Competitiewedstrijd K.Olympia SC.Wijgmaal - K.Olsa Brakel

K.Olsa Brakel
3-2

Het is weer zo ver, de competitie is van start gegaan en voor Olympia Wijgmaal betekende dat een thuiswedstrijd tegen Olsa Brakel. Vorig seizoen begon Wijgmaal aan de competitie met een 0-1 zege op Zwarte Leeuw. Bij de bezoekers 4 nieuwelingen in de basis-11 en bij Olympia Wijgmaal waren er dat slechts 2 met Alessandro Bongiorno en Ferrari Da Silva. Trainer Rocky Peeters startte wel met 2 jonge spelers en dat waren Jorge-Michael Vanderstappen en Ward Vandenberghe. Tom Blockx was weer fit genoeg en moest net als Marcos Da Silva en Eberd De Donder zijn beurt afwachten op de spelersbank. Jan Vanhengel was de reserve-keeper. Ben Colson en Gertjan Fannes waren niet geselecteerd. Olympia Wijgmaal begon goed aan de wedstrijd en kwam al na 3 minuten aan een hoekschop. Daarbij ging een schot van Ferrari Da Silva recht op keeper Kevin Van Den Noortgaete. Vlak daarna stuitte ook Alessandro Bongiorno op de doelman van Brakel. In de 4' mocht Gert Stockx al een 2de hoekschop voor doel brengen en Kurt Weuts liep goed naar de 1ste paal en kopte de bal onhoudbaar binnen. Zo bracht hij de thuisploeg al vroeg op voorsprong (1-0). In de 11' moest Weuts al vervangen worden nadat hij een na een sprintje een contractuur opliep. Zo mocht Tom Blockx al vroeg van de spelersbank komen om het terrein te betreden. Kort na die vervanging kreeg Olsa Brakel een vrijschop een paar meter voor het strafschopgebied. Kevin Hebbelinck plaatste de bal laag tegen de grond, maar keeper Yanno Vanwelkenhuysen stopt de bal zonder veel moeilijkheden. Een bedrijvige Ferrari Da Silva probeerde het na een kwartier met een hard schot en dat belandde op de vuisten van keeper Van Den Noortgaete. Halfweg de eerste helft kreeg Wijgmaal een 3de hoekschop. Daar kwam geen gevaar uit voort, maar Brakel kon wel een vlugge tegenaanval opzetten. Het was Hebbelinck die de bal mooi in de verste hoek binnenschoot en zo voor de gelijkmaker zorgde (1-1). In die periode van de wedstrijd waren de bezoekers ook iets beter in de wedstrijd gekomen. Toch konden ze de Wijgmaaldefensie voor de rust niet meer in verlegenheid brengen. Het was Wijgmaal dat nog aan een paar kansen kwam. Bij een vrijschop van Stockx in de 26' kopte Blockx de bal over doel en een paar minuten later was Gert Stockx weer de aangever. Hij zette Bongiorno in schietpositie en die geraakte weer niet voorbij keeper Van Den Noortgaete. In de 34' kreeg Lennert Vanherberghen een gele kaart toen hij even de noodrem diende te gebruiken. Olsa Brakel mocht weer een vrijschop nemen, maar nu schoot Kenneth Pauwels de bal over doel. In de 40' kregen de toeschouwers nog een mooie aktie te zien van Alessandro Bongiorno, maar daar kwam geen 2de thuisdoelpunt uit voort. Met die 1-1 werd de rust bereikt. Bij Brakel begon Kenneth Van Den Berghe aan de 2de helft. Hij verving zijn naamgenoot Ken Van Den Berghe. Twee minuten na de rust werd een bal teruggespeeld op keeper Van Den Noortgaete en Tom Blockx had dat doorzien. Hij was eerder op de bal dan de doelman van Brakel en die ging daarbij in de fout. De scheidsrechter twijfelde geen seconde en gaf Wijgmaal een strafschop. Keeper Van Den Noortgaete kreeg daarvoor een gele kaart. Het was Pieter Kempeneers die de elfmeter voor zijn rekening nam en de bezoekende keeper geen kans gaf. Zo bracht Kempeneers de stand op 2-1 vroeg in de 2de helft. Iets later kreeg Vanderstappen een kopkans bij een hoekschop, maar de 20-jarige verdediger mikte naast doel. In de 51' kreeg Sami Lkoutbi een gele kaart na een fout op Stockx. Olsa Brakel kwam in de 56' al voor de 2de keer aan de gelijkmaker. Die kwam er weer na een vlotte tegenaanval en het was Jelle Delie die de bal mooi net naast de paal binnenschoot (2-2). Twee minuten later schoot Lkoutbi naast doel. Halfweg de 2de helft vielen er nog een paar gele kaarten. Eerst voor Brent Lauwrensens van Brakel en dan voor Lennert De Keukeleere van Wijgmaal. In de 73' kwam Marcos Da Silva de plaats innemen van Alessandro Bongiorno. Vier minuten later werd Lkoutbi vervangen door Kevin De Haspe. In de 78' kreeg Marcos Da Silva de bal op links in zijn bezit en schoot die mooi voorbij iedereen aan de 2de paal binnen en bracht zo Wijgmaal weer op voorsprong (3-2). In de 83' bracht trainer Huysveld nog Yves Kabanda N'Sanga in de ploeg voor Jelle Goossens. Ook Eberd De Donder kreeg nog 5 minuten. Hij kwam in de plaats van Ferrari Da Silva. In de 86' kon Yves Kabanda een voorzet tot bij De Haspe brengen. Zijn schot was echter te zwak om keeper Vanwelkenhuysen te verrassen. In de 88' kwam er een counter van Wijgmaal en Marcos zette de bal in doel, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 90' kreeg Ward Vandenberghe geel omdat hij de bal nog wegtrapte. De 18-jarige middenvelder kon wel op een goede wedstrijd terugkijken en zal zeker nog wel meer kansen krijgen van zijn trainer. In de toegevoegde tijd kreeg Tom Blockx nog een reuzekans. Na een voorzet van Pieter Kempeneers kon hij de bal inkoppen, maar hij koos ervoor om de bal in te schieten. Daarbij trof hij echter het doelhout en kwam zo niet aan zijn eerste treffer van het seizoen. Ondanks dat Olsa Brakel nog aandrong in de laatste 10 minuten, hield Wijgmaal stand en behaalde zo op de 1ste speeldag een 3-2 zege. Een mooie opsteker met komende zaterdag de eerste uitwedstrijd op het programma. Op 8 september speelt Olympia Wijgmaal dan om 20 uur op verplaatsing tegen Racing Club Gent.