K.Olympia SC.Wijgmaal - SC.City Pirates Antwerpen

SC.City Pirates Antwerpen
3-1

De weersomstandigheden waren totaal anders op de 26ste speeldag dan een week eerder. Geen koude noordoostenwind meer, maar wel een zonnige dag voor de thuiswedstrijd van Olympia Wijgmaal tegen City Pirates Antwerpen. De heenwedstrijd eindigde op 3-2 en Wijgmaal moest twee belangrijke spelers missen in de return. Dat waren Pieter Kempeneers en Marcos Da Silva. Kempeneers verzwikte tweemaal op korte tijd zijn enkel en wacht nu een ziekenhuisonderzoek. Onze Braziliaan kwetste zich op training. In de voorbije week waren er nog problemen voor trainer-speler Rocky Peeters. Gertjan Fannes werd op donderdag ziek, maar was voldoende hersteld om te kunnen spelen. Tim Boogaerts en Roel Poukens bleven in Turnhout nog aan de kant en waren ook fit geraakt voor dit treffen. Jorge-Michael Vanderstappen, Ben Colson en Nils Goedeweeck stonden niet in de basis en wachten hun beurt af op de bank. Wijgmaal wou natuurlijk revanche nemen voor de nederlaag in de heenwedstrijd. Een hoekschop in de eerste minuut leverde niets op. In de 5' stopte keeper Yanno Vanwelkenhuysen een schot van Ahmed Sababti. In de daaropvolgende thuisaanval kwam Fannes door in de 16-meter en besloot op keeper Stefan Roef. Topschutter Thomas Van Zantvoort probeerde het dan. Eerst schoot hij naast doel en dan mikte hij te hoog. In de 9' mocht Gert Stockx een vrijschop nemen en die belandde op de vuisten van keeper Roef. Twee minuten later gaf Eberd De Donder een mooie doorsteekpass naar Fannes en die schoot die open kans nipt naast. Beide ploegen bleven het wedstrijdbeeld in evenwicht houden en in de 25' gaf Simon Bammens een mooie doorsteekpass richting Weuts. De Wijgmaalse spits kon echter net niet aan de bal. Er was al meer dan een halfuur gespeeld toen Sababti hard op doel schoot en de bal maar rakelings aan de 2de paal voorbij ging. Twee minuten later kwam Wijgmaal op voorsprong. De bezoekers raakten de bal kwijt op het middenveld en Stockx stuurde de bal naar Fannes op links. Die stuurde een gemeten voorzet naar Kurt Weuts en die kopte de bal mooi in doel (1-0). Zijn 10de doelpunt van het seizoen was meteen zijn eerste op eigen terrein. In de 40' veroverde De Donder de bal en gaf de bal door aan Fannes. Die kwam met een aktie langs de achterlijn en legde de bal voor de voet van Eberd De Donder. Zijn schot werd echter afgeblockt. Olympia Wijgmaal ging de rust in met dat ene doelpunt verschil. De thuisploeg startte goed aan de 2de helft. In de 49' kwam er een voorzet van Fannes en Roef en Weuts gingen beiden naar de bal. Beide spelers botsten en de keeper van City Pirates bleef even liggen. Hij kon iets later het spel hervatten. Na 10 minuten in de 2de helft kreeg Wijgmaal het moeilijk. Na een schot van Sababti op Vanwelkenhuysen bracht trainer Philip Van Dooren twee wisselspelers in. Nick Felix en Khalid Moussaoui werden vervangen door Mohamed El Jattari en Hakim Borahsasar. De aanvallen van de bezoekers bleven komen en in de 57' kopte Van Zantvoort na een voorzet over doel. Drie minuten later bracht El Jattari de bal voor doel en keeper Vanwelkenhuysen kon de bal niet voldoende onderscheppen. Emanoel Nascimento Borges was er als de pinken bij en zorgde voor de gelijkmaker (1-1). In de 65' werd Wietse Vermeylen bij Wijgmaal vervangen door Ben Colson. Twee minuten later ontsnapte Wijgmaal aan een achterstand. Een voorzet van Nascimento Borges kwam bij Van Zantvoort terecht en die schoot van in de 16-meter op doel. Yanno Vanwelkenhuysen kon nog redding brengen met de voet en vermeed zo een 2de tegendoelpunt. In de 70' wisselde Wijgmaal een 2de keer. Nu kwam Nils Goedeweeck in voor Eberd De Donder. De thuisploeg begon terug beter te spelen na die 20 moeilijke minuten en kwam zowaar weer aan kansen. In de 72' had doelman Roef het moeilijk met een schot van Fannes en iets later kopte die na een voorzet van Goedeweeck voorlangs. Keeper Roef kreeg het druk en stopte in de 76' een schot van Bammens. Iets later leek Gertjan Fannes op weg naar een doelpunt, maar hij liet de bal te ver van de voet gaan. Op 10 minuten van het einde mocht Stockx een vrijschop nemen. De bal ging richting winkelhaak en keeper Roef plukte de bal voor hij in doel kon gaan. Een minuut eerder was Jorge-Michael Vanderstappen op het terrein verschenen in de plaats van Fannes. In de 82' kwam Wijgmaal aan een hoekschop. Stockx bracht de bal voor doel en daar stond Vanderstappen. De 20-jarige speler trapte de bal van dichtbij binnen en bracht met zijn 1ste doelpunt van het seizoen Wijgmaal op voorsprong (2-1). In de 88' hield keeper Yanno Vanwelkenhuysen de bezoekers van de gelijkmaker. Na een voorzet kwam de bal voor de voet van Borges en die mikte de bal net binnen het kader. De Wijgmaalse keeper kwam weer met één van zijn formidabele reddingen en hield met zijn hand de bal uit doel. In de 90' ging Ben Colson met de bal aan de haal en zag plotseling Goedeweeck helemaal vrij staan net binnen het strafschopgebied. Die werd aangespeeld en liet keeper Roef geen enkele kans en zorgde voor 3-1. Voor Nils Goedeweeck was het zijn 4de doelpunt van het seizoen. Dat 3de doelpunt bracht zekerheid en de scheidsrechter liet daarna niet lang meer verder spelen. Olympia Wijgmaal behaalde zo een 3-1 zege en dat was meteen hun 13de overwinning van het seizoen. Door die winst blijft de thuisploeg op de 4de plaats staan en telt nu 42 punten. In het Paasweekend is er geen competitie voor Wijgmaal en op 8 april staat de thuiswedstrijd tegen Vosselaar op het programma.