K.Olympia SC.Wijgmaal - Sporting Hasselt

Sporting Hasselt
0-1

Dat Olympia Wijgmaal in een neerwaartse spiraal zat, dat kon niemand nog ontkennen. Met de 13de speeldag in het vooruitzicht en de thuiswedstrijd tegen Sporting Hasselt, voorspelden de kaarten van trainer Tom Soetaers geen directe verbetering. Na de uitwedstrijd tegen Vosselaar bleek Marcos Da Silva een gebroken neus te hebben en onze Braziliaan zou daardoor tot en met Nieuwjaar out zijn. Beter nieuws kwam er van Lennert De Keukeleere. Die viel vorige week uit met een blessure. Eerst vreesde men voor een spierscheur, maar het bleek een verrekking te zijn en deze week kan hij de training al hervatten. Ben Colson was voor de wedstrijd tegen Hasselt aan zijn conditie aan het werken en liep daarbij menig rondje rond het terrein. Meer dan waarschijnlijk zal Colson ook aan de training kunnen meedoen. Tijdens de opwarming viel Pieter Kempeneers uit met een rugblessure en moest in extremis nog vervangen worden door Wietse Vermeylen in de basis-11. Opmerkelijk was dat de kapitein van de beloften, Tibo Janssens aan de wedstrijd mocht beginnen. Bij Hasselt was Bjorn Ruytinx geschorst en ook Jan Wuytens ontbrak in de selectie. In de 4' bleef Rocky Peeters na een luchtduel liggen. Hij bleek een tik op een spier te hebben gekregen die men in de volksmond ' paardenbeet ' noemt. Na verzorging kon hij hervatten. In de 13' mocht Simon Bracké (ex-OHL) een vrijschop nemen en de bal verdween door het pak van spelers in doel (0-1). Weer kwam Wijgmaal vroeg in de wedstrijd op achterstand en moest zich dus weer herpakken. In de 17' ging een dieptepass van Gert Stockx richting Kurt Weuts. Keeper Senne Vits van Hasselt had dat goed doorzien en kwam op tijd uit doel. Halfweg de eerste helft kopte Roel Poukens bij een hoekschop over doel. In de 22' kreeg Weuts de bal goed aangespeeld, maar hij miste totaal de controle en zo ging die kans ook de mist in. Na 25 minuten moest Rocky Peeters toch naar de kant en werd vervangen door Lennert Vanherberghen. In diezelfde minuut trapte Gert Stockx een vrijschop recht op keeper Vits. Eén minuut later werd een schot van Eberd De Donder half afgeweerd, maar de bal kwam plots voor de voet van Gertjan Fannes en die kreeg de kans op de gelijkmaker. Fannes draaide deze kans de nek om en besloot naast doel. De toeschouwers kregen echter weinig goede combinaties te zien in deze wedstrijd. In de 31' kreeg Tibo Janssens een gele kaart. Vlak daarna mocht Bracké weer een vrijschop nemen en keeper Vanwelkenhuysen moest attent zijn toen Enis Emanet de bal deed afwijken. Het laatste wapenfeit in de 1ste helft was een vrijschop van Fannes. Hij trapte echter recht op keeper Vits en zo bleef het aan de rust 0-1. Nils Goedeweeck kwam na de rust op het terrein. Tibo Janssens bleef in de kleedkamers. Het eerste gevaar kwam van de bezoekers. In de 49' stopte keeper Vanwelkenhuysen een schot van Adil Lagouireh. Het spel bleef rommelig en kansen waren schaars. In de 58' probeerde Goedeweeck het van op afstand, maar zijn poging ging naast doel. We waren al in de 70' toen Tom Lacroix de 16-meter kon ingaan, maar in het zijnet besloot. De wil bij Wijgmaal was er wel en die groeide naargelang het einde naderde; Goedeweeck probeerde het nog eens, maar weer zonder gevolg. Na een vrijschop in de 74' werd een schot van Fannes op tijd afgeblockt. Twee minuten eerder was Jorge-Michael Vanderstappen op het terrein gekomen voor Wietse Vermeylen. De bijna 20-jarige verdediger van de beloften ging postvatten in de aanval. Hij deed zijn job niet slecht en met zijn lengte en kracht maakte hij het de verdediging van Hasselt niet gemakkelijk. In de 87' kwam er een voorzet van Tim Boogaerts en Vanderstappen kon koppen, maar de bal ging naast doel. Drie minuten later trapte Gert Stockx een vrijschop. Simon Bammens kon echter niet voldoende aan de bal komen met zijn hoofd en zo bleef weer de gelijkmaker uit. Wijgmaal zette in de toegevoegde tijd nog alles op alles, maar zag de 3 punten naar Sporting Hasselt gaan (0-1). Voor de Limburgse ploeg werd dit de 3de zege van het seizoen en dit brengt hun op 13 punten. Aanstaande zondag om 14u30 speelt Olympia Wijgmaal de laatste uitwedstrijd van 2017 op KVK Tienen.