K.Olympia S.C.Wijgmaal - Spouwen-Mopertingen

Spouwen-Mopertingen
4-1

De beloften van Olympia Wijgmaal kregen na hun eerste nederlaag van het seizoen de kans om in het Ymeria-stadion op de 5de speeldag tegen Spouwen-Mopertingen orde op zaken te stellen. Vorig seizoen won Wijgmaal tegen de Limburgse ploeg met 5-2. Bij de thuisploeg stond Tim Boogaerts na zijn kwetsuur klaar om zijn paraatheid te testen. Wijgmaal startte goed en kreeg in de 3' al een open kans via Jaan Larivière. De middenvelder trapte de bal echter over doel. Een paar minuten later ging een schot van Arnaud Serruys naast doel. In de 10' trapte Jorge-Michael Vanderstappen de bal naar voor en Bradley Mbenza vertrok nog net van op eigen helft met de bal en lobde die over keeper Gilis. Zo zorgde de jongste van de ploeg voor de 1-0 voorsprong. Spouwen-Mopertingen kon niet echt tot kansen komen. Het enige gevaar kwam van een paar scherpe voorzetten. In de 26' kreeg de thuisploeg een strafschop. Barend Winkels trok Bradley Mbenza in de 16-meter tegen de grond en de scheidsrechter twijfelde niet. Het was Larivière die van op de stip voor 2-0 zorgde. Lucas Ferron probeerde het van op afstand in de 31', maar zijn schot ging naast doel. Op 8 minuten van de rust nam Larivière een hoekschop en Vanderstappen klom het hoogst en kopte de bal in doel. De centrale verdediger bracht zo de stand op 3-0. In de 40' trapte Thomas Telegrafo over doel voor Spouwen-Mopertingen en 2 minuten later kopte Anton Wouters na een voorzet ook raak en bracht zo de ruststand op 4-0. Dat mocht dus nooit meer mis gaan voor Wijgmaal. Toch kreeg de thuisploeg het nog moeilijk in de 2de helft. In de 51' kreeg Telegrafo een mooie kans, maar keeper Matthias Vervecken bracht redding. Een schot van Senne Verbiest ging maar nipt over doel en in de 63' kwam er weer een save van Vervecken, nu op een schot van Klaas Pannemans. Pas na 20 minuten in de 2de helft kreeg Wijgmaal nog eens een kans. Mauro Seminerio kopte na een voorzet de bal over doel. Dan kwam Wietse Vermeylen op het terrein en Tim Boogaerts mocht gaan rusten. Vermeylen kreeg dadelijk een kans toen hij de 16-meter binnendrong. Keeper Doran Gilis bracht redding. Onmiddellijk daarna verwerkte keeper Vervecken een kans van Pannemans in hoekschop. Uit die stilstaande faze kwam een doelpunt voor de bezoekers. Het was Nicolas Mombaerts, die voor de tegentreffer zorgde en de stand op 4-1 bracht. Bij Wijgmaal kwam Ilias Assalhi in de plaats van Serruys in de 70'. Iets later hield keeper Vervecken tot tweemaal toe een 2de treffer uit doel. Zo hield hij o.a. Winkels van een doelpunt. Ismail El Iar kwam in de 78' voor Larivière. Spouwen-Mopertingen kreeg nog een paar kansen. Mombaerts kopte na een voorzet  over doel en een schot van Telegrafo ging voorlangs. De Wijgmaaldefensie hield stand en zo kwam de thuisploeg aan hun 4de overwinning van het seizoen. Uitslag: 4-1. Volgende vrijdag staat er een wedstrijd in Hasselt te wachten tegen RC Hades.