K.Olympia SC.Wijgmaal - K.VV.Vosselaar

K.VV.Vosselaar
2-2

Na de 2 recente zeges wachtte Olympia Wijgmaal op zondag 8 april de thuiswedstrijd tegen Vosselaar. Aan de heenwedstrijd hadden we niet de beste herinneringen omdat Wijgmaal toen al in het 1ste kwartier twee doelpunten slikte en uiteindelijk met 3-0 verloor. De bezoekers waren in de 3de periode echter ook niet zo goed bezig met hun huidig totaal van 3 punten. Vosselaar had hun laatste overwinning behaald op de 18de speeldag thuis tegen St.Lenaarts. Trainer Rocky Peeters kon weer rekenen op Marcos Da Silva, maar Pieter Kempeneers en Jorge-Michael Vanderstappen konden niet spelen. Bij Vosselaar was de jonge verdediger Berne Lenaerts geschorst en in zijn plaats kwam Guy Geudens aan de aftrap. De thuisploeg kwam al in de 1' op voorsprong. Na een vrijschop van Gert Stockx bleef de bal in de 16-meter hangen en via Roel Poukens kwam die voor de voet van Kurt Weuts. De aanvaller van Wijgmaal schoot de bal binnen en bracht met zijn 11de doelpunt van het seizoen de stand op 1-0. Wijgmaal bleef in die beginfaze het meest aan de bal. In de 11' kon Marcos Da Silva doorgaan, maar keeper Blondeel was eerst op de bal. Onze Braziliaan ging daarbij in de fout en kreeg de eerste gele kaart van de wedstrijd. Voor hem pas zijn 2de van het seizoen. Iets later kreeg Raf Hannes ook geel toen hij Ben Colson neerhaalde. Na die fout schoot kapitein Stockx de bal in de muur. In de 25' kregen de bezoekers eindelijk een kans. Bij een hoekschop kopte Yannick Defossez over doel. Bij een counter van Wijgmaal na bijna een halfuur speelde Stockx de bal door naar Weuts en die kon het strafschopgebied ingaan. Hij stuitte echter op de goed uitgekomen keeper Maarten Blondeel. In de 34' viel de gelijkmaker. Na balverlies van Wijgmaal kon Joren Dehond op rechts doorgaan en schoot de bal overhoeks binnen (1-1). Wijgmaal dat de grip op de wedstrijd uit z'n handen liet glippen ontsnapte 3 minuten later aan een achterstand. Bij een voorzet kon Simon Bammens de bal nog net voor een aanvaller in hoekschop verwerken. In de 41' kreeg de thuisploeg dan weer de kans om op voorsprong te komen. Marcos Da Silva kreeg tot twee keer toe een schietkans in de 16-meter, maar telkens stond keeper Blondeel in de baan van de bal. Op 1' van de rust kreeg Wijgmaal nog een hoekschop, maar die leverde niets op. Blondeel trapte de bal vlug uit en de bal kwam bij Geudens terecht. Die schoot op doel en keeper Yanno Vanwelkenhuysen kreeg de bal pal op zijn lichaam. Met een gelijke stand werd de rust bereikt. In het begin van de 2de helft liet Wijgmaal zich verrassen en in de 47' kwam er een voorzet naar de 2de paal waar Geudens de bal voorbij keeper Vanwelkenhuysen in doel verlengde (1-2). Een paar minuten later kreeg Geudens weer een kans, maar nu lag de Wijgmaalse keeper in de weg. Wijgmaal kon in de 61' al op gelijke hoogte komen. Na een dieptepass kwam Weuts in botsing met een verdediger, maar Gertjan Fannes kon doorgaan en zorgde met zijn 9de seizoensdoelpunt voor 2-2. Eén minuut later rukte Raf Hannes op en er werd hem te weinig in de weg gelegd door de thuisverdediging. Yanno Vanwelkenhuysen moest zijn schot in hoekschop verlengen. De kansen stapelden zich op en na schoten van Stockx en Poukens die over doel gingen, kreeg ook Weuts weer een kans. Nils Goedeweeck die in de 59' Lennert De Keukeleere was komen vervangen, zette een mooie aktie op en speelde de bal door naar Weuts. Die kon echter net niet aan de bal. Marcos Da Silva werd dan vervangen door Eberd De Donder. In de 72' kon Fannes op links doorgaan en zijn voorzet kwam mooi voor doel. Goedeweeck kon de bal echter niet verlengen in doel. In de 75' kreeg De Donder een gele kaart.  Eén minuut later ging een vrijschop van Stockx hoog over doel. Iets later ging Poukens plots tegen de grond, maar kon na behandeling van kiné June Verlooy het spel hervatten. In de 82' zetten Fannes een voor hem typische aktie op en kwam buiten de 16-meter recht voor doel. De aanvaller van Wijgmaal schoot de bal nipt over de dwarsligger. Vlak daarna kon Weuts niet bij een voorzet van Colson. Vijf minuten voor het einde ging Nick Kuijlaars door, maar werd toch afgestopt door de Wijgmaaldefensie. Het waren de bezoekers die nog het dichtst bij de overwinning kwamen. Eerst was het Hannes die voor gevaar zorgde en Eberd De Donder kon de bal ontzetten. Dan kreeg Vosselaar nog twee hoekschoppen. Bij de eerste haalde keeper Vanwelkenhuysen de bal uit de hoek  en ook bij de 2de stond hij paraat. Deze wedstrijd van de 27ste speeldag eindigde op een 2-2 gelijkspel. Voor Wijgmaal werd het de 4de puntendeling van het seizoen en ondanks dit gelijkspel blijft Wijgmaal staan op de 4de plaats. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Sporting Hasselt op het programma. De Limburgse ploeg staat momenteel op de 12de plaats en kwam in de heenwedstrijd met 0-1 winnen in het Ymeriastadion. Na die nederlaag volgde het ontslag van Tom Soetaars bij Wijgmaal.