Voorbeschouwing K. Olympia SC Wijgmaal vs KFC St.-Lenaarts - 29/04/2018

In deze rubriek blikt onze huisreporter Daniël De Becker vooruit naar de eerstkomende wedstrijd van onze eerste Herenploeg. Wat kunnen we verwachten van onze tegenstander? Welk nieuws valt er te rapen in het eigen kamp?


Na de veertiende zege van het seizoen vorige zondag, kan Olympia Wijgmaal nog streven naar het behalen van één overwinning meer, op de laatste speeldag van het seizoen. Dat zou op papier een niet zo moeilijke opdracht mogen zijn bij het op de laatste plaats gerangschikte St.-Lenaarts. Indien Wijgmaal er in lukt om aan 15 overwinningen te komen, dan kan het bovendien nog op de vierde plaats eindigen. City Pirates telt momenteel 1 punt meer, maar moet naar Zwarte Leeuw, dat zich geen nederlaag kan veroorloven.

Wat Wijgmaal dit seizoen al gepresteerd heeft, daar mag het fier op zijn, maar een paar uitdagingen op de slotspeeldag zouden motiverend moeten werken. Er zal natuurlijk veel afhangen van de ingesteldheid van onze tegenstander op de 30ste speeldag. Hun vorige thuisoverwinning behaalden ze heel recent op de 28ste speeldag tegen Turnhout. Met een overwinning afscheid nemen van 2de Amateurs zou hun degradatie misschien wat verzachten. Op 5 december 2015 eindigde de wedstrijd St.-Lenaarts tegen Olympia Wijgmaal op 1-1.

In de heenwedstrijd van dit seizoen behaalde Wijgmaal hun ruimste zege, uitslag: 5-0. Het ging eigenlijk om een uitgestelde wedstrijd, die normaal op 17 december 2017 had moeten gespeeld worden, maar uiteindelijk op de eerste zondag van dit jaar diende gespeeld te worden. Nadat Marcos Da Silva in de 19' de paal trof, kon onze Braziliaan 3 minuten later de stand openen via een rake kopbal (1-0). Na kansen voor Hofmans en Van De Brul, zorgde Gertjan Fannes in de 36' voor 2-0 toen hij een voorzet van Kurt Weuts in doel verlengde. Na 3 minuten in de tweede helft bracht Marcos Da Silva de stand op 3-0. Keeper Mathias Vervecken hield Mathias Gessner van een tegendoelpunt en in de 67' was het Simon Bammens die voor 4-0 zorgde. Twee minuten later kwam de eindstand al op het bord toen Ben Colson een pass van Lennert Vanherberghen in een leeg doel deed belanden (5-0). Weuts en Goedeweeck kregen in de laatste minuten nog kansen en ook een schot van Bevers raakte niet voorbij Vervecken.

St.-Lenaarts telt 19 punten en heeft er daar 13 van thuis behaald. In de eerste 15 wedstrijden kwam het aan 3 thuisoverwinningen en in de volgende slechts aan één. Op speeldag 19 kwam het tot één overwinning op verplaatsing en dat was op Zwarte Leeuw. Ben Van Den Brand is met 5 doelpunten de beste schutter. Jesse Daas volgt met 4 treffers. Olivier Vertommen en Michel Verheyen zijn normaal gezien beide geschorst tegen Wijgmaal.

Bij Wijgmaal keert Marcos Da Silva weer in de ploeg na zijn schorsing. Vermist Olympia in de wedstrijd tegen Tienen geen gele kaarten tegen kreeg kan Rocky Peeters op iedereen beroep doen. Toch zijn er nog vraagtekens achter de namen van Simon Bammens en Pieter Kempeneers, die vorige zondag beide gekwetst het terrein moesten verlaten.

Daniël De Becker