Uitgelicht: Eberd De Donder

Eberd De Donder

Op regelmatige basis kan u hier een interview lezen met één van onze spelers. Deze keer is het de beurt aan Eberd De Donder.


Na de wedstrijd op Hoogstraten, die eindigde op een 3-3 gelijkspel, had onze huisreporter Daniël De Becker een gesprek met middenvelder Eberd De Donder.

Eberd De Donder: " We hebben hier vanavond twee punten verspeeld. We komen 0-2 voor en het werd zelfs bijna 0-3. Die voorsprong mag je niet meer uit handen laten glippen. Het was natuurlijk niet simpel met de stevige wind en Hoogstraten kwam na de rust veel scherper uit de kleedkamer. Wij kwamen steeds een stap te kort en zo kon de thuisploeg zich weer herpakken. We mogen dus wel achteraf tevreden zijn dat Kurt Weuts hier vandaag 3 keer kon scoren. Vorig seizoen verliep mijn voorbereiding op het seizoen niet zoals het moest. Dit seizoen was mijn conditie beter van in het begin en stond ik zodoende scherper."

Eberd had vroeger last van migraineaanvallen en ik vroeg hoe het daar mee stond. "Daar is veel verbetering in gekomen en daar ben ik natuurlijk niet ontevreden over".

De jonge middenvelder, die een echt Kerstekind is, wordt dit jaar op 25 december 22 jaar. Drie jaar geleden maakte Eberd De Donder zijn debuut in de eerste ploeg onder trainer Hans Goethuys. Dat was bij de thuiswedstrijd tegen Ganshoren op 7 september 2014. Vorig seizoen mocht hij onder trainer Bart Vanhoudt 6 keer in de basis starten en een 8-tal keer als invaller opdraven. Dit seizoen begon hij in de eerste drie wedstrijden en stond ook op de laatste speeldag in de basiself.

Eberd begon op de leeftijd van 6 jaar te voetballen bij Betekom en ging daarna 10 jaar bij de jeugd van SK Lierse spelen. Hij heeft nog een broer, maar die speelt in de lagere reeksen. Hij begon in september aan zijn vijfde seizoen bij Wijgmaal. Eberd zet zijn studies voor burgelijk ingenieur verder en vermits ook Simon Bammens aan de Leuvense universiteit studeert, heeft hij deze laatste zo een beetje onder zijn hoede genomen.

Met de wedstrijd tegenTurnhout in het vooruitzicht blikten we even terug op de wedstrijden van twee seizoenen geleden. Toen startte Eberd telkens in de basis en speelde die ook uit. Eberd: " We zouden nog eens moeten winnen en dat zou dan het begin moeten zijn van weer een mooie reeks."

Daniël De Becker