Spouwen-Mopertingen - K.Olympia S.C. Wijgmaal

Spouwen-Mopertingen
3-0

Na de 4de speeldag alleen op kop, wie had dat durven dromen. Olympia Wijgmaal trok op de 5de speeldag als leider naar Mopertingen om daar de positieve lijn proberen door te trekken. Voor de wedstrijd vernamen we treurig nieuws. Verpleger Guy De Cuyper was de dag ervoor op 60-jarige leeftijd overleden. Hij stond al geruime tijd de ploeg bij in die hoedanigheid. Namens het bestuur, spelers en supporters van Olympia Wijgmaal willen wij langs deze weg ons medeleven betuigen. Weer een man die ons te vlug wordt ontnomen. Trainer Tom Soetaers moest de diensten missen van Gert Stockx. Die viel dinsdag op training uit met een verrekking. De Wijgmaalse trainer zette Kurt Weuts weer in de spits en zag hoe de thuisploeg aan de eerste kansen kwam. Ali Yildiz, die in de vorige wedstrijd 3-maal raak trof, schoot in de 3' op doel en keeper Yanno Vanwelkenhuysen stopte die poging. In de 10' kwam er een gevaarlijke voorzet, maar de Wijgmaaldefensie kon de bal ontzetten. Veel vlotte combinaties zagen de toeschouwers niet en er werd nogal wat balverlies geleden in beide ploegen. In de 26' mocht Pieter Kempeneers voor Wijgmaal een vrijschop nemen, maar die leverde geen gevaar op. Twee minuten later botsten Yildiz en Bammens bij een luchtduel en bleven even liggen. Beide spelers konden na verzorging voortspelen. In de 34' probeerde Olivier Geurts het met een afstandsschot en de bal ging tegen de deklat. Vijf minuten voor de rust kon Marcos Da Silva de bal scherp voor doel brengen, maar niemand kwam in de buurt van de bal om die in doel te verlengen. In de 41' werd de bal diep gestuurd door Spouwen-Mopertingen en Rocky Peeters kon net niet met het hoofd bij de bal. Zo viel die voor de voet van Sabbadini. Deze laatste gaf de bal in de loop van Giovanni La Mantia en die bracht de thuisploeg op voorsprong (1-0). Dat werd de ruststand. Na de pauze kwam Nils Goedeweeck bij Wijgmaal in de ploeg voor Rocky Peeters. Die aanvaller meer leverde meteen de 1ste hoekschop van de wedstrijd op voor Wijgmaal. Uit die stilstaande faze kwam er een kans. Marcos Da Silva kon koppen bij die corner, maar de bal ging naast doel. Helaas werd in de 50' de bal op de penaltystip gelegd. Lennert Vanherberghen botste met een aanvaller in de 16-meter en de scheidsrechter twijfelde geen moment. Martijn Dingenen zette zich achter de bal en bracht zo de stand op 2-0. Daarmee had Wijgmaal de kelk nog niet helemaal leeggedronken. Drie minuten later kon Barm Poell op de flank doorgaan en bracht de bal voor de voet van Dingenen en die trof weer raak en meteen stond het 3-0. Dat was natuurlijk een opdoffer voor Wijgmaal. Er kwam een eerste wissel. Tim Boogaerts kwam in de plaats van Lennert De Keukeleere. Keeper Tom Grootaers moest dan een eerste redding op zijn aktief plaatsen. Pieter Kempeneers mikte een vrijschop recht naar de winkelhaak en de thuiskeeper verijdelde zo een tegendoelpunt. De thuisploeg kreeg ook nog kansen. Na een voorzet van Wijnen plaatste Poell de bal naast doel en Yildiz mikte iets later te hoog. In de 64' bracht trainer Soetaers een 2de verse kracht. Eberd De Donder kwam in de plaats van Marcos Da Silva. Twee minuten later dribbelde La Mantia zich door de Wijgmaaldefensie en werd dan onderuit gehaald. Zestien minuten na de eerste strafschop volgde een 2de voor de thuisploeg. Ali Yildiz nam ditmaal de verantwoordelijkheid. Hij trapte de bal echter over doel en zo bleef de stand staan op 3-0. In de 71' bracht Kempeneers de bal voor de voet van Goedeweeck, maar zijn schot werd afgeblockt. In de 76' ging een schot van Goedeweeck tegen een hand en Wijgmaal kreeg ook een strafschop. Kempeneers nam die en trapte de bal tegen de paal en zo ging die in de handen van keeper Grootaers. Zelfs een eerredder werd Wijgmaal niet gegund. De thuisploeg kreeg via Telegrafo en Poell nog scoringskansen. Keeper Vanwelkenhuysen hield hen van een doelpunt. De laatste kans van de wedstrijd was voor Wijgmaal. Gertjan Fannes werd de diepte ingestuurd en gaf dan de bal mooi in de voet van de vrijstaande Roel Poukens. Die kreeg de kans om de pil wat te verzachten, maar hij mikte de bal over doel. De bal wou er blijkbaar niet in en eigenlijk kan je stellen dat Wijgmaal een echte offday kende op het terrein van Spouwen-Mopertingen. Olympia Wijgmaal was voor de 5de speeldag de enige ploeg zonder nederlaag, maar je ziet hoe vlug het kan keren in het voetbal. Natuurlijk met die 12 op 15 kan je spreken van een zeer mooi begin van het seizoen. Nu staan er bovenaan de rangschikking 3 ploegen met 12 punten nl. KVK Tienen; Thes Sport en Olympia Wijgmaal. Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen RC Hades op het programma. Aftrap om 15 uur.