K.Olympia SC.Wijgmaal - R.Cappellen FC.

R.Cappellen F.C.
1-0

De 18de speeldag betekende voor Olympia Wijgmaal een thuiswedstrijd tegen Cappellen. In de heenwedstrijd had Wijgmaal het gehaald met 1-2, maar ondertussen waren de bezoekers tot op 3 punten van Wijgmaal genaderd in de rangschikking. Zowel trainer Rocky Peeters als trainer Albert De Roover hadden een verleden bij SK Lierse. Bij de thuisploeg ontbrak Tim Boogaerts wegens zijn twee gele kaarten van op Overijse en Lennert De Keukeleere zat voor zijn werk in het buitenland. De Wijgmaalse trainer kan deze week weer beroep op hem doen. Ook kon Rocky Peeters weer beroep doen op Lennert Vanherberghen. Bij Cappellen stond de vervanger van doelman Vandenbossche in het doel nl. Björn Joossens. Ook Dirk Mathyssen kwam weer aan de aftrap na één week onderbreking. De bezoekers kregen na 2 minuten al een vrijschop, maar die leverde niets op. Iets later schoot hun topschutter Robbe Kil naast doel. In de 8' werd de bal klaargelegd voor Bavon Tshibuabua en die schoot hard naar doel. Zijn poging ging maar nipt naast. Eén minuut later kwam Wijgmaal aan hun eerste kans. Ben Colson kon de 16-meter ingaan en legde de bal achteruit voor Marcos Da Silva. Onze Braziliaan mikte echter te hoog. In de 10' zette Marcos de bal voor doel en Kurt Weuts kon er net zijn voet niet tegen zetten. Nadien had Wijgmaal het meeste balbezit, maar het was wachten op de volgende kans tot de 30'. Ben Colson kwam met een voorzet en Marcos Da Silva leek de bal gaan binnen te koppen; Toch ging de bal over doel. Twee minuten na die nieuwe kans was Wijgmaal al toe aan hun 5de hoekschop. De bal werd ontzet in de voeten van Gert Stockx en zijn voorzet belandde op rechts voor de voet van Gertjan Fannes. Die zag Simon Bammens vrij staan voor doel en die kende weinig moeite om de bal in doel te verlengen. Voor Bammens zijn 6de doelpunt van het seizoen en onze student zorgde zo voor 1-0. In de 41' trapte Weuts nipt naast doel en na een pass van Eberd De Donder schoot Fannes hoog over. Olympia Wijgmaal ging de rust in met een krappe voorsprong. Na 3 minuten in de 2de helft kreeg Tshibuabua te maken met een kwetsuur. Hij werd nog verzorgd, maar 3 minuten later werd hij vervangen door Dries Willemsen. Cappellen drong in het begin van de 2de helft niet echt aan en in de 57' kwam er een kans voor de thuisploeg. Weer zette Ben Colson de bal voor doel en Weuts trapte in één tijd naast. Vijf minuten later beging Bammens handspel en Robbe Kil mocht een vrijschop nemen. Hij trapte die echter recht op keeper Mathias Vervecken. De bezoekers waren blijkbaar wakker geschoten, want er volgden nog mogelijkheden op de gelijkmaker. In de 65' kreeg Mathyssen een schietkans, maar mikte te hoog. Twee minuten daarna mocht de kapitein van Cappellen een vrijschop trappen en weer stond keeper Vervecken op de goede plaats. In de 76' mocht Pieter Kempeneers een vrijschop nemen aan de rand van de 16-meter. Hij bracht de bal voor de voet van Stockx en die schoot nipt over de dwarsligger. Drie minuten later kwam er een hoekschop voor Cappellen en Wesley Geuens schoot de bal over doel. In de 81' kwam Wijgmaal dicht bij een verdubbeling van z'n voorsprong. Bij een ingooi kopte Weuts de bal door en Fannes trapte in de draai tegen de paal. Ondertussen was Nils Goedeweeck bij Wijgmaal in de plaats van Wietse Vermeylen op het terrein gekomen. In de 86' zette Fannes de bal voor doel en ook Kurt Weuts trof daarbij het doelhout. Roel Poukens kwam Marcos Da Silva vervangen. Cappellen was nog één keer gevaarlijk bij een voorzet, maar keeper Vervecken gebruikte goed zijn vuisten en bokste de bal weg; In de slotminuten kreeg Wijgmaal nog een paar kansen. Een schot van Stockx ging naast doel en Fannes trapte de bal in de 92' in het zijnet. Met altijd die 1-0 op het bord was er steeds de vrees voor een tegentreffer, maar gezien het aantal kansen was deze 9de zege van Wijgmaal zeker verdiend. Ook belangrijk met in het achterhoofd de zware uitwedstrijd van komende zaterdag op het veld van leider Thes Sport. Olympia Wijgmaal telt nu 29 punten en blijft 6de in de rangschikking