Tempo Overijse - K.Olympia SC.Wijgmaal

Tempo Overijse
3-1

Na de 9 op 9 trok Olympia Wijgmaal op de 17de speeldag naar het Begijnhofstadion van Overijse. Bij Wijgmaal ontbrak Lennert Vanherberghen wegens ziekte en ook Lennert De Keukeleere was net als tegen St.Lenaarts niet bij de 16 geselecteerden. Daardoor kreeg Eberd De Donder een basisplaats. Bij Overijse ontbrak Marceau Bergiers door een ontstoken appendix. Ook Jeroen Michiels kon niet aantreden omdat hij een kwetsuur had aan de lies. Brandon Wanyberg was geschorst. Olympia Wijgmaal werd door de thuisploeg dadelijk op eigen helft gedrukt en in de 3' moest keeper Mathias Vervecken een schot van Maurice Weynants stoppen. Eén minuut later probeerde Kevin Spreutels het van buiten de 16-meter, maar zijn poging ging meters naast doel. In de 6' werd Bjorn Vander Elst weinig in de weg gelegd en hij kon het strafschopgebied ingaan en meteen de stand op 1-0 brengen. Vijf minuten later kwam er eindelijk een aanvallende aktie van Wijgmaal. Marcos Da Silva zette de bal scherp voor doel en Kurt Weuts kon net niet bij de bal. In de 16' sprong de bal te ver van de voet van Roel Poukens en Jens Heyvaert schoot van op 25 m de bal in de verste hoek en verdubbelde zo de voorsprong van Tempo Overijse (2-0). Poukens bleef liggen en kon na behandeling door de kiné voortspelen. Drie minuten later mocht Gert Stockx een vrijschop trappen, maar die leverde geen gevaar op. Iets later kreeg Jens Heyvaert de eerste gele kaart van de wedstrijd. Er was precies een halfuur gespeeld toen keeper Vervecken de bal uittrapte. Die werd door Tim Boogaerts in één tijd verlengd tot bij Marcos Da Silva en die kon oprukken tot aan de rand van de 16-meter. Onze Braziliaan schoot de bal voorbij keeper Dries De Boodt en zorgde met zijn 5de treffer van het seizoen voor 2-1. Dat was meteen het begin van een korte opleving bij Olympia Wijgmaal. Twee minuten na die tegentreffer kon Gertjan Fannes bij een counter de bal tot bij Tim Boogaerts brengen en die schoot op doel. Zijn poging had meer weg van een voorzet en ging ver naast doel. In de 34' kon Fannes weer counteren en zijn schot ging maar nipt naast de verste paal. Overijse herpakte zich en in de 37' werd een schot van Spreutels afgeblockt. Kort daarna trapte Weynants na een hoekschop naast doel. De laatste kans van de 1ste helft was voor Wijgmaal. Stockx nam een vrijschop en aan de 2de paal kon Weuts koppen. Zijn kopbal was echter te zwak om keeper De Boodt te verrassen. Aan de rust stond het dus 2-1. In de eerste 25 minuten van de 2de helft raakte Wijgmaal nauwelijks tot aan de 16-meter van de tegenstander. Ook Overijse kon in die periode weinig goed voetbal produceren. In de 70' kreeg Tim Boogaerts een gele kaart. Wijgmaal kreeg dan iets meer ruimte en Fannes kon in de 72' de bal tot bij Marcos brengen, maar de bal verdween naast doel. Eén minuut later kon Pieter Kempeneers op rechts doorgaan en zette de bal voor doel. Kurt Weuts kon echter niet aan de bal komen. In de 74' werd Gert Stockx vervangen door Jaan Larivière. Op een kwartier van het einde trapte Boogaerts zijn tegenstander onderuit en kreeg daarvoor een 2de keer geel en dus rood. Wijgmaal moest dus nog 15 minuten met één man minder verder. Iets later kreeg Overijse een vrijschop na een fout op Bjorn Vander Elst. Kevin Taelemans trapte de bal in de muur. In de 81' werd Kurt Weuts vervangen door Nils Goedeweeck. In de 87' pakte een uitgooi van keeper Vervecken slecht uit en hij moest met een save de bal uit doel houden. In de toegevoegde tijd kon Bjorn Vander Elst alleen op doel afgaan en zo de stand op 3-1 brengen. Dat werd ook de eindstand. Na de komst van trainer Kris Goris blijft Tempo Overijse zo thuis ongeslagen. Door de zege van Hades tegen Bocholt zakt Wijgmaal terug naar de 6de plaats in de rangschikking. Tempo Overijse brengt na hun 6de zege van het seizoen hun totaal op 23 punten. Komende zondag speelt Olympia Wijgmaal thuis tegen Cappellen. Aftrap om 15 uur.