K.F.C.Turnhout - K.Olympia SC.Wijgmaal

K.F.C.Turnhout
1-3

Na 2 nederlagen op rij moest Olympia Wijgmaal zich op zaterdag 17 maart begeven naar het Stadsparkstadion van Turnhout. Daar moest onder begeleiding van een koude noordoostenwind getracht worden om aan een 12de zege te komen. Roel Poukens en Tim Boogaerts waren niet fit geraakt, maar trainer-speler Rocky Peeters kon wel beroep doen op Pieter Kempeneers. Jorge-Michael Vanderstappen en Simon Bammens konden na één zondag schorsing ook weer meedoen. Bij de thuisploeg was Yannis Van Parys geschorst. Daardoor kreeg de 19-jarige Joachim Machielsen voor een 2de keer dit seizoen een kans van bij de aftrap. In de 2' kreeg Turnhout een vrijschop. De defensie van Wijgmaal stond nog een beetje te slapen en Steven Dillien bracht meteen de stand op 1-0. Voor hem was het zijn 6de doelpunt van het seizoen. Dat vroege tegendoelpunt zette de aspiraties van Wijgmaal al meteen meer onder druk. Het was de verdediging van Turnhout die nadien de bezoekers een handje wou toesteken. Doelman Wim Horsten trapte verkeerd uit en de bal kwam bij Marcos Da Silva terecht. Die ging de 16-meter in, maar besloot dan op de Turnhoutse keeper. In de 5' kwam de snelheid van Gertjan Fannes een eerste keer tot uiting. Zijn voorzet van op de flank ging echter naast doel. Wijgmaal had zich vrij vlug van die opdoffer hersteld en in de 17' ging Fannes de rechterflank af en zijn voorzet viel tot bij Marcos Da Silva. Die draaide zich mooi vrij en zorgde voor de gelijkmaker (1-1). Voor onze Braziliaan zijn 7de doelpunt van het seizoen. Onmiddellijk daarna leed Turnhout balverlies en nu kon Kurt Weuts op doel afgaan. Ook hij kon niet afwerken en besloot net als Marcos op keeper Horsten. Halfweg de 1ste helft kwamen er de eerste hoekschoppen. Die van Wijgmaal leverde niets op, maar bij die van Turnhout kwam Kempeneers verkeerd neer. De middenvelder van Wijgmaal verstuikte weer dezelfde enkel waarmee hij een week eerder aan de kant moest blijven. Wijgmaal moest even met 10 verder, want de vervanging van Kempeneers nam nogal wat tijd in beslag. Er was een halfuur gespeeld toen Dillien op doel schoot. Keeper Yanno Vanwelkenhuysen stond paraat. In de 31' trapte Lennert De Keukeleere op doel en ook hij stuitte op de keeper. Eén minuut later kwam Wietse Vermeylen de plaats innemen van Kempeneers. Op het einde van de eerste helft kwam er meer iniatief van Wijgmaalse zijde. In de 40' leidde een aktie van Gertjan Fannes naar een ingooi. Die kende geen gevolg, maar 2 minuten later kwam er weer een diepe pass naar Fannes en die ging na contact met doelman Horsten tegen de grond. De scheidsrechter twijfelde niet en kende Wijgmaal een strafschop toe. Het was Gert Stockx die zich achter de bal zette en die mooi in doel schoot. Zo bracht de kapitein van Wijgmaal met zijn 2de doelpunt van het seizoen de stand op 1-2. Dat werd meteen de ruststand. Heel wat supporters zochten de warmte van de kantine op en een groot aantal bleven daar ook wegens de koude wind in de 2de helft. De thuisploeg ging in de 2de helft dadelijk op zoek naar de gelijkmaker. In de eerste minuten na de pauze had Wijgmaal weinig moeite om Turnhout op te vangen. In de 49' kwam er slechts een gekraakt schot van Jef Coeckelberghs. Steven Dillien had zich al laten opmerken in de eerste helft, maar kwam in de 55' nog meer in de picture. Hij trapte eerst een vrijschop over doel en iets later probeerde hij keeper Vanwelkenhuysen te verschalken met een plaatsbal. Die stond echter niet te slapen en tipte de bal over doel. Er waren al 65 minuten gespeeld toen Dillien een schot richting kruising stuurde en nu pakte Vanwelkenhuysen uit met een knappe save en hield zo Wijgmaal op voorsprong. Na die kansen voor de thuisploeg kreeg Wijgmaal een corner en daarbij kopte verdediger Mafete Guerschom bijna in eigen doel. In de 68' kopte Kurt Weuts bij een hoekschop over doel. Gertjan Fannes bleef een gesel voor de thuisdefensie. In de 73' trapte hij op doel en keeper Horsten kreeg geen grip op de bal. Zo moest Turnhout weer een hoekschop toestaan. Dan was het weer de beurt aan de thuisploeg om voor gevaar te zorgen. Keeper Yanno Vanwelkenhuysen pakte een schot van Jelle Schijvenaars en iets later mikte Dillien over doel na een voorzet van Kevin Eyeson. In de 83' kreeg Wijgmaal de bal moeilijk weg en de bal viel voor de voet van Steven Dillien. Die leek de gelijkmaker aan de voet te hebben, maar trof de verste paal. Daar ontsnapte Wijgmaal weer aan de gelijkmaker. In de 90' viel de beslissing. Fannes werd tegen de grond geduwd en Wijgmaal kreeg een vrijschop. Gert Stockx nam die en Marcos Da Silva dook mooi in de baan van de bal en verlengde die in doel. Met zijn 2de doelpunt van de avond en zijn 8ste in totaal bracht hij de eindstand zo op 1-3. Voor Olympia Wijgmaal was dit de 12de zege van het seizoen. Vorig seizoen kwam Wijgmaal pas aan 12 overwinningen na 30 speeldagen. Wijgmaal komt nu op 39 punten en komt zo voorlopig weer op de 4de plaats. Indien Overijse niet op Duffel kan winnen, blijft Wijgmaal staan op die 4de plaats. Volgende zondag staat de thuiswedstrijd tegen City Pirates Antwerpen om 15 uur in het Ymeriastadion op het programma. In de heenwedstrijd verloor Wijgmaal daar met 3-2.