K.Olympia SC.Wijgmaal - K.VK.Tienen

K.VK.Tienen
3-0

Met nog twee speeldagen in 2de Amateurs B had Olympia Wijgmaal nog één doelstelling nl. op zijn minst z'n plaats in de top-5 behouden. Na de nederlaag in Hasselt vorige week zaterdag hadden de City Pirates Antwerpen de 4de plaats overgenomen van Wijgmaal. De laatste thuiswedstrijd op zondag 22 april bracht als tegenstander KVK Tienen. De bezoekers moesten voor goed te zijn met de volle buit proberen huiswaarts te keren. De Suikerploeg verkeerde in degradatienood en hing dan ook nog af van het resultaat van Zwarte Leeuw, dat in de rangschikking één punt meer telde. Bij Wijgmaal was Marcos Da Silva geschorst en Jorge-Michael Vanderstappen was gekwetst. Lennert Vanherberghen keerde na één schorsingsdag weer terug. Bij Tienen kreeg Thomas Willems nog eens een kans van in het begin van de wedstrijd. Bij de bezoekers ook geen Leutrim Pajaziti. Voor de wedstrijd werden Mathias Vervecken, Wietse Vermeylen, Simon Bammens en Nils Goedeweeck in de bloemetjes gezet. Deze 4 verlaten Olympia Wijgmaal. Eerder was gezegd dat ook Ben Colson zou vertrekken, maar hij blijft toch aangesloten bij blauwwit. Tienen ging van in het begin van de wedstrijd uiteraard op zoek naar een vroeg doelpunt. Florin Grancea probeerde het tweemaal met afstandsschoten, maar die gingen beide naast doel. Na 5 minuten ging Axel Swerten tegen de grond en liep daar een armbreuk bij op. Trainer Jo Claes moest dus al vroeg met een wissel komen en dat werd Nadjim Haroun. In de 6' probeerde die het van op links ook met een schot, maar dat ging voorlangs. Eén minuut later ging Bammens in de fout net buiten het strafschopgebied en Haroun trapte de vrijschop naast doel. In de 14' kwam Tienen dicht bij een doelpunt toen Oumar Diouck de paal trof. Vlak daarna kreeg Wijgmaal een eerste kans. Bij een tegenaanval kon Kurt Weuts de bal voor doel brengen en keeper Hannes kon de bal onderscheppen. Wijgmaal kwam dan aan een 2de hoekschop en daarbij schoot Gertjan Fannes de bal hoog over doel. De thuisploeg kreeg nog een kans na een voorzet van Ben Colson. Weuts kon net niet bij de bal en aan de 2de paal kon ook Pieter Kempeneers niet meer aan de bal. Nadat Weuts een voorzet van Kempeneers overnam en in het zijnet schoot kwam er een drankpauze. In de 37' mocht Tienen van net buiten de 16-meter weer een vrijschop nemen. Sven Joosten trapte ook die naast doel. Een 4-tal minuten later scoorde Weuts na een voorzet van Fannes, maar hij stond buitenspel. Onmiddellijk daarna kon Didier Cabumi doorgaan en keeper Vanwelkenhuysen omzeilen. De topschutter van Tienen zag zijn poging via de paal naast gaan. De laatste kansen van de 1ste helft waren voor Wijgmaal. Na een vrijschop van Stockx trapte Weuts half naast de bal en ook Fannes kon na een pass van Lennert De Keukeleere niet afronden. Zo bleef het in deze wedstrijd aan de rust 0-0. In de 49' kreeg de thuisploeg een kans na doorzetten van Eberd De Donder. Die bediende Fannes en keeper Hannes moest de aanvaller van Wijgmaal van een doelpunt houden. Tienen reageerde met een schot van Grancea en keeper Yanno Vanwelkenhuysen hield ook die bal uit zijn doel. Even was er een belegering op het doel van Tienen en dan kon Florin Grancea niet bij een voorzet bij een counter van de bezoekers. Olympia Wijgmaal kreeg steeds meer vat op de wedstrijd en kwam tot een 4-tal hoekschoppen op korte tijd. In de 54' was Wietse Vermeylen voor Simon Bammens op het terrein gekomen en 5 minuten later werd ook Pieter Kempeneers gewisseld. Voor hem kwam Nils Goedeweeck in de ploeg. Goedeweeck kon 7 minuten na zijn invalbeurt de bal voor doel brengen en Gertjan Fannes kon de bal in doel koppen en bracht zo met zijn 10de seizoensdoelpunt de stand op 1-0. Tienen reageerde met een schot van Diouck en die vond weer een secure Yanno Vanwelkenhuysen op zijn weg. Iets later ging de keeper van Wijgmaal onder een voorzet door, maar dat leverde gelukkig geen gevaar op. In de 73' werd Weuts op rechts aangespeeld en zijn voorzet ging naar de 2de paal, waar Goedeweeck stond. Die kende weinig moeite om met zijn 5de seizoensdoelpunt de Wijgmaalse voorsprong te verdubbelen (2-0). Tienen kreeg via Haroun dan een kans en keeper Vanwelkenhuysen stopte zijn schot op een ietwat onorthodoxe wijze. De bezoekers kregen een hoekschop en daarbij kopte Eboigbe naast doel. In de 84' stopte Vanwelkenhuysen een schot van Cabumi met de voet. In dezelfde minuut ging Goedeweeck met de bal aan de haal en zijn voorzet kwam tot bij Fannes; Die bracht met zijn 2de doelpunt van de namiddag de stand op 3-0. Fannes telt nu evenveel doelpunten als Kurt Weuts nl.11. Na een pass van Weuts kwam Goedeweeck nog dicht bij een doelpunt en in de toegevoegde tijd bracht keeper Vanwelkenhuysen redding bij een schot van Osahon Eboigbe. In de 87' kwam Rocky Peeters nog eens als speler op het terrein en gaf zo aan Kurt Weuts een paar extra minuten rust. Wijgmaal bleef zonder tegendoelpunt en won met 3-0. Voor Olympia de 14de zege van het seizoen. Op één speeldag van het einde staat Wijgmaal op de 5de plaats en volgt op één punt van City Pirates. Tienen kan nog op een barrageplaats belanden indien het komende zondag wint tegen Sporting Hasselt en Zwarte Leeuw thuis verliest van City Pirates Antwerpen. Olympia Wijgmaal sluit het seizoen komende zondag af met een uitwedstrijd tegen rode lantaarn St.Lenaarts.