K.Olympia SC.Wijgmaal - VV.Thes Tessenderlo

VV.Thes Sport Tessenderlo
1-2

Na de pandoering die de Wijgmaalse beloften kregen vorige week op bezoek bij Cappellen stond op vrijdag 26 januari de thuiswedstrijd tegen Thes Sport op het programma. Trainer Lars Lambert had de beschikking over Jaan Larivière en Lennert De Keukeleere. In doel stond de keeper van de -17jarigen en dat was Warre Deweerdt. Reeds in de 1' was Wijgmaal dicht bij het openingsdoelpunt. Keeper Lekens bracht echter redding op het schot van Bradley Mbenza. Er waren al 10 minuten gespeeld toen Larivière een vrijschop mocht nemen. Ook nu stond de doelman van Thes op de juiste plaats. In de 14' schoot Ulburghs voor de bezoekers naast doel en iets later kwam keeper Deweerdt goed uit bij een doorbraak van Volders. De Keukeleere kreeg dan geel en iets later gaf de scheidsrechter rood aan Tibo Janssens. Wijgmaal moest dus met 10 verder. In de 26' kreeg Wijgmaal weer een vrijschop en Ilias Assalhi schoot op doel. Keeper Lekens had heel wat moeite om een doelpunt te vermijden. Op 8 minuten van de rust kon De Smet alleen op doel afgaan, maar weer bracht keeper Warre Deweerdt redding. Kort voor de rust moest de Thes-keeper attent zijn bij een schot van Serruys. Halfweg de wedstrijd stond het nog 0-0. Bij Wijgmaal kwam Stiennon in de ploeg voor De Keukeleere. Daardoor was de samenhang in de Wijgmaalse defensie even weg en dat kostte hun twee tegendoelpunten. In de 47' duwde De Smet een voorzet in doel en 4 minuten later kwam de stand op 0-2. In de 54' viel Thes Sport ook met een speler minder. Joost Beutels had commentaar op de scheidsrechter en kreeg daarvoor rood. Toch waren het de bezoekers die het dichtst bij een 3de doelpunt kwamen. In de 57' ging een kopbal tegen de paal en keeper Deweerdt moest nog een paar keer redding brengen. Op 20 minuten van het einde viel toch de aansluitingstreffer. Een voorzet viel via Mbenza voor de voet van Assalhi en die zorgde voor 1-2. Wijgmaal wilde wel nog gaan voor een gelijkspel, maar op het middenveld ontbrak het aan efficiëntie. In de 75' trapte invaller Ismail El Iar een vrijschop over doel en 3 minuten later zette hij keeper Lekens aan het werk via een schot. Olympia Wijgmaal was te onmondig en verloor met 1-2 en dat werd meteen hun 4de nederlaag op rij. Volgende week wordt er niet gespeeld en op vrijdag 9 februari staat de uitwedstrijd tegen Spouwen-Mopertingen op het programma.