K.Olympia SC.Wijgmaal - K.FC.Duffel

K.FC.Duffel
2-1

Olympia Wijgmaal speelde op de 22ste speeldag thuis tegen Duffel. Bij de thuisploeg geen Lennert De Keukeleere wegens een schorsing. Tim Boogaerts en Gertjan Fannes waren nog twijfelachtig, maar verschenen toch aan de aftrap. Ook kreeg Jorge-Michael Vanderstappen nog eens zijn kans in het eerste elftal. De 20-jarige verdediger van bij de beloften mocht aan de wedstrijd beginnen. Op de 13de speeldag thuis tegen Sporting Hasselt werd hij op het einde van de wedstrijd ingebracht als aanvaller. Na die wedstrijd nam Tom Soetaers zijn ontslag. Bij Duffel kwam Wesley Snoeys terug uit schorsing, maar Dennes De Kegel en Lars Van Den Brande ontbraken. Daardoor kreeg Lode Vertonghen voor de 2de keer dit seizoen een basisplaats van trainer Alex Czerniatynski. Net als in de heenwedstrijd kwam Duffel vlug aan een doelpunt. In de 5' mochten de bezoekers een vrijschop nemen na een fout op Yannick Rymenants. De Wijgmaaldefensie kreeg de bal niet uit de 16-meter en Lode Vertonghen schoot de bal binnen (0-1). Een paar minuten later stond doelman Jeroen Hofmans paraat bij een voorzet van Gert Stockx. In de 13' werd Ben Colson op rechts vrijgespeeld en hij verstuurde een gemeten voorzet naar Marcos Da Silva. Die kopte de bal mooi binnen en zorgde zo met zijn 6de treffer van het seizoen voor 1-1. Duffel lag zeker niet onder en in de 18' kreeg Dyron Daal een kans, maar zijn schot ging naast. Vlak daarna kregen de bezoekers een hoekschop en Adam Burnaby Atkins mikte de bal over de lat. In de 30' moest Gertjan Fannes vervangen worden. Hij had blijkbaar weer last van een opkomende kwetsuur en zijn vervanger werd Nils Goedeweeck. Vijf minuten later kwam Wijgmaal op voorsprong. Pieter Kempeneers gaf de bal door aan Ben Colson en zijn strakke voorzet werd door Nils Goedeweeck in doel verlengd (2-1). Voor Goedeweeck zijn 3de doelpunt van het seizoen. In de 40' trapte Gert Stockx een vrijschop naast doel en twee minuten later mocht Ilias El Yazidi dat doen voor Duffel. De bal draaide naar de kruising en keeper Yanno Vanwelkenhuysen tipte de bal over de lat. Met die 2-1 voorsprong werd de rust bereikt. In het begin van de 2de helft was Wijgmaal de betere ploeg. Al in de 46' mocht Goedeweeck op links doorgaan, maar zijn voorzet werd nog op tijd onderschept. In de 52' gaf Stockx de bal door aan Kurt Weuts en die ging op doel af. Zijn schot stuitte op de goed uit doel gekomen keeper Hofmans. Pas na 13 minuten in de 2de helft kwam Duffel aan een kans, maar het schot van El Yazidi ging naast doel. In de 59' kreeg Weuts zijn 2de kans. Marcos Da Silva kopte mooi de bal door en weer lag keeper Hofmans in de weg om een doelpunt van Weuts te verhinderen. Nadien begon Wijgmaal meer en meer de grip op de wedstrijd te verliezen en kreeg Duffel kansen op de gelijkmaker. In de 63' zorgde een vrijschop van El Yazidi voor gevaar en 3 minuten later trapte Atkins na een voorzet van Daal over doel. In de 67' kreeg Daal een vrije schietkans, maar de topschutter van Duffel trapte de bal naast. Onmiddellijk daarna kwam Yassine Benali door in de 16-meter en moest keeper Vanwelkenhuysen redding brengen. Wijgmaal kreeg nog een hoekschop, maar een vrijschop van Daal zorgde voor meer gevaar. Die vrije trap werd echter over doel gemikt. In de 79' loste keeper Vanwelkenhuysen de bal, maar Lennert Vanherberghen kon de bal nog ontzetten. Vlak daarna werd een doelpunt van Duffel wegens buitenspel afgekeurd. Op 10 minuten van het einde kreeg Wijgmaal weer een mooie kans. Goedeweeck gaf de bal door aan Marcos Da Silva en zijn schot ging maar nipt naast de 2de paal. Duffel bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker. In de 90' kreeg het nog een hoekschop en keeper Hofmans kwam uit zijn doel en kwam mee postvatten in de 16-meter. De defensie van Wijgmaal hield stand en de bal viel voor de voet van Simon Bammens. Die probeerde de bal in het open doel te deponeren van aan de rand van de eigen 16-meter, maar de bal ging naast doel. Olympia Wijgmaal had het vooral in de 2de helft moeilijk met een sterk opzittend Duffel, maar hield toch de 3 belangrijke punten thuis. Net als in de heenwedstrijd won het met 2-1 en net als na de 7de speeldag komt het op de 4de plaats in de rangschikking. Olympia Wijgmaal komt zo aan de 11de overwinning van het seizoen en heeft nu 36 punten. Volgende zondag staat de uitwedstrijd tegen Bocholter VV. op het programma. Die Limburgse ploeg staat één plaats hoger dan Wijgmaal, je kan dus spreken van een topwedstrijd.