K.Olympia SC.Wijgmaal - FC Turnhout

FC Turnhout
1-1

Bij Wijgmaal was men er op de 10de speeldag op uit om de namiddag af te sluiten met een overwinning tegen Turnhout. Olympia was na de uitzege op Duffel maar aan een 1 op 6 geraakt. Tegen FC Turnhout hoopte de thuisploeg op een 6de zege van het seizoen. Turnhout was op het einde van vorig seizoen gepromoveerd en was in de 9 eerste wedstrijden al suksesrijker op verplaatsing dan thuis. Het haalde buitenshuis al 6 punten en thuis slechts 3. Na het ontslag van hun trainer Tom Moons was er nog geen opvolger bij de bezoekers en daardoor nam T2 Filip Pelckmans voorlopig die taak over. Hij was vroeger trainer geweest bij Vosselaar. De bezoekers begonnen met dezelfde 11 als tegen City Pirates vorige week. Bij Wijgmaal keerden Gertjan Fannes en Lennert Vanherberghen terug uit schorsing. In de 2' kreeg de thuisploeg een kans. Gert Stockx mocht een vrijschop nemen en Pieter Kempeneers kon daarbij op doel koppen. Zijn kopbal was echter te zwak om keeper Wim Horsten te verrassen. In het begin van de wedstrijd namen beide teams een afwachtende houding aan. Daarom kregen de toeschouwers niet zoveel kansen voorgeschoteld. In de 8' trapte Stockx een vrijschop na een fout op Marcos over doel en twee minuten later pakte keeper Yanno Vanwelkenhuysen een vrijschop van Steven Dillien. Na een kwartier mocht Wijgmaal voor het eerst een hoekschop nemen en Vanherberghen besloot van dichtbij over doel. Halfweg de 1ste helft probeerde Stockx het van op afstand, maar zijn poging kwam niet in de buurt van het doelkader. In de 29' kwam er eindelijk een vlotte aanval van de thuisploeg. Fannes kon op de rechterflank doorgaan en bracht de bal voor doel. Daar nam Nils Goedeweeck die in één tijd over, maar keeper Horsten stond op de juiste plaats. Twee minuten later mocht Sjors Paridaans een vrijschop nemen en Vanwelkenhuysen stopte die. In de 34' kreeg Pieter Kempeneers een gele kaart. Op 7 minuten van de rust trapte Kurt Weuts een voorzet in één tijd naast doel, maar stond daarbij wel buitenspel. Vlak voor de rust kon Dillien doorgaan, maar keeper Vanwelkenhuysen was aandachtig en kwam gepast uit zijn doel. Aan de rust stond het nog steeds 0-0. Wijgmaal begon de 2de helft met Rocky Peeters vlak voor de defensie. Hij was de vervanger van Fannes, omdat die een verrekking had opgelopen op het einde van de eerste helft. Wijgmaal leed in het begin van die 2de helft dom balverlies via Vanherberghen en Bammens en Niels Van De Vel kon daar van profiteren om Turnhout op voorsprong te brengen (0-1). Wijgmaal reageerde vlug en bij een hoekschop kon Marcos op doel koppen en in de herneming werd het schot van Vanherberghen voor de doellijn weggekeerd. Dat was slechts uitstel, want in de 57' volgde een vrijschop en Simon Bammens verlengde de bal in doel en bracht met zijn 3de seizoenstreffer de stand in evenwicht (1-1). Met nog 25 minuten te spelen kon Marcos Da Silva een voorzet naar de 2de paal sturen. Gert Michiels kon nog net beletten dat Weuts eindelijk aan zijn eerste thuisdoelpunt zou komen. Eén minuut later bleef de bal voor doel hangen bij een hoekschop van Turnhout en het was Rocky Peeters die de bal kon ontzetten. In de 67' kwam Tim Boogaerts in voor Nils Goedeweeck. Een kwartier was er nog te spelen toen Lennert De Keukeleere de bal voor de voet kreeg en keihard op doel schoot. Keeper Horsten belette met een mooie save een 2de thuisdoelpunt. Drie minuten later deed hij dat nog eens over. Marcos bracht de bal voor doel en De Keukeleere nam die aan de 2de paal op de slof. Weer bracht de keeper van Turnhout redding. Eén minuut later kon Turnhout counteren en Van De Vel leek daarbij op weg naar zijn 2de doelpunt, maar schoot recht op keeper Vanwelkenhuysen. In de 83' kreeg Turnhout weer een uitstekende kans. Een voorzet kwam voor doel en daar stonden twee spelers van Turnhout. Toch kon o.a. Schijvenaars de bal niet in doel verlengen. De laatste kansen waren voor Wijgmaal. Na een mooie aktie van Kempeneers op rechts bracht hij de bal voor doel. Weuts leek de bal te gaan inkoppen, maar kreeg er zijn hoofd niet voldoende tegen. In de 81' was Eberd De Donder ingekomen voor De Keukeleere en die dwong vlak voor het einde van de wedstrijd nog een vrijschop af. Er kwam weer een voorzet van Kempeneers en nu kon Kurt Weuts wel zijn voet tegen de bal zetten. Keeper Horsten stond echter in de baan van de bal en hield Wijgmaal van de winningtreffer. Zo eindigde deze wedstrijd net als twee jaar geleden op een gelijkspel (1-1). Volgende zaterdag speelt Wijgmaal op verplaatsing tegen City Pirates Antwerpen. Aftrap om 20 uur.