SC.City Pirates Antwerpen - K.Olympia SC.Wijgmaal

SC.City Pirates Antwerpen
3-2

Thes Sport haalde vorige zondag de 1ste periodetitel binnen dankzij een beter doelsaldo dan Hades en Vosselaar. Op de 11de speeldag stond voor Olympia Wijgmaal één van twee opeenvolgende uitwedstrijden op het programma. Tegenstander was City Pirates Antwerpen dat op de 10de plaats prijkte met 12 punten. Bij deze Antwerpse ploeg, die op het grondgebied van Merksem speelt, was Nascimento Emanoel Borges geschorst na zijn 3de gele kaart op de vorige speeldag. Daardoor mocht Khalid Moussaoui voor de 5de keer dit seizoen in de basis starten. Bij Wijgmaal geen gekwetsten of geschorsten. De thuisploeg begon furieus en kreeg in de 2' al een open kans via hun topschutter Hakim Borahsasar. Hij kwam plots vrij te staan met de rug naar doel net binnen het strafschopgebied en trapte op doel. De bal ging echter recht op keeper Yanno Vanwelkenhuysen en die redde een eerste keer. Eén minuut later ging er een voorzet naar de 2de paal en daar probeerde Borahsasar van uit een heel scherpe hoek te scoren. De Wijgmaalse keeper hield de bal weer uit doel. Wijgmaal had het moeilijk in die beginfaze en mocht blij zijn dat hun keeper zo goed zijn doel verdedigde. In de 12' bewees hij dat nog eens. Een gevaarlijke voorzet leek bij Borahsasar te komen, maar Vanwelkenhuysen kon nog eerst de bal beroeren en belette weer een tegendoelpunt. In de 20' gebeurde het dan toch. Na een knappe dribbel van Dimitri Nesen plaatste hij de bal achteruit en daar schoot Thomas Van Zantvoort de bal in doel. Met zijn 4de seizoenstreffer bracht hij de City Pirates op voorsprong (1-0). Iets later bracht trainer Tom Soetaers een verandering in zijn opstelling. Hij bracht Rocky Peeters van uit de verdediging meer als verdedigende middenvelder en dat kende toch een redelijke verbetering met zich mee. In de 29' gaf Peeters de bal naar Gertjan Fannes op de rechterflank en zijn voorzet ging naar de eerste paal. Kurt Weuts kon niet voldoende aan de bal en ook Marcos Da Silva kon de bal niet in doel verlengen. Twee minuten daarna kwam een voorzet van Lennert De Keukeleere bij Pieter Kempeneers. Die draaide zich vrij en probeerde de bal te plaatsen. Zijn schot ging echter net naast doel. In de 32' kreeg Weuts weer een kans na een voorzet van Fannes, maar de defensie van de thuisploeg gaf geen krimp. Twee minuten later bleef Ben Colson liggen nadat hij een schot had geblokkeerd. De rechterflankverdediger kon na verzorging door June Verlooy het spel hervatten. In de 38' kreeg Wijgmaal weer een mooie kans om aan de gelijkmaker te komen. Bij een ingooi legde Weuts de bal klaar voor de voet van Gert Stockx en die schoot in één tijd op doel. De bal ging echter helemaal de verkeerde richting uit. Net voor de rust kreeg doelpuntenmaker Van Zantvoort nog een kans. Hij liep zich vrij richting 1ste paal en kapte zich vrij. Zijn schot ging voorlangs en zo bleef de stand aan de rust 1-0. Na de rust kwam Nils Goedeweeck bij Wijgmaal in de plaats van Marcos Da Silva. Het was de thuisploeg die weer aan de eerste kansen kwam en niet van de minste; In de 51' kwam Borahsasar plots vrij rechts voor doel, maar schoot de bal naast. Na 10 minuten in de 2de helft kreeg Wijgmaal een ingooi. Die mislukte volkomen en City Pirates kon weer in de aanval gaan. De bal viel buiten de 16-meter voor de voet van Van Zantvoort en die schoot de bal hard in doel. Met zijn 2de treffer van de avond bracht hij de stand op 2-0. Bij Wijgmaal volgde een 2de wissel. Lennert Vanherberghen werd vervangen door Tim Boogaerts. In de 63' kwam er weer een aktie van Nesen en die schotelde Moussaoui een open kans voor. Keeper Vanwelkenhuysen toonde weer zijn klasse en bracht met een mooie save redding. Bij die faze werd Ben Colson weer aangetrapt en 5 minuten later werd hij vervangen door Eberd De Donder. In de 76' werd de doorgebroken Nils Goedeweeck onderuit gehaald door Arne Verboven en die kreeg onmiddellijk een rode kaart. Gert Stockx trapte de vrijschop mooi binnen en bracht met zijn eerste seizoenstreffer de stand op 2-1. Met die man minder kreeg de thuisploeg het toch moeilijk. In de 84' kreeg Fannes de bal voor de voet na een hoekschop en schoot de bal via de paal mooi in doel. Dat was voor hem de 4de treffer van het seizoen en hij zorgde zo voor de gelijkmaker (2-2). Twee minuten later kwam Wijgmaal heel dicht bij een 3de treffer. Kurt Weuts kopte een diepe bal door en Rocky Peeters schoot in één tijd op doel. De bal ging echter niet in, maar net naast het doelkader. Het slotakkoord was voor de thuisploeg. In de 88' werd de bal over keeper Vanwelkenhuysen gelobd en die viel op de dwarsligger recht in zijn armen. Daar ontsnapte Wijgmaal weer aan tegentreffer. Kort daarna schoot Moussaoui hard naar de eerste paal en stuitte daar weer op keeper Vanwelkenhuysen. Dan kwam er een zeer verwarrende faze met een vlaggende lijnrechter en de scheidsrechter die het spel toch liet verder gaan. City Pirates profiteerde daar tenvolle van en kon via Stefan Delalieux de bal in doel zetten. Er volgde nog protest van Wijgmaal, maar de scheidsrechter kwam niet terug op zijn beslissing en zo won de thuisploeg toch met 3-2. Heel frusterend als je zo in een korte tijdsspanne  dicht bij de overwinning komt via Peeters en toch nog in de boot gaat. Bij Wijgmaal moet men zich wel realiseren dat je er moet staan vanaf de 1ste minuut en zich niet moeten laten afslachten als makke schapen. Een beetje meer grinta zou zeker niet misstaan in de komende wedstrijden. Deze 4de nederlaag van het seizoen brengt Wijgmaal natuurlijk geen stap vooruit, eerder achteruit. Komende zondag wacht weer een uitwedstrijd nl. naar Vosselaar.