K.Olympia SC.Wijgmaal - Hoogstraten VV.

Hoogstraten VV.
1-1

Voor de beloften van Olympia Wijgmaal stonden er op 5 dagen tijd twee wedstrijden op het programma. Maandag laatstleden werd met 3-0 verloren op Bocholt. Vrijdag 27 oktober kon je spreken van een topper tussen het op de 4de plaats gerangschikte Wijgmaal en Hoogstraten dat één plaats hoger stond. Bij de Wijgmaalse beloften stonden Goedeweeck, Vermeylen, Tits en Larivière in de basis. In de beginminuten kreeg de thuisploeg een paar kleine kansen. In de 2' kon Vanderstappen niet goed met het hoofd bij een vrijschop van Larivière. Enkele minuten later ging een schot van Van Der Bogaert over doel en in de 11' kwam Hoogstraten op voorsprong. Dat gebeurde na balverlies van Wijgmaal. Haverals kapte zich vrij net binnen de 16-meter en schoot de bal voorbij keeper Vanhengel (0-1). Na die tegentreffer kreeg Wijgmaal het moeilijk. De bezoekers waren steeds steeds vlugger op de bal en de thuisploeg kreeg geen grip op het middenveld. Toch leverde dat voor Hoogstraten weinig kansen op. In de 35' kreeg Olympia een hoekschop en Vanderstappen klom het hoogst. Zijn kopbal werd echter door keeper De Bruyn uit doel geranseld. In de laatste 5 minuten van de 1ste helft kreeg Wijgmaal nog een paar kansen. Eerst kon men niet bij een vrijschop van Larivière en in de 43' waaide een voorzet van Goedeweeck bijna in doel. Keeper De Bruyn kon de bal nog net over de lat verlengen. Hoogstraten kon vlak voor de pauze nog bijna z'n voorsprong verdubbelen. Een schot van Van Den Bogaert ging maar nipt over doel. Aan de rust stond het dus 0-1 en Wijgmaal begon aan de 2de helft met 1 nieuwe kracht. Arnaud Serruys kwam in de plaats van Goedeweeck. Het leek wel dat Hoogstraten in de 1ste helft z'n beste krachten had verspeeld, want Wijgmaal kon meer balbezit opeisen. Dat resulteerde in de 47' al in een kans. Het schot van Bradley Mbenza verdween in de armen van keeper De Bruyn. In de 51' mocht Larivière een vrijschop nemen en Vanderstappen was voor doel zijn bewaker te vlug af en schoot de gelijkmaker binnen (1-1). Vijf minuten later kreeg Wijgmaal weer een reuzekans. Bij een hoekschop kon eerst Vanderstappen niet afwerken en in de herneming schoot Mbenza van op 5 meter voor de doellijn over doel. In de 62' tikte de thuisploeg de bal mooi rond en Vermeylen schoot de bal uiteindelijk in het zijnet. Dan werden Adil Aba Yahya en Jaan Larivière vervangen door Joseph Sylla en Anton Wouters. De thuisploeg verloor daardoor wat van zijn overmacht en in de 68' kreeg Vermeiren voor de bezoekers een open schietkans. Hij mikte de bal echter te hoog. Keeper Vanhengel kreeg ook heel wat ballen te stoppen. Een vrijschop van Toby Tits werd gestopt door keeper De Bruyn in de 75'. Met nog 10 minuten te spelen bleef Mauro Seminerio na een duel liggen. Hij kon echter na een paar minuten op halve kracht weer voortspelen. Hoogstraten claimde nog een strafschop in de slotfaze en dat deed men bij Wijgmaal ook kort voor het einde toen één van de verdedigers van Hoogstraten de bal met de hand beroerde in de 16-meter. De scheidsrechter had dat blijkbaar niet opgemerkt. Zo eindigde deze wedstrijd op 1-1. Volgende vrijdag moeten de beloften naar Turnhout.