K.Olympia SC.Wijgmaal - K.AC.Betekom

K.AC.Betekom
2-1

Na de 4-0 nederlaag op de 1ste speeldag kregen de reserven van Olympia Wijgmaal op de volgende speeldag het bezoek van Betekom. Deze naaste buren hadden op de openingsspeeldag met 1-4 verloren tegen Tienen. In de beginminuten van de wedstrijd was Wijgmaal iets meer aan de bal dan Betekom. Toch was het opletten bij de snelle counters van de bezoekers, vooral met de aalvlugge Jorne Vanderstappen op de rechterflank. In de 10' kwamen 3 spelers van Betekom door tegenover één verdediger van Wijgmaal. Toch konden ze daar niet van profiteren. Vijf minuten later kon een voorzet van Betekom niet onderschept worden en Vanderstappen schoot de bal mooi in de verste hoek binnen (0-1). In de 20' ontsnapte Wijgmaal aan een 2de tegentreffer. Na een voorzet leek Rigel Taeymans de bal in doel te kunnen schieten, maar Joseph Sylla kon de bal voor de doellijn wegwerken. Wijgmaal probeerde met de lange pass z'n aanvallers steeds te bereiken, maar dat ging meer mis dan goed. Pas na een halfuur kreeg de thuisploeg eindelijk een eerste kans. Ismail El Iar stuurde de bal in de loop van Thomas Roisin en die schoot uit een scherpe hoek op doel. Daar stond echter keeper Arne Coosemans opgesteld. Wijgmaal kwam terug iets beter in de wedstrijd en een schot van Tibo Janssens in de 38' ging naast doel. Net voor de rust ging Roisin de 16-meter in en ging tegen de grond. Toch kreeg Wijgmaal daar geen strafschop voor. Met 0-1 werd de rust bereikt. Trainer Hesemans van Wijgmaal bracht na de rust Kambemba Kalala Wa Kalala in de ploeg voor Arne Verstreken. De thuisploeg zocht meer de combinatie langs de grond, maar dat leverde in het eerste kwartier geen kansen op. Het was Betekom dat voor het uur een enorme kans kreeg, maar gelukkig niet kon afwerken. In de 60' verstuurde El Iar een crosspass naar Sylla en zijn voorzet kwam tot bij Andreas Dewaet. Die stuitte echter op keeper Coosemans. In de 65' kwamen er nog twee wissels bij Wijgmaal. Armin Van De Vloet en Maarten Asselberghs kwamen in de plaats van Ismail El Iar en Thomas Roisin. Het was na lang aandringen toch eindelijk raak in de 82'. Betekom kreeg de bal niet voldoende weg en Dewaet schoot de bal mooi in doel en zorgde zo voor de gelijkmaker (1-1). In de 90' ging Andreas Dewaet naar een voorzet van Tibo Janssens en kopte de bal in doel en zorgde zo met zijn 2de treffer voor de 2-1 overwinning van de thuisploeg. Op basis van hun 1ste helft verdiende Betekom misschien een gelijkspel, maar de 3 punten gingen naar Wijgmaal. Volgende vrijdag staat voor de reserven van Wijgmaal de uitwedstrijd tegen Tienen op het programma. Aanvang om 20 uur.