K.FC.Duffel - K.Olympia SC.Wijgmaal

K.FC.Duffel
1-2

Na 2 nederlagen op rij tegen LImburgse ploegen was Olympia Wijgmaal teruggezakt naar de 6de plaats. Ondanks het puntenverlies was het verschil met leider KVK Tienen toch maar 3 punten. De 4de uitwedstrijd van het seizoen leidde naar Duffel. Vorig seizoen verloor Wijgmaal daar met 5-0. K.FC.Duffel was vorig seizoen op de 13de plaats geeïndigd met een totaal van 35 punten. In het tussenseizoen was er heel wat veranderd bij de thuisploeg. Trainer Frank Magerman kon kiezen uit 11 nieuwe spelers. In de voorbije 6 wedstrijden hadden al 3 spelers van Duffel een rode kaart gekregen en Roddy Kimbala ging zijn schorsing van 3 speeldagen in tegen Wijgmaal. Naast de ex-speler van Grimbergen was ook Lee Roy De Keersmaecker er niet bij en op Lode Vertonghen moet de Duffelse trainingsmeester nog wachten tot eind november. Bij Wijgmaal moest trainer Tom Soetaers alleen Tim Boogaerts missen. Die had na de thuiswedstrijd tegen Hades een reactie gekregen op zijn geheelde blessure en kon daardoor niet spelen. De meegereisde supporters van Wijgmaal kregen al na 16 sekonden een koude douche. Een voorzet van Yannick Rymenants werd door Dyron Daal in doel verlengd en meteen stond Wijgmaal op achterstand (1-0). Olympia probeerde dadelijk te reageren en eerst werd een voorzet van Ben Colson in hoekschop verwerkt en dan ging een schot van Marcos Da Silva ver naast. In de 11' moest Rymenants al met een blessure naar de kant en werd vervangen door Yannick Verlinden. Vijf minuten later kwam een vrijschop van Gert Stockx voor de voet van Gertjan Fannes. Die zette de bal voor doel en daar kon Marcos Da Silva vrij inkoppen, maar inplaats van in doel, ging de bal naast. In de 20' kwam Fannes met de bal richting 16-meter en schoot op doel. Keeper Jeroen Hofmans had weinig moeite met die poging. Enkele minuten later deed Fannes weer hetzelfde, maar besloot nu veel te zwak op doel. In de 28' kreeg Rocky Peeters de eerste gele kaart van de wedstrijd. Het was dan wachten tot de 40' toen Marcos na een dieptepass op doel kon afgaan. Onze Braziliaan stuitte op keeper Hofmans, maar de bal kwam bij Kurt Weuts en die probeerde het met een lob. De bal belandde echter op het dak van het doel. Vlak voor de rust kon Duffel bijna zijn voorsprong verdubbelen. Bij een hoekschop kon Lars Van Den Brande koppen en de bal ging tegen de dwarslat. Wijgmaal ontsnapte zo aan een dubbele achterstand en zo stond het aan de rust 1-0. Olympia had in de 2de helft de zon in de rug en dreigde in de beginminuten tweemaal. Bij een vrijschop in de 47' kopte Lennert Vanherberghen naast doel en een schot van Fannes ging in de armen van keeper Hofmans. Keeper Yanno Vanwelkenhuysen moest in de 53' attent zijn bij een schot van Ilias El Yazidi. Twee minuten later kwam er een 2de wissel bij Duffel. Jasper Vervoort kwam in de plaats van Brian Moding. Wijgmaal kreeg steeds meer kansen. Eerst ging nog een schot van Dennes De Kegel nipt over doel en dan kon Marcos net niet bij een voorzet van Colson. Bij een hoekschop kopte Weuts maar nipt naast de verste paal. De tegenprikken van de thuisploeg waren ook niet zonder gevaar. In de 61' bracht Daal de bal voor doel en Gianni Van Den Buys stond helemaal vrij. Hij zette zijn hoofd tegen de bal, maar zag hoe keeper Vanwelkenhuysen een doelpunt vermeed. In de 67' kwam Wijgmaal aan de gelijkmaker. Stockx trapte een vrijschop in het pak van spelers recht op het hoofd van Kurt Weuts en die verlengde de bal in doel (1-1). Een paar minuten later werd een kopbal van Lennert Vanherberghen in hoekschop verlengd. In de 71' mocht Stockx weer een vrijschop nemen en Simon Bammens kopte de bal tegen de lat. De bal viel pal voor de voet van Kurt Weuts en die had dus weinig moeilijkheden om zo aan zijn 2de doelpunt te komen (1-2). Duffel probeerde het tij te laten keren, maar dat kostte hen twee gele kaarten. Het was Wijgmaal dat nog een paar keer dicht bij een 3de treffer kwam. In de 77' kwam Weuts een paar schoenmaten te kort om aan een hattrick te komen en 3 minuten later ging keeper Hofmans bijna onder een vrijschop van Stockx door. Hofmans moest zich helemaal rekken en kon de bal nog in hoekschop verwerken. In de 78' kreeg Pieter Kempeneers geel. Kurt Weuts kopte bij een hoekschop nog naast doel en bij Wijgmaal werden nog twee wissels doorgevoerd. Roel Poukens kwam voor Marcos Da Silva in de 84' en in de 92' kwam Jaan Larivière voor Kurt Weuts. In de slotminuten van de wedstrijd hield de defensie van Wijgmaal het hoofd koel en zo kwam Olympia aan hun 5de zege van het seizoen. Door die 1-2 op Duffel stijgt Wijgmaal naar de 4de plaats en telt nu 15 punten. Even vergelijken met vorig seizoen. Toen telde Wijgmaal na 11 speeldagen 14 punten. Volgende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Bocholt op het programma. Deze Limburgse ploeg schakelde Wijgmaal op eigen veld uit in de 5de ronde van de Croky Cup. Dat was op 27 augustus en toen werd het 0-1.