ndione Samba. Er waren twee minuten in de 2de helft gespeeld toen Lennert Van Ransbeeck de 16-meter kon ingaan, maar zijn schot ging huizenhoog over. In de 50' verijdelde keeper Vanhengel nog maar eens een doelpunt van Delogu. Op aangeven van Joseph Sylla kreeg Andreas Dewaet een schietkans, maar die was te zwak om keeper Gilles Belin in gevaar te brengen. In de 55' kwam Armin Van De Vloet bij Wijgmaal in voor Kambemba Kalala. In de 60' kreeg Overijse een reuzekans via Ilyas Ohdour. Die kon een voorzet vrij inkoppen, maar toch kon keeper Vanhengel weer miraculeus tussenbeide komen en weer de gelijkmaker uitstellen. Vier minuten later kwam die er toch op een ongelukkige wijze. Via het been van Van De Vloet ging een voorzet van Overijse in doel en zo kwam de stand toch op 1-1. In de 65' kwamen Arne Verstreken en Ismail El Iar op het terrein. Zij kwamen in de plaats van Joseph Sylla en Lennert Van Ransbeeck. In de 69' ging een bal van Delogu tegen de verste paal. Onmiddellijk daarna kon Overijse counteren met 3 spelers tegen één verdediger. Er kwam echter geen pass van de speler in balbezit en zo kon keeper Vanhengel ingrijpen. De Wijgmaalse keeper hield nog een poging van Ohdour tegen en Delogu mikte nog een bal naast doel. In de 74' werd Ilias Assalhi bij Wijgmaal vervangen door Bono Mertens. Bij een vrijschop van Wijgmaal in de 83' kreeg Dewaet nog een kopkans, maar ook nu was die te zwak om de bezoekende keeper te verrassen. Olympia Wijgmaal kreeg het zwaar na hun openingsdoelpunt, maar kon gelukkig rekenen op een glansprestatie van hun keeper Jan Vanhengel. Zo bleef het bij één tegendoelpunt en eindigde de wedstrijd op een 1-1 gelijkspel. De reserven van Wijgmaal tellen nu 4 punten en spelen volgende vrijdag thuis tegen Wolvertem-Merchtem.