K.Olympia SC.Wijgmaal - K.FC.Duffel

K.FC.Duffel
2-0

De beloften van Olympia Wijgmaal hadden hun 3 eerste thuiswedstrijden met een overwinning afgesloten. Op de 7de speeldag kregen ze het op de laatste plaats gerangschikte Duffel op bezoek. De bezoekers hadden wel maar 5 wedstrijden gespeeld en daarin al 27 tegendoelpunten geslikt en slechts 3 keer zelf raak getroffen. De eerste kans van de wedstrijd was voor Duffel in de 10'. Een schot van Marty Singha kende voor keeper Mathias Vervecken geen problemen. Eén minuut later kreeg Toby Tits een open kans na een pass van Jaan Larivière. Hij schoot echter recht op keeper Enoch. In de 13' kwam er een dieptepass en Bradley Mbenza ging samen met een verdediger richting doel. Mbenza schudde zijn bewaker af en bracht Wijgmaal op voorsprong (1-0). Pas 12 minuten later zorgde een voorzet van Mbenza voor verder gevaar. In de 28' lanceerde Larivière Mbenza op de rechterflank en zijn voorzet werd door Arnaud Serruys in doel verlengd. Na die aanval uit het boekje kwam Wijgmaal 2-0 voor. In de 38' moest keeper Vervecken de bezoekers van een tegendoelpunt houden. Hij verlengde een schot van Zouhaier Hakimi in hoekschop. Drie minuten voor de rust belandde een schot van Jaan Larivière tegen de paal en zo ontsnapte Duffel aan een 3de tegendoelpunt. Na 45 minuten stond het dus 2-0. Trainer Lars Lambert van Wijgmaal bracht na de rust twee frisse krachten in het spel. Ismail El Iar en Joseph Sylla kwamen in de plaats van Aba Yahya Adil en Jaan Larivière. In de 55' kreeg Wijgmaal twee kansen. Eerst miste Serruys na een voorzet van Mbenza en deze laatste kopte na een voorzet van Sylla naast doel. Na een uur trapte keeper Vervecken de bal in de voeten van Singha en die trapte onmiddellijk naar doel. Zijn poging ging echter nog ver naast. In de 69' kreeg Serruys weer een kans op een 2de doelpunt, maar keeper Enoch redde knap. Een kwartier voor het einde kwam Ilias Assalhi in voor Wietse Vermeylen. In de 78' trapte El Iar een hoekschop en Bradley Mbenza besloot naast doel. Zes minuten later raakte Assalhi niet voorbij keeper Enoch en Mbenza besloot bij de herneming recht op de bezoekende doelman. In de 89' kreeg Mbenza weer een kans en weer redde keeper Enoch. Vlak voor affluiten trapte Assalhi nog tegen de paal. Na de rust werd er dus niet meer gescoord en zo bleef het 2-0. Voor Wijgmaal de 5de zege van het seizoen en zo blijven de beloften meedraaien in de top van de rangschikking. Wijgmaal telt nu 15 punten na 7 wedstrijden en speelt z'n volgende wedstrijd uit tegen Bocholt op maandag 23 oktober om 20u30.