K.Olympia SC.Wijgmaal - Spouwen-Mopertingen

Spouwen-Mopertingen
2-2

De 2de periode in 2de Amateurs B sloot in het voorbije weekend af. Voor Olympia Wijgmaal betekende dat een thuiswedstrijd tegen het 2de gerangschikte Spouwen-Mopertingen. In de heenwedstrijd leed Wijgmaal z'n eerste nederlaag en werd het toen op Limburgse bodem 3-0. Wijgmaal moest Roel Poukens missen wegens een schorsing en Eberd De Donder was gekwetst aan de knie. Trainer-speler Rocky Peeters had zichzelf op het wedstrijdblad laten zetten bij de invallers. Keeper Yanno Vanwelkenhuysen stond weer in de basis-11, nadat hij in de voorbije 6 wedstrijden werd vervangen door Mathias Vervecken. Ook Lennert De Keukeleere mocht na een onderbreking van 3 wedstrijden weer aan de aftrap komen. Bij de bezoekers waren Nicolas Mombaerts en Aka Etien geschorst. Daardoor kreeg de 21-jarige Saïd Thijskens zijn kans van trainer Jan Schoefs. Martijn Dingenen, die in de heenwedstrijd 2-maal scoorde, raakte iets later gekwetst aan de kruisbanden en was daar nog altijd niet van hersteld. Olympia Wijgmaal kreeg eerst een paar kansen. In de 6' kon Kurt Weuts de bal voor doel brengen en Ben Colson kreeg die tegen het lichaam en verlengde de bal zo over doel. Twee minuten later mikte Gert Stockx ook te hoog zodat keeper Tom Grootaers niet in aktie moest komen. De bezoekers eisten nadien wel het meeste balbezit op, maar veel kansen kwamen daar niet uit voort. Tot in de 25' toen Wijgmaal de bal niet weg kreeg en Giovanni La Mantia van buiten de 16-meter de bal hard in de verste hoek binnenschoot. Keeper Vanwelkenhuysen kon daar weinig tegen doen en zo kwam de stand op 0-1. Drie minuten later kon Marcos Da Silva oprukken en schoot verrassend op doel. Keeper Grootaers kon nog net aan de bal en verlengde die in hoekschop. Dat was het begin van een kentering. De thuisploeg kwam steeds beter in de wedstrijd en liet af en toe mooi samenspel bewonderen. Dat was ook het geval in de 34' toen een vlotte combinatie op links resulteerde in een voorzet. De Keukeleere kon eerst niet bij de bal, maar het was Pieter Kempeneers die van buiten de 16-meter raak trof en zo de stand in evenwicht bracht (1-1). Voor Kempeneers was het zijn eerste treffer van het seizoen. In de 41' verlengde Gertjan Fannes een voorzet van Stockx tegen de lat en ontsnapte Spouwen-Mopertingen aan een achterstand. De Limburgers kregen in de 45' nog wel een vrijschop en hun topschutter Ali Yildiz trapte de bal over doel. Met 1-1 op het scorebord werd de rust bereikt. In het begin van de 2de helft liet Wijgmaal zich verrassen. In de 46' kon een bedrijvige Bram Poell de bal naar de 2de paal sturen en daar kon Ali Yildiz die in doel verlengen en de bezoekers voor de 2de keer op voorsprong brengen (1-2). Voor Yildiz was het zijn 12de doelpunt van het seizoen. Iets later ging een schot van Gijs Brouwers over doel. Wijgmaal herpakte zich vlug. In de 51' schoot Lennert De Keukeleere bij een hoekschop de bal nipt over doel. Drie minuten later kreeg Brouwers de eerste gele kaart van de wedstrijd en Gert Stockx trapte de vrijschop over doel. In de 58' kon Fannes doordringen in de 16-meter en werd onderuit gehaald door keeper Grootaers. Toch zag de scheidsrechter daar geen strafschop in, tot grote verbijstering van iedereen. Onmiddelijk daarna hield keeper Vanwelkenhuysen de vrijgespeelde Bram Poell van 1-3. Na een kwartier in de 2de helft kwam het tot een botsing in de 16-meter tussen Poell en Tim Boogaerts. Ze bleven beide even liggen, maar konden na verzorging het spel hervatten. Wijgmaal had in de 2de helft de wind in de rug en kreeg weer meer vat op de tegenstander. Dat maakte de bezoekers zenuwachtig en de fouten stapelden zich op. In de 71' was dat weer het geval op 25 meter van het doel. Gert Stockx zette zich achter de bal en schilderde die mooi in de linkerbovenhoek. Hij bracht zo met zijn 2de treffer van het seizoen de stand weer in evenwicht (2-2). Twee minuten later gaf een hard werkende Marcos Da Silva de bal door aan Fannes en die bereikte Colson. De verdediger zette de bal voor doel en Kurt Weuts verlengde die nipt over doel. In de 82' gebeurde dat nog eens. Bij een hoekschop ging een kopbal van Lennert Vanherberghen ook net iets te hoog om tot een doelpunt te leiden. In de 82' kon Ali Yildiz zich vrijspelen, maar Yanno Vanwelkenhuysen hield hem van een 2de treffer. In de laatste 5 minuten kreeg Wijgmaal nog een 3-tal kansen. Eerst ging een schot van Boogaerts nipt over doel. In de 88' werd een schot van Fannes afgeblockt en bij een hoekschop kopte Marcos Da Silva naast doel. Onze Braziliaan was moegestreden en werd nog vervangen door Nils Goedeweeck. Die kreeg nog een uitstekende kans in de 90'. Na een uittrap van Vanwelkenhuysen schermde Fannes de bal af en gaf die aan de rand van het strafschopgebied aan Goedeweeck. Die kapte zich vrij en schoot op doel. De bal ging rakelings naast doel en zo ontsnapte Spouwen-Mopertingen nog aan de nederlaag. Olympia Wijgmaal speelde tegen de technisch sterke bezoekers één van hun beste wedstrijden van het seizoen en verdiende eigenlijk gezien het aantal kansen de overwinning. Zo ver kwam het echter niet, het bleef bij een 2-2 gelijkspel na 90 minuten. Voor Wijgmaal pas hun 3de draw. Olympia sluit de 2de periode af met een totaal van 13 punten, dat zijn er 4 minder dan in de eerste periode. Toch blijft Wijgmaal op de 6de plaats staan met 30 punten. Het wordt wel drummen in de subtop. Net als Wijgmaal tellen Hades en City Pirates 30 punten en één punt daarachter staan Cappellen en Tempo Overijse. Op de volgende speeldag staat de uitwedstrijd tegen Hades op het programma en die wordt gespeeld op zaterdag 17 februari om 19u30. In de heenwedstrijd won Hades met 0-1 in het Ymeriastadion.