Beker van België 2de ronde K.Olympia S.C. Wijgmaal - Lyra-Lierse Berlaar

Lyra-Lierse Berlaar
3-2

Vorig seizoen drong Olympia Wijgmaal in de Beker van België door tot in de 5de ronde. Toen werd het op 27 augustus 2017 uitgeschakeld op eigen terrein door Bocholt met 0-1. Op zondag 5 augustus, dus bijna één jaar later, kreeg Wijgmaal in de 2de ronde van de Croky Cup het bezoek van 3de amateurploeg Lyra-Lierse Berlaar. De bezoekers schakelden in de 1ste ronde eersteprovincialer Stade Evere uit met 2-5. Lyra haalde in het tussenseizoen enkele sterke spelers binnen zoals Stef Wils, die vroeger bij o.a. SK Lierse, AA Gent en Cercle Brugge speelde. Van Turnhout kwam Steven Dillien. Deze eerste zware test beloofde alvast een goede voorbereiding op het komende seizoen te gaan worden. In het begin van de wedstrijd kreeg Lyra dadelijk twee hoekschoppen en in de 6' kreeg Lennert Vanherberghen al geel onder de neus. Nadat Ferrari Da Silva een eerste poging op doel had gewaagd in de 9' kwamen de bezoekers op voorsprong. Bij een snelle counter kwam er een voorzet voor doel en daar kopte Dillien de bal aan de 2de paal binnen (0-1). Daarna kwam Wijgmaal een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Doelman Kristof Maes pakte eerst een schot van Marcos Da Silva en na een kwartier kwam de thuisploeg aan hun 1ste hoekschop. Daarbij kopte Jeroen Goor de bal niet zo ver naast doel. In de 18' zette Ferrari Da Silva de bal voor doel en daarbij kopte Marcos Da Silva die maar nipt naast doel. Met de tropische temperaturen volgde dan een drankpauze halfweg de eerste helft. In de 31' kreeg Jeroen Goor ook een gele kaart. De 2de al voor Wijgmaal. Eén minuut later kopte Vanherberghen de bal voorlangs na een voorzet van Gert Stockx. Op 7 minuten voor de rust werd Alessandro Bongiorno neergehaald, maar kreeg daarvoor geen fout. Hij ging daarna zelf in de fout en duwde daarbij een speler van Lyra tegen de grond. De scheidsrechter gaf de Wijgmaalse spits daarvoor een rode kaart en Wijgmaal moest dus met 10 verder. Kort voor de rust verschalkte Elio Balbi bijna zijn eigen doelman en in de 45' kreeg Wijgmaal nog een hoekschop. Stockx nam die en toen doelman Maes onder de bal doorging kopte Lennert Vanherberghen de gelijkmaker binnen en bracht zo de ruststand op 1-1. Trainer Rocky Peeters bracht in de 2de helft twee verse krachten op het terrein. Tom Blockx en Gertjan Fannes kwamen in de plaats van Kurt Weuts en Marcos Da Silva. De 2de helft was nog maar pas begonnen of Renzo Flebus beging een zware fout op Ferrari Da Silva. Voor die overtreding kreeg hij een rode kaart en zo kwam er weer evenwicht tussen beide ploegen. In de 53' ging Fannes de 16-meter in en werd dan foutief gestopt. Een strafschop was het gevolg, maar de speler van Lyra kreeg daar geen rood voor. Neen, hij kreeg zelfs geen geel. Heel opmerkelijk!!!! Het gevolg was dat  tussen beide ploegen de gemoederen verhit geraakten en in het rumoer ging een paar spelers tegen de grond. De scheidsrechter moest gaan vragen aan de lijnrechter wat er juist gebeurd was en daarna gaf hij rood aan Gert Stockx voor een zogezegde kopstoot. Weer kwam Wijgmaal met één speler minder te staan. De strafschop bleef wel nog te nemen en Pieter Kempeneers bracht zo Wijgmaal op voorsprong (2-1). De Wijgmaalse keeper Yanno Vanwelkenhuysen moest in de daaropvolgende minuten een schot van Balbi stoppen. In de 63' kwam er een aktie van Kempeneers. Hij bracht de bal tot bij Blockx, maar die kon uit een scherpe hoek niet afwerken. In de 69' kwam Lyra aan de gelijkmaker. Via Gaëtan Lambreghts kwam er een voorzet en weer was het Steven Dillien die raak trof en zo de stand op 2-2 bracht. In de 75' kwam bij Wijgmaal een 3de wissel. Eberd De Donder kwam in de plaats van Jeroen Goor. Het was Lyra dat daarna dicht bij een 3de treffer kwam. Telkens was het Gwen Jacobs die voor gevaar zorgde. Een schot van hem ging eerst nipt naast doel en dan moest Vanwelkenhuysen ingrijpen bij een schot van de bezoeker met het nr.22. In de 82' kreeg Jacobs ter hoogte van de penaltystip een open schietkans, maar besloot zwak op keeper Vanwelkenhuysen. Een paar minuten later kreeg Wijgmaal een hoekschop en weer was het Lennert Vanherberghen die met het hoofd de bal in doel verlengde. Met zijn 2de treffer van de namiddag bracht de verdediger van Wijgmaal zijn ploeg weer op voorsprong (3-2). In de 88' kreeg Pieter Kempeneers zijn 2de gele kaart en dus rood en zo moest de thuisploeg de laatste minuten afhandelen met 8 spelers. Steven Dillien kreeg nog een kans, maar kon deze keer niet afwerken en zo haalde Olympia Wijgmaal het met 3-2. Volgende zondag speelt Wijgmaal in de 3de ronde van de Beker van België thuis tegen RRC.Hamoir, een ploeg uit de Waalse 2de amateurreeks. De thuisploeg zal dus wellicht een paar spelers wegens een schorsing aan de kant moet laten tegen Hamoir.  Aanvang van deze bekerwedstrijd: 16 uur.