Voorbeschouwing Tempo Overijse vs K. Olympia SC Wijgmaal - 13/01/2018

In deze rubriek blikt onze huisreporter Daniël De Becker vooruit naar de eerstkomende wedstrijd van onze eerste Herenploeg. Wat kunnen we verwachten van onze tegenstander? Welk nieuws valt er te rapen in het eigen kamp?


Begin september 2017 won Olympia Wijgmaal de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 3-1 tegen Tempo Overijse. Toen zorgde Marcos Da Silva voor 2 doelpunten en Nils Goedeweeck zorgde in de toegevoegde tijd nog met zijn eerste treffer van het seizoen voor 3-1.

De ploeg uit de druivenstreek startte het seizoen met als trainer Ewen Verheyden en als T2 Sam Vermeulen. Tot halfweg oktober kon Overijse slechts aan één overwinning komen en speelde 3 keer gelijk. Ewen Verheyden werd bedankt voor bewezen diensten en T2 Sam Vermeulen werd iets later trainer bij SK Kampenhout. Dat kwam omdat Jo Claes afscheid nam als trainer bij Kampenhout en de opvolger werd van Jean-Pierre Vandevelde bij KVK Tienen. Als opvolger bij Tempo Overijse kwam Kris Goris als nieuwe trainer. Geen onbekende bij Wijgmaal, want 12 jaar geleden was die nog trainer bij Olympia. Toen speelde Wijgmaal nog in eerste provinciale. Kris Goris kon na de 6 op 21 in het begin van het seizoen wel zorgen dat Overijse nadien slechts 3 keer verloor. Bovendien verloor Tempo sinds zijn komst geen enkele thuiswedstrijd meer en wist zelfs met 2-3 te gaan winnen op Hades.Overijse staat momenteel op de tiende plaats met 20 punten.

Na de komst van Goris kreeg keeper Dries De Boodt weer zijn kans. Ook Marceau Bergiers en Bjorn Vander Elst kregen meer speelkansen ten nadele van Jeroen Michiels en Jens Heyvaert. Beste afwerker bij Overijse is Maurice Weynants met 4 treffers, gevolgd door Kevin Spreutels met één doelpunt minder. Maurice Weynants en Dimitri Delorge zijn de enigen bij Tempo Overijs die al alle wedstrijden speelden.

Vorig seizoen ging Wijgmaal met 1-3 winnen in het Begijnhofstadion en gezien de recente 9 op 9 mag Rocky Peeters met veel vertrouwen deze negende verplaatsing van het seizoen tegemoet zien.

Daniël De Becker