Hoogstraten VV. - K.Olympia SC.Wijgmaal

Hoogstraten VV.
3-3

Na de 12 op 12 volgde voor Olympia Wijgmaal een 3 op 12. Na die mindere periode kon Wijgmaal zich op de 9de speeldag herpakken door op het terrein van hekkesluiter Hoogstraten proberen te gaan winnen. Dat zoiets in deze reeks geen evidentie is bewezen de uitslagen van vorige week nog. Toen won het laatst gerangschikte St.Lenaarts met 3-0 tegen co-leider Spouwen-Mopertingen. Trainer Gino Swaegers van Hoogstraten veranderde na het verlies bij City Pirates zijn team op 4 plaatsen. Hij moest door schorsing Glenn Van Der Linden missen en linksback Ruben Meyendonckx was gekwetst. Verder ontbrak Tiago Faria Da Silva en Jimmy Fockaert stond niet in de basis-11. Daardoor kwam Jasper Cox voor het eerst aan de aftrap dit seizoen en voor Wouter Van Aelst was het pas de 2de keer dat hij aan een wedstrijd mocht beginnen. Bij Wijgmaal moesten Gertjan Fannes en Lennert Vanherberghen langs de kant blijven na hun uitsluiting van vorige zondag. Rocky Peeters stond in de basis-11, maar tijdens de opwarming kreeg hij last aan een knie en kon daardoor niet spelen. Zodoende moest Tim Bogaerts in zijn plaats starten. Van bij de aanvang van de wedstrijd stond er een dun laagje water op het terrein en er stond tevens een stevige wind. Dat maakte het voor de spelers moeilijk om vlot te combineren. Het eerste gevaar kwam in de 12' van de thuisploeg. Jens Lambrechts probeerde het met een afstandsschot, maar keeper Yanno Vanwelkenhuysen stond op de juiste plaats. De Wijgmaalse keeper was een dag eerder wat ziek geweest en was nog niet helemaal hersteld. Toch nam hij plaats in doel. Eén minuut na die eerste bal tussen de palen kwam Wijgmaal op voorsprong. Ben Colson bracht de bal voor doel en Kurt Weuts zag hoe zijn bewaker uitgleed en zo kende hij weinig moeite om de bal in doel te verlengen (0-1). Na zijn 2 treffers op Duffel werd dit zijn 3de doelpunt van het seizoen. In de 18' kwam Bart Cornelissen slecht neer, maar kon na verzorging verder spelen. Weer 1 minuut daarna zette Marcos Da Silva zich door op rechts en gaf de bal door aan Colson. Die kon de bal weer voor doel brengen en nu kwam Weuts mooi voor zijn verdediger en tikte de bal in doel (0-2). Een betere start kon Wijgmaal zich niet dromen natuurlijk. De opbouw bij Hoogstraten verliep traag en zo kon de defensie van Wijgmaal zich prima instellen om de weinige aanvallen op te vangen. In de 32' kreeg Wijgmaal een vrijschop en de bal kwam voor de voet van Pieter Kempeneers. Zijn schot verdween in doel, maar werd afgekeurd wegens buitenspel van Weuts. Vijf minuten later kwam de thuisploeg aan de aansluitingstreffer. De bal viel voor de voet van Steven Van De Vreede en die plaatste die mooi in de verste hoek en bracht zo de stand op 1-2. In de 42' kwam Kurt Weuts bijna aan een hattrick. Gert Stockx bracht de bal voor doel en Weuts kon er zijn hoofd tegen zetten. Keeper Dietse Arnouts moest zich helemaal strekken om een 3de treffer van Weuts te verhinderen. Wijgmaal ging in elk geval met een 1-2 voorsprong de rust in. Hoogstraten kwam met een andere ingesteldheid op het terrein in de 2de helft. Dat leverde in de 46' al dadelijk een hoekschop op en daaruit volgde een schot op doel. Keeper Vanwelkenhuysen bracht echter mooi redding en verlengde de bal weer in hoekschop. Nu kon hij de bal wel vastgrijpen, maar daarbij ging Van De Vreede tegen de grond. De scheidsrechter zag daar geen fout in. In de 49' mocht Stockx een vrijschop nemen, maar zijn poging ging met de wind over doel. Drie minuten later kreeg Hoogstraten toch een strafschop na een fout in de 16-meter. Roy Van Der Linden zette zich achter de bal en bracht zo de stand in evenwicht (2-2). De thuisploeg bleef de betere in het samenspel en in de 56' ging een schot van Bob Swaegers naast doel. In de 67' werd bij Wijgmaal Tim Bogaerts vervangen door Nils Goedeweeck. Enkele minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong. Wijgmaal kon de bal niet ontzetten en die werd voor doel gebracht. Steven Van De Vreede kon zo een 2de keer afronden en met zijn 3de treffer van het seizoen de stand op 3-2 brengen. Roel Poukens bleef bij die faze gekwetst liggen en moest vervangen worden. Toby Tits kwam in zijn plaats. Na die 3de treffer van de thuisploeg gaven weinigen Wijgmaal nog kans op puntenwinst. In de 80' werd Eberd De Donder vervangen door Wietse Vermeylen. In de volgende minuten kreeg Hoogstraten de kans om het af te maken, maar stuitte op een goed keepende Vanwelkenhuysen. Zo bracht hij redding bij een open kans en bij schoten van Lambrechts en Van De Vreede. In de laatste minuten kon Wijgmaal een paar keer uit de omknelling komen en dat leverde nog de gelijkmaker op. In de 87' kwam een dieptepass bij Kurt Weuts en die bracht met zijn 3de treffer van de avond de stand op 3-3. Met zijn 3 doelpunten kwam Kurt Weuts aan een totaal van 5 en mag zich de nieuwe topschutter van Wijgmaal noemen. Bij Hoogstraten werd Cox nog vervangen door Wouter Van Den Bogaert. Na een eerste goede helft en de omwenteling na de rust mocht Wijgmaal nog blij zijn met dat ene punt. Dit werd trouwens het eerste gelijkspel voor Olympia Wijgmaal. Volgende zondag speelt Olympia Wijgmaal thuis tegen Turnhout. De wedstrijd begint om 15u en niet zoals elders vermeld om 14u30. Trouwens ook bij de volgende wedstrijden op zondag zal het aanvangsuur in deze tussenperiode steeds 15u zijn. Hoogstraten - Wijgmaal eindigde op 3-3.