K.FC.St.Lenaarts - K.Olympia SC.Wijgmaal

K.FC.St.Lenaarts
2-0

Wat een bekroning van het seizoen moest worden eindigde op een sisser voor Olympia Wijgmaal. Bij het laatst gerangschikte St.Lenaarts verloor het met 2-0. Bij St.Lenaarts was Michel Verheyen geschorst en daardoor kreeg Mathias Gessner weer een basisplaats. Bij Olympia Wijgmaal was Simon Bammens niet hersteld geraakt van zijn enkelkwetsuur en ook Jorge-Michael Vanderstappen was niet fit. Lennert De Keukeleere ontbrak wegens werkverplichtingen. Door al die afwezigen stond Rocky Peeters nog eens in de basis-11 en dat was geleden van in de uitwedstrijd tegen Tienen. Voor Rocky werd het trouwens zijn laatste wedstrijd als speler na een carrière van 21 jaar. In doel geen Yanno Vanwelkenhuysen, maar wel de 20-jarige Jan Vanhengel. Tevens stonden 2 afscheidnemende spelers ook in de basis nl. Wietse Vermeylen en Nils Goedeweeck. Gertjan Fannes en Marcos Da Silva werden als invallers aangeduid. De eerste kansen waren al na 5 minuten voor de thuisploeg. Keeper Vanhengel stopte een schot van Jesse Daas en bij de hoekschop die daarop volgde kopte Stephan Van De Brul van dichtbij over doel. In de 11' hield een verdediger van St.Lenaarts de bal binnen en Kurt Weuts kwam zo bijna aan een kans. Twee minuten later speelde Gert Stockx de bal in één tijd door naar Lennert Vanherberghen en die nam die in één tijd op de slof en zag de bal over doel gaan. In de 23' ontzette Rocky Peeters de bal recht in de voeten van Jesse Daas. De aanvaller van St.Lenaarts schoot op doel en keeper Vanhengel redde met een knappe save. Een bedrijvige Wietse Vermeylen gaf in de 27' de bal door aan Weuts en die bereikte Nils Goedeweeck. De aanvaller van Wijgmaal zag zijn schot naast gaan en vlak daarna hield hij de bal binnen en zijn schot ging voorlangs. Vlak voor het halfuur mocht Gert Stockx een vrijschop nemen. Rocky Peeters kreeg de bal verkeerd op zijn voet en die ging naast doel. In de 33' kon Weuts net niet bij een voorzet van Pieter Kempeneers. Op 6 minuten van de rust nam Stockx een vrijschop en bracht de bal tot bij Ben Colson. Die ging de 16-meter binnen, maar kwam niet voorbij keeper Sam Vermeylen. In de 43' ging een vrijschop van Ben Van Den Brandt over doel en een vrijschop van Daas eindigde op de vuisten van keeper Vanhengel. Met een 0-0 stand werd de rust bereikt. Drie minuten na de rust kopte Olivier Vertommen bij een hoekschop nipt naast doel en één minuut later miste een schot van Goedeweeck helemaal de juiste richting. In de 57' kon Eberd De Donder nog een uitbraak van de thuisploeg onderscheppen, maar de thuisploeg bleef aan de bal en Jesse Daas schoot van op 20 meter de bal onder de lat binnen en zorgde zo voor 1-0. In de 61' werd Goedeweeck vervangen door Gertjan Fannes en kort daarop kwam Wijgmaal aan hun 1ste hoekschop van de wedstrijd. Eberd De Donder schoot op doel en de bal werd voor de doellijn ontzet. Een kans van Vanherberghen viel niet binnen het doelkader. In de 68' kwam Marcos Da Silva in voor Rocky Peeters. De thuisploeg bleef goed verdedigen en toonde zich op het einde van de wedstrijd het gevaarlijkst. In de 77' liet Daas een open kans onbenut. Tibo Janssens kwam nog in de plaats van Kempeneers op het terrein en in de 86' viel de beslissing. Van Den Brandt gaf bij een counter de bal door aan Jesse Daas en die zorgde met zijn 2de treffer van de namiddag voor 2-0. Olympia Wijgmaal was wel van goede wil, maar bij de afwerking schortte het aan efficiëntie. St.Lenaarts hield de rangen goed gesloten en kwam zo aan hun 6de overwinning van het seizoen. Ondanks de zekere degradatie toch een positieve noot om af te sluiten. Olympia Wijgmaal eindigt op de 5de plaats net als vorig seizoen en kwam aan 46 punten en 14 overwinningen. Dat zijn 2 punten meer en 2 overwinningen meer dan vorig seizoen. Een mooi resultaat voor Olympia Wijgmaal. Nu volgt weer een kalmere periode, maar binnen 2 en een 1/2 maand staan alweer de eerste trainingen op het programma. Namens mijzelf en het bestuur wens ik aan alle supporters het allerbeste.