K.Olympia SC.Wijgmaal - RC Hades Hasselt

RC Hades Hasselt
1-3

Vorige week werd de wedstrijd van de beloften van Olympia Wijgmaal uitgesteld. Dat was al voor de 2de keer dit seizoen. Die wedstrijden worden trouwens niet op een latere datum gespeeld. Op vrijdag 16 februari stond de thuiswedstrijd tegen RC Hades op het programma. De Limburgse ploeg had 3 overwinningen meer behaald dan Wijgmaal en had de heenwedstrijd gewonnen met 2-1. Bij Wijgmaal ontbraken een 3-tal spelers. Mauro Seminerio was gekwetst, Tibo Janssens geschorst en Jaan Larivière had op het laatste moment afgezegd. De bezoekers kregen in de eerste minuut al een eerste kans. Dylan Put schoot en de bal ging maar nipt naast doel. Een paar minuten later trapte keeper Vanhengel de bal uit en Bradley Mbenza schoot hoog over doel. Eén minuut later werd op deze laatste een fout begaan en Toby Tits schoot de vrijschop in de muur. Het was dan wachten tot de 20' toen Put voor de bezoekers een vrijschop mocht nemen en keeper Jan Vanhengel kon de bal via een save uit doel houden. In de 31' kwam Hades op voorsprong. Een schot van Tibeau Lognard week af op een been en zo werd de Wijgmaalse keeper verrast en kwam de stand op 0-1. Kort voor de pauze kon Ilias Assalhi voor de gelijkmaker zorgen en de ruststand op 1-1 brengen. In het begin van de 2de helft kreeg Wijgmaal een paar keer de kans om op voorsprong te komen. In de 48' gaf Anton Wouters de bal door aan Assalhi, maar die vond keeper Goossens op zijn weg. In de 52' gaf Mbenza de bal in de loop van Lennert Van Ransbeeck. De pas 18 jaar geworden speler besloot echter te zwak. En zoals zo dikwijls gebeurd, het doelpunt viel aan de andere kant. Een voorzet werd door Yassine Seddiki aan de 2de paal binnengeduwd en zo kwam de stand op 1-2. In de 69' kon Dylan Put op doel afgaan en werd langs achter getackeld door Jorge-Michael Vanderstappen. Die kreeg voor die fout rood en Wijgmaal moest verder met 10. Er volgde nog een vrijschop en net als in de 1ste helft redde keeper Vanhengel. Drie minuten later kreeg Semmi Ezaitouni ook rood wegens protest en viel ook Hades terug op 10 spelers. Vlak daarna kreeg Tanguy Stiennon een open kans, maar kon die niet benutten. In de 83' kreeg Stiennon ook een rode kaart toen hij Put langs achter aantrapte. Dylan Put trapte de bal in de korte hoek binnen en bracht zo de stand op 1-3. Dat werd meteen de eindstand. De volgende wedstrijd van de beloften wordt zaterdag aanstaande gespeeld in Duffel om 15 uur.