K.Olympia SC.Wijgmaal - K.Bocholter VV.

K.Bocholter V.V.
1-3

Op de 8ste speeldag ontving Olympia Wijgmaal de ploeg die hun een kleine twee maand geleden uit de Croky Cup wipte. We hebben het over Bocholter VV. dat toen eind augustus met 0-1 kwam winnen dankzij een doelpunt van Issam Al Kamouchi. Die behoorde nu samen met Lance Voorjans en Allessandro Bongiorno niet bij de spelers die geselecteerd waren voor de wedstrijd in het Ymeriastadion. Bocholt was slecht aan de competitie begonnen met een 3 op 12, maar in de laatste 3 wedstrijden kwam er verbetering met een 7 op 9. Bij Wijgmaal kon trainer Soetaers geen beroep doen op Nils Goedeweeck en Tim Boogaerts. Bij de eerste hoekschop voor Wijgmaal in de 8' was het meteen raak. Gert Stockx trapte die en via verdediger Andy Peeters viel de bal voor doel en daar liep Simon Bammens met de bal over de doellijn. Met zijn 2de treffer van het seizoen bracht Bammens de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong (1-0). Na 15 minuten mocht Bob Putzeys een vrijschop nemen voor de bezoekers en keeper Yanno Vanwelkenhuysen stond paraat. In de 20' kwam er een vlotte aanval op gang via Bammens. Gertjan Fannes ging de 16-meter binnen en ging tegen de grond. De scheidsrechter zag daar geen fout in, maar er kwam wel protest van een aantal Wijgmaalspelers op die faze. In de 27' kreeg Wijgmaal de kans om de voorsprong te verdubbelen. Een voorzet van Fannes ging naar het hoofd van de vrijstaande Marcos Da Silva, maar die mikte de bal naast doel. Op Duffel gebeurde hetzelfde een week eerder. Soms is ja-knikken al genoeg. Bocholt begon na een halfuur beter in de wedstrijd te komen. Schoten van Didden en Odutayo misten echter de juiste richting. In de 41' ging een schot via het hoofd van Lennert Vanherberghen recht in de armen van keeper Vanwelkenhuysen. Dan speelde die faze met Fannes weer op en het gevolg was dat het het kibbelen van Wijgmaal uitmondde in de gelijkmaker van Bocholt. Men vergat bij de thuisploeg waar het echt om ging en Ben Didden zorgde voor 1-1. Dat werd ook de ruststand. Na 3 minuten in de 2de helft werd een schot van Henry Odutayo afgeblockt. Eén minuut later moest Rocky Peeters naar de kant. Voor hem kwam Eberd De Donder in de ploeg. In de 58' kon Marcos de bal voor doel brengen, maar Fannes miste zijn schot. Iets later ging een schot van Didden naast doel. Stockx mocht dan een vrijschop nemen en Marcos schoot in één tijd richting eerste paal. Keeper Wertelaers stopte het harde schot van onze Braziliaan. In de 69' kopte Kurt Weuts een voorzet voor doel, maar Fannes kon net niet bij de bal. Vier minuten later leed Wijgmaal balverlies en Didden kon de 16-meter ingaan en bracht de bezoekers op voorsprong (1-2). In de 75' ging Fannes weer neer in het strafschopgebied. Vanherberghen eiste een strafschop en kreeg geel. Bij het wegstappen zei de verdediger nog iets en de scheidsrechter gaf hem een 2de keer geel en dus moest hij het terrein verlaten. Ook Fannes kreeg na zijn gele kaart in de 1ste helft een 2de gele kaart voor een zogezegde schwalbe en moest dus ook de kleedkamers opzoeken. Plots stond Wijgmaal maar met 9 spelers meer op het veld. In de 83' kwam de stand op 1-3. Odutayo vertrok duidelijk uit een buitenspelsituatie en mocht toch doorgaan van de lijnrechter. Zo bracht de spits van Bocholt met zijn 5de doelpunt van het seizoen zekerheid over winst. Bij Wijgmaal kwam Jaan Larivière in de ploeg voor Marcos en in de 85' werd Stockx vervangen door Roel Poukens. Met 9 kon de thuisploeg natuurlijk geen vuist meer maken, maar moet toch voor een deel dit verlies bij zichzelf gaan zoeken. De scheidsrechter kan ook een slechte dag hebben, maar als dat op een voetbalveld gebeurt, zorgt dat voor frustaties. Beslissingen van de leiding kunnen niet meer omgedraaid worden. Misschien in het jaar 2050 staat er ook een busje naast het terrein van Wijgmaal en kan er beroep gedaan worden op een video-ref. Laat ze dan eerst maar zorgen dat er in 1ste klasse overal een video-ref komt. Na deze 3de nederlaag blijft Wijgmaal toch op de 5de plaats staan en telt slechts twee punten minder dan leider Vosselaar. Volgende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen hekkesluiter Hoogstraten op het programma.