K.F.C.Turnhout - K.Olympia SC.Wijgmaal

K.F.C.Turnhout
4-0

Na de recente 1 op 6 stond op de 10de speeldag voor de beloften van Olympia Wijgmaal de uitwedstrijd tegen Turnhout op het programma. De thuisploeg telde één wedstrijd minder en volgde slechts op 2 punten van Wijgmaal in de rangschikking. Nico Van Passel nam even de taak over van Lars Lambert als trainer en kon rekenen op de diensten van o.a. Roel Poukens, Jaan Larivière, Toby Tits en Eberd De Donder. Voor Poukens was het een test na zijn blessure die hij opliep op Hoogstraten. Wijgmaal begon met een grote gretigheid, maar werd al vlug overrompeld op het middenveld. Daarbij werd het slachtoffer van de eigen naïviteit en achteraan stapelden zich teveel individuele fouten op. Een aanval van op de rechterflank van Turnhout leidde al vlug naar 1-0 en iets later kwam de thuisploeg op links door en stond het meteen 2-0. Turnhout kreeg nog een strafschop, maar die werd door keeper Mathias Vervecken gestopt. Rond de 35' moest Jorge-Michael Vanderstappen het terrein verlaten nadat hij een verrekking opliep. Hij werd vervangen door Anton Wouters. Juist voor de rust kon Turnhout een 3de keer scoren en bracht zo de ruststand op 3-0. Na de rust kwam Ismail El Iar in voor Jaan Larivière. In de 2de helft was er meer evenwicht in de wedstrijd, maar Wijgmaal kwam aan geen uitgespeelde kansen. In de 75' kwam Joseph Sylla in voor Toby Tits en 5 minuten later werd Bradley Mbenza vervangen door Ilias Assalhi. Olympia kwam steeds een stap tekort tegenover Turnhout en slikte bij een tegenaanval een 4de doelpunt (4-0). Dat werd ook de eindstand van deze wedstrijd. In de volgende wedstrijden zal Wijgmaal de nonchalance moeten achterwege laten en wat meer grinta tonen. Volgende vrijdag kan dat al in de thuiswedstrijd tegen City Pirates Antwerpen. Aftrap om 20u30.