Racing Club Gent - K.Olympia SC.Wijgmaal

Racing Club Gent
0-2

Op zaterdag 8 september 2018 stond voor Olympia Wijgmaal de 1ste uitwedstrijd van het kersverse seizoen op het programma. Dat betekende een verplaatsing naar het Oostvlaamse Oostakker om daar te gaan spelen tegen Racing Club Gent. De thuisploeg had in hun eerste wedstrijd een 1-1 gelijkspel behaald op FC Mandel United. Hun nieuwe trainer Jannes Tant stond aan het begin van dit seizoen voor een zware taak. Met de komst van in totaal 13 nieuwe spelers moest er gebouwd worden aan een mooi geheel. Tegenover de eerste wedstrijd begonnen bij Gent 3 andere spelers in de basis-11. Met Michiel De Bruycker, Niels Elewaut en Bjorn Caryn begonnen 3 spelers die hun contract na vorig seizoen hadden verlengd. Bij Olympia Wijgmaal geen Jorge-Michael Vanderstappen op het wedstrijdblad. Alessandro Bongiorno begon op de bank en in zijn plaats begon Gertjan Fannes aan de wedstrijd. Eberd De Donder begon in de basis-11 en ook Kurt Weuts kreeg daar zijn plaats. Hij was dus hersteld van zijn kwetsuur van vorige zondag. De thuisploeg ging meteen op zoek naar een doelpunt. Na 4 minuten leverde een doorsteekpass van de Oekraïner Beshliaha geen verder gevaar op. In de 7' kon Steve Bael zijn hoofd tegen de bal zetten na een voorzet, maar keeper Yanno Vanwelkenhuysen kende daar weinig moeite mee. In de 11' kwam Wijgmaal aan de eerste hoekschop van de wedstrijd. Na een kwartier leverde een vrijschop van Jorgo Waeghe  niets op. Tien minuten later leek Racing Gent op weg naar het openingsdoelpunt. Na een inworp werd Niels Elewaut op doel afgestuurd. Keeper Vanwelkenhuysen was echter goed uit zijn doel gekomen en kon het schot van de Gentse aanvaller blokkeren. Na die mooie kans kon RC Gent een aantal ballen voor doel brengen, maar die misten precisie. Pas na een halfuur kwam Olympia aan een eerste kans. Pieter Kempeneers veroverde de bal aan de zijlijn en gaf die door naar Fannes. De Wijgmaalse aanvaller kwam met de bal naar binnen en schoot dan maar nipt over doel. Twee minuten later kwam Steve Bael gevaarlijk opzetten voor Gent en zijn schot werd net op tijd geblokkeerd door Lennert De Keukeleere. Twee minuten later kopte dezelfde speler over doel. Dat deed Lennert Vanherberghen iets later ook bij een hoekschop voor Wijgmaal. Kort voor de rust bracht Fannes de bal voor de voet van Kempeneers en die schoot hard en niet zo ver over doel. Aan de rust stond het nog 0-0. Trainer Rocky Peeters bracht na de rust twee verse krachten op het terrein. Eberd De Donder en Ward Vandenberghe werd vervangen door Ben Colson en Marcos Da Silva Junior. Wijgmaal kwam al in de eerste minuten van de 2de helft gevaarlijk opzetten. In de 47' gaf Marcos de bal door naar Ferrari Da Silva en die ging het strafschopgebied in. Hij ging daarbij tegen de grond en de scheidsrechter gaf eerst aan dat hij zich had laten vallen, maar zag dan zijn lijnrechter staan met de vlag omhoog. Na consultatie met zijn lijnrechter wees de scheidsrechter resoluut naar de penaltystip. Zo kon Wijgmaal al vlug op voorsprong komen. Pieter Kempeneers trapte de strafschop, maar keeper Kevin Frans stopte de bal en verijdelde zo een achterstand voor zijn ploeg. RC Gent kwan in de daarop volgende minuten aan een paar mooie kansen. Eerst wisselde trainer Tant Jorgo Waeghe door Samuel Davies in de 50'. In de 53' kopte De Bruycker een voorzet naar de 2de paal, maar die ging nipt naast doel. Eén minuut later kon Ben Colson een voorzet onderscheppen en in de 60' zeilde een voorzet naar de 2de paal, maar Vanherberghen kon nog net met zijn hoofd de bal verlengen in hoekschop. In dezelfde minuut kon Yanno Vanwelkenhuysen een doorbraak van Gent verijdelen door weer goed uit zijn doel te komen. In de 62' gaf Colson de bal door aan Ferrari Da Silva op rechts en zijn voorzet werd door Kurt Weuts in doel gekopt. Met zijn 2de treffer van het seizoen bracht Weuts zijn ploeg op voorsprong (0-1). Zes minuten later volgde een knappe één-twee in de 16-meter tussen Weuts en Marcos en onze Braziliaan schoot meteen de 0-2 binnen. Ook voor hem was het zijn 2de treffer in evenveel wedstrijden en het was echt een doelpunt om in te lijsten. In de 71' probeerde Steve Bael het met afstandsschot, maar dat ging over doel. Wijgmaal reageerde met een kopbal van Vanherberghen na een voorzet van Stockx. Bongiorno was pas Weuts komen vervangen en hij probeerde het met een omhaal, maar dat ging niet helemaal zoals het bedoeld was. De thuisploeg bleef op zoek naar de aansluitingstreffer. In de 78' pakte keeper Vanwelkenhuysen een vrijschop van Raf Leemans en een schot van Mohammad Jabar Zada ging over doel. Op 7 minuten van het einde trapte Alessandro Bongiorno naast doel en in de 90' pakte de Wijgmaalse keeper nog een schot van Leemans. Zo beeïndigde hij de wedstrijd met een clean sheet en had zo een groot aandeel in de 0-2 zege van Wijgmaal. Er vielen twee gele kaarten in deze wedstrijd nl. voor Eberd De Donder en Gert Stockx. Voor allebei hun eerste van het seizoen. Olympia Wijgmaal is dus weer goed aan het seizoen begonnen met die 6 op 6 en speelt volgende zondag om 15 uur tegen Racing Club Harelbeke.