K.Olympia SC.Wijgmaal - K.VV.Vosselaar

K.VV.Vosselaar
2-0

De 12de speeldag bij de beloften van 2de Amateurs B betekende een thuiswedstrijd voor Olympia Wijgmaal tegen Vosselaar. Wijgmaal telde in de rangschikking 2 overwinningen meer dan de bezoekers en dat was dus weer de kans om aan een extra zege te komen. Het was al van 13 oktober geleden dat de Wijgmaalse beloften konden zegevieren. In de basis bij de thuisploeg traden o.a. Roel Poukens, Eberd De Donder, Jaan Larivière , Wietse Vermeylen en Toby Tits aan. Jorge-Michael Vanderstappen was hersteld van zijn blessure. Wijgmaal nam dadelijk het meeste initiatief en in de 4' ging een poging van Larivière naast doel. Enkele minuten later moest keeper Haesendonckx een schot van Toby Tits uit zijn doel houden. In de 13' trapte Bradley Mbenza na een hoekschop van dichtbij naast doel. Drie minuten later kwam er een voorzet van Mauro Seminerio en Larivière kreeg de kans om op doel te schieten. Weer bracht de keeper van Vosselaar redding. Wijgmaal moest wachten tot de 25' voor het aan een doelpunt kwam. Het was Adil Aba Yahya die Wijgmaal op voorsprong bracht (1-0). De bezoekers konden daar weinig tegenover stellen. Het was Wijgmaal dat in het slot van de eerste helft nog aan 2 kansen kon komen. In de 37' bracht Seminerio de bal voor doel en Tits trapte de bal in één tijd over doel. Eén minuut voor de rust kwam er een voorzet van kapitein Tibo Janssens en Tits kon al glijdende net niet bij de bal. Aan de rust leidde de thuisploeg met 1-0. Keeper Jan Vanhengel moest in de 53' een save verrichten bij een schot van de bezoekers en Wijgmaal verloor voor een groot deel zijn dominantie. Arnaud Serruys was aan de 2de helft begonnen en kwam in de plaats van Poukens. In de 63' volgde een 2de wissel. Anton Wouters verving Toby Tits. Twee minuten later kwam er een voorzet van Serruys en Tibo Janssens kon de voorsprong verdubbelen (2-0). Vlak daarna kwam Mbenza dicht bij de 3-0, maar trapte de bal naast. In de 66' werd Larivière vervangen door Tanguy Stiennon en iets later werd Seminerio vervangen door Lennert Van Ransbeeck. De Wijgmaalse keeper kreeg werk met voorzetten van de bezoekers, maar heerste in de lucht. Op een kwartier van het einde stopte hij een schot en hield Jonas Wouters iets later van een doelpunt. Wijgmaal kreeg nog één kans via Janssens. Hij kon net niet meer bij de bal om zijn 2de doelpunt te maken. Wijgmaal hield de nul en kwam met die 2-0 aan hun 6de zege van het seizoen en telt nu 19 punten. Volgende vrijdag staat de uitwedstrijd tegen Sporting Hasselt op het programma. Die begint om 19u30.