K.Olympia SC.Wijgmaal - K.F.C.Turnhout

K.F.C.Turnhout
3-3

De beloften van Wijgmaal verloren vorige week met een heel jonge ploeg op het terrein van leider Hoogstraten. Op vrijdag 16 maart recupeerde trainer Lars Lambert heel wat spelers. Zo waren Tanguy Stiennon en Tibo Janssens weer van de partij en ook Toby Tits en Eberd De Donder begonnen aan de wedstrijd tegen Turnhout. In doel stond de 16-jarige Warre Deweerdt. De bezoekers hadden tot nu toe twee overwinningen meer behaald. Zij begonnen ook het beste aan de wedstrijd en konden al in de 2' op voorsprong komen. Via een vrijschop ging de bal via keeper Deweerdt tegen de lat en in de herneming schoot Nick Van De Walle zijn ploeg op voorsprong (0-1). Eén minuut later kreeg Arnaud Serruys een kans op de gelijkmaker, maar schoot de bal over doel. In de 8' kon Andreas Dewaet op doel koppen en keeper Olivier Wynants stond op de juiste plaats. Na een vrijschop van Turnhout die naast doel ging, kwam er een voorzet van Ilias Assalhi. Bradley Mbenza kwam aan de bal met het hoofd, maar zijn kopbal was te zwak om de keeper van Turnhout te verrassen. In de 24' verdubbelde Turnhout zijn voorsprong. Het was Berne Jacobs die voor 0-2 zorgde. Net zoals na de eerste treffer kreeg Wijgmaal weer een mooie kans en miste die ook nu. Het was Bradley Mbenza die naast doel schoot. De thuisploeg kwam dan na een halfuur beter in de wedstrijd en keeper Wynants moest een vrijschop van Toby Tits uit zijn doel houden. Op 5 minuten van de rust gaf Mbenza de bal door aan de goed gevolgde Serruys en die stuitte op een goed keepende Wynants. Onmiddellijk daarna schoot Tibo Janssens de bal toch binnen en zorgde zo voor 1-2. In de 43' kwam Wijgmaal dicht bij de gelijkmaker. Arnaud Serruys kwam door in de 16-meter en keeper Wynants redde nog met de voet. Aan de rust stond het dus 1-2. Al in de beginminuten van de 2de helft was Wijgmaal weer gevaarlijk. Keeper Wynants redde bij een schot van Assalhi. Vlak daarna zette Dewaet zich door en haalde uit met zijn linkervoet. De bal verdween in doel en zo kwam Wijgmaal vlug aan de gelijkmaker (2-2). In de 61' kreeg Tiemen Jansen een enorme kans voor Turnhout. De 17-jarige schoot echter over doel. Op 20 minuten va het einde kon Serruys door de defensie van Turnhout gaan. Keeper Wynants blokte de bal en in de herneming kon Arnaud Serruys de bal in een leeg doel koppen en zo de stand op 3-2 brengen. Turnhout ontsnapte één minuut later aan een 4de tegendoelpunt. Bradley Mbenza schoot hard op doel en de bal ging via de lat over doel. In de 78' kon Turnhout bij een counter toch weer scoren. Saroyan ging op links door en vond voor doel Nick Van De Walle. Die liet keeper Deweerdt geen kans en zorgde met zijn 2de doelpunt voor 3-3. Wijgmaal ging nog op zoek naar de overwinning. In de laatste minuut ging nog een schot van Serruys naast doel. Deze wedstrijd eindigde op een 3-3 gelijkspel. Voor Wijgmaal was dit nog maar het 2de gelijkspel in dit seizoen. Volgende vrijdag staat de uitwedstrijd tegen City Pirates Antwerpen op het programma.