K.Olympia SC.Wijgmaal - K.FC.St.-Lenaarts

K.FC.St.-Lenaarts
5-0

Voor het eerste elftal van Olympia Wijgmaal duurde de winterstop één week korter. Op 10 december werd de laatste wedstrijd van de heenronde tegen St.-Lenaarts door de plotse sneeuwval uitgesteld en die werd naar 7 januari 2018 verschoven. De bezoekers telden na 15 wedstrijden 11 punten en stonden daarmee op de laatste plaats in de rangschikking. Bij Wijgmaal kwam Pieter Kempeneers aan de aftrap. Rocky Peeters zette zichzelf niet op het wedstrijdblad en ook Lennert De Keukeleere behoorde niet bij de 16 geselecteerden. De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg in de 7'. Ben Colson kon de bal voor doel brengen en daar stond Gertjan Fannes vrij aan de 2de paal. Doelman Sam Vermeylen kon het schot van de Wijgmaalse spits uit zijn doel houden. Vijf minuten later mocht Jonas Hofmans voor de bezoekers een vrijschop nemen en in de Wijgmaaldefensie vergat men twee spelers van St.-Lenaarts aan de 2de paal. Olivier Vertommen kon vrij inkoppen, maar keeper Mathias Vervecken kon met zijn eerste save een achterstand beletten. De bezoekers hadden in het eerste kwartier goed stand gehouden, maar moesten nadien gas terugnemen. In de 15' werd een doelpunt van Kurt Weuts wegens buitenspel afgekeurd. Vier minuten later kwam een voorzet van Tim Boogaerts voor de voet van Marcos Da Silva en die schoot de bal tegen de verste paal. Halfweg de eerste helft mocht Gert Stockx een vrijschop nemen. Marcos Da Silva kopte die in doel en bracht met zijn 3de treffer van het seizoen Wijgmaal op voorsprong (1-0). In de 24' mocht Hofmans een vrijschop nemen en schoot de bal eerst in de muur en daarna naast doel. Verdediger Stephan Van De Brul schoot een paar minuten later ook niet tussen de palen. In de 28' kwam er weer een mooie aanval van de thuisploeg en Kurt Weuts werd net voor het strafschopgebied neergelegd door Nick Van Der Zyp. Die kreeg daar een gele kaart voor. Gert Stockx nam weer de verantwoordelijkheid en trapte de bal eerst in de muur en schoot de bal in de herneming over doel. Op 10 minuten van de rust kreeg Yannick Bevers de bal voor de voet in de 16-meter, maar zijn schot was te zwak om keeper Vervecken te verontrusten. In de 36' werd Weuts vrijgespeeld op de rechterflank en hij bracht de bal met een knappe voorzet naar de 2de paal. Daar stond Fannes weer helemaal vrij en die schoot de bal in één tijd binnen en bracht met zijn 7de seizoensdoelpunt de stand op 2-0. St.-Lenaarts probeerde nog iets aan die achterstand te doen, maar voor echt gevaar konden ze niet meer zorgen. Wijgmaal ging in het begin van de 2de helft gewoon op zijn elan verder. Eerst werd een schot van Boogaerts afgeblockt en in de 48' werd een aanval van de bezoekers afgebroken. Lennert Vanherberghen bracht de bal tot bij Stockx. Die speelde de bal door naar Kempeneers en die stuurde de bal mooi voor de voet van Marcos Da Silva. Onze Braziliaan liep met de bal in doel en bracht met zijn 2de treffer van de namiddag de stand op 3-0. Na 10 minuten in de 2de helft werd Fannes diepgestuurd, maar zijn zijn schot geen hoog over doel. In de 62' kwam er een schot van Mathias Gessner en keeper Vervecken redde weer prachtig. Halfweg de 2de helft werd een schot van Roel Poukens afgeblockt. De bal viel echter voor de voet van de vrijstaande Simon Bammens en die bracht met zijn 5de treffer van het seizoen de stand op 4-0. Twee minuten later stuurde Vanherberghen de bal op rechts naar Ben Colson en die trapte de bal in één tijd mooi in doel en bracht zo de stand op 5-0. Met die knappe treffer kwam Colson aan zijn eerste doelpunt van het seizoen. In de 69' werd Marcos Da Silva vervangen door Nils Goedeweeck. Iets later kwam Eberd De Donder in de plaats van Roel Poukens en Wietse Vermeylen in de plaats van Colson. In de 82' kopte een verdediger van St.-Lenaarts de bal terug op zijn doelman, maar Kurt Weuts had dat doorzien. Hij leek op weg naar een doelpunt, maar schoot de bal naast doel. Ook de bezoekers kregen nog een kans, maar Bevers schoot recht op keeper Mathias Vervecken. De laatste kans kwam er voor Goedeweeck. Fannes bracht de bal voor doel, maar Nils Goedeweeck kon net niet bij de bal om die in doel te verlengen. Olympia Wijgmaal won deze inhaalwedstrijd met 5-0. Door die 8ste zege van het seizoen springt het nu over Hades naar de 5de plaats en telt slechts 4 punten achterstand op leider Thes Sport. Wat ook opmerkelijk is, dat Wijgmaal in de laatste 3 wedstrijden 14 keer scoorde en in de 13 wedstrijden daarvoor slechts 17 keer. Rocky Peeters haalde na het ontslag van Tom Soetaers 9 op 9 en trekt komende zaterdag met veel vertrouwen naar Tempo Overijse.