K.VV.Vosselaar - K.Olympia SC.Wijgmaal

K.VV.Vosselaar
3-0

Op de 12de speeldag moest Olympia Wijgmaal weer dicht bij de Nederlandse grens gaan spelen tegen K.VV.Vosselaar. Ook deze ploeg stond vorig seizoen niet in de reeks van Wijgmaal, wel 2 seizoenen geleden. Vosselaar draait al van in het begin van het seizoen mee in de top van de rangschikking, maar haalde in de laatste 4 wedstrijden slechts een 3 op 12. Trainer Frank Belmans startte met dezelfde 11 als tegen Thes Sport. Bij Wijgmaal ontbrak Ben Colson door een kwetsuur. In de eerste minuten leek er nog niets aan de hand op defensief vlak bij Wijgmaal. Kurt Weuts werd na 5 minuten afgevlagd voor buitenspel en 2 minuten later mocht Gert Stockx een vrijschop nemen, maar die leverde niets op. In de 10' werd de bal verspeeld door Simon Bammens en een diepe bal kwam bij Jonas Nijs, die de bal voor doel kon brengen. De goed gevolgde Ruben Vaes kon zo met zijn 2de doelpunt van het seizoen de Konijnenbergjongens op voorsprong brengen (1-0). Vlak daarna kwetste Lennert De Keukeleere zich en moest vervangen worden door Roel Poukens. In de 14' bleek nog maar eens dat Wijgmaal niet de nodige lessen had getrokken uit voorgaande fouten in de defensie. Er werd weer veel te traag ingegrepen door Lennert Vanherberghen en Raf Hannes profiteerde daarvan om de stand op 2-0 te brengen. Voor hem zijn 3de treffer van het seizoen. Olympia Wijgmaal had zich net als vorige week laten verrassen en stond dus na een kwartier voor een loodzware taak. Wijgmaal dat voor de gelegenheid in het groen speelde, herstelde wel het evenwicht. In de 25' schoot Rocky Peeters de bal over doel na een hoekschop en 2 minuten later probeerde Marcos Da Silva met een lob doelman Blondeel te verschalken. Die kon nog net de bal in hoekschop verwerken. In de 30' trapte Peeters een vrijschop en Weuts kopte de bal op de lat. Twee minuten later moest keeper Vanwelkenhuysen een schot van Vaes stoppen. In de 34' kreeg Wijgmaal al z'n 5de vrijschop en Stockx mikte de bal naar de verste paal. Keeper Maarten Blondeel had echter een mooie save in huis. Eén minuut later werd Bammens neergehaald net voor de 16-meter, maar de vrijschop van Stockx werd door de defensie van Vosselaar ontzet. De thuisploeg kreeg ook nog een vrijschop in de 38' en Joren Dehond trapte de bal hoog over doel. Voor de rust kon Wijgmaal aan geen tegentreffer meer komen en zo stond het na 45 minuten 2-0. Drie minuten na de rust had keeper Blondeel weer een save klaar op een schot van Pieter Kempeneers. Tien minuten later kon Rocky Peeters op doel koppen bij een hoekschop, maar weer stond Blondeel goed geplaatst. Na een kwartier probeerde Marcos het met een schot, maar Blondeel bleef secuur keepen. Wijgmaal deed zijn uiterste best om aan de aansluitingstreffer te komen, maar het geluk ontbrak. In de 62' trapte Stockx een vrijschop recht op de thuiskeeper. Drie minuten later bouwde Vosselaar een mooie aanval op. De bedrijvige Ruben Vaes bracht de bal tot bij Nick Kuijlaars en die schoot de bal mooi naast de paal binnen. Keeper Yanno Vanwelkenhuysen kon nog bijna die poging stoppen, maar kwam net te laat. Voor Kuijlaars was het zijn 5de doelpunt van het seizoen en zo bracht de van het Nederlandse Geldrop gekomen spits de stand op 3-0. Iets later was er tussen de scheidsrechter en Marcos een ongelukkig incident. De referee zwaaide met zijn spuitbus in het aangezicht van onze Braziliaan. In de 74' moest Marcos vervangen worden en in zijn plaats kwam Nils Goedeweeck. Twee minuten daarna hield Vanwelkenhuysen een schot van Dehond tegen. In de 81' werd Gertjan Fannes vervangen door Toby Tits. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Wijgmaal nog een vrijschop, maar Kempeneers raakte ook niet voorbij een goed keepende Blondeel. Vosselaar won dus met 3-0 en dat werd hun 6de zege van het seizoen. Na 12 speeldagen telt Wijgmaal 17 punten en dat was vorig seizoen net hetzelfde na evenveel wedstrijden. U weet hoe het nadien verliep, maar of het dit seizoen zo een vaart zal lopen dat is nog een groot vraagteken. Onze kiné June Verlooy moest met Marcos na de wedstrijd bij een dokter langs. Laat ons hopen dat het niet te erg is met onze Braziliaan. Komende zondag speelt Olympia Wijgmaal om 15 uur thuis tegen het voorlaatst gerangschikte Sporting Hasselt. Hopelijk komt het dan na een 5 op 24 nog eens aan een zege.