Uitgelicht: Gertjan Fannes

Gertjan Fannes

Op regelmatige basis kan u hier een interview lezen met één van onze spelers. Deze keer is het de beurt aan Gertjan Fannes.


Na de winst in de topper tegen Thes Sport had onze huisreporter Daniël De Becker een gesprek met aanvaller Gertjan Fannes.

Gertjan Fannes: "Vandaag speelden we veel lager dan op Cappellen vorige week. Gezien het aantal kansen dat we konden creëren, verdienden we de zege. Thes Sport hoort natuurlijk bij de betere ploegen van de reeks, maar kwam toch aan weinig kansen en dat is een verdienste van onze defensie. Het zegt genoeg dat we tot nu toe slechts 2 tegendoelpunten moesten slikken. We zijn dit seizoen gestart met meer overtuiging, voordien waren we misschien wat te braaf."

"Wijgmaal kan zeggen dat het zijn plaats in deze reeks verdiend. Trainer Soetaers maakt een prognose per 5 wedstrijden en we staan nu al voor op dat eerste schema. Het zou mooi zijn moesten we na de vijfde speeldag nog met het maximum staan. Wijgmaal kan zeker nog progressie maken. Op de eerste speeldag bij Zwarte Leeuw waren we de eerste 25 minuten de betere ploeg, maar dan konden we die dominantie niet verder zetten. Thuis tegen Overijse was dat al iets beter en op Cappellen eisten we meer balbezit op. Dat betekent maar één ding, dat we nog constanter moeten worden."

Gertjan Fannes speelt nu al 5 jaar bij Wijgmaal. Hij studeert bedrijfskunde in Leuven en woont daar ook op kot. De 24-jarige aanvaller zit bijna aan zijn laatste jaar en kan nadien zijn vader gaan bijstaan, die twee bedrijven bezit. Toen hij 6 jaar oud was, moest hij vragen om voetbal te mogen spelen. Vermis zijn ouderlijk huis in Tielt-Winge stond, kwam hij terecht bij Meensel-Kiezegem. Op 14-jarige leeftijd ging hij over naar Westerlo en speelde daar toen nog samen met Romelu Lukaku en Zhino Ghano. Hij vloeide door tot bij de beloften, maar speelde daar maar de helft van de wedstrijden wegens kwetsuren.

Het was Hans Goethuys die Gertjan Fannes naar Wijgmaal haalde. Vorig seizoen sukkelde Fannes ook geruime tijd met kwetsuren. Hij startte in het seizoen 2016-2017 in de eerste 3 wedstrijden, maar viel dan voor de uitwedstrijd op Duffel uit met een contractuur. Hij bleef daarna 7 weken aan de kant en probeerde het dan weer via 2 invalbeurten. Helaas was hij nadien weer 4 weken gekwetst. Pas op 21 januari van dit jaar kwam hij nog eens aan een basisplaats uitgerekend thuis tegen Duffel.

Gertjan Fannes: "Ik ben van oorsprong een flankspeler en kom graag met de bal naar binnen." Ik heb een goed loopvermogen en ben sterker geworden. Nu heb ik soms na een wedstrijd nog last van mijn rug, maar na een sessie bij de kinesist ben ik weer vrij van contracturen. Ik mik niet bepaald op een aantal doelpunten per seizoen, maar als ik gespaard blijf van kwetsuren geraak ik misschien aan 10 treffers."

De spelersgroep van Wijgmaal hangt sterk samen. Fannes: "Met o.a. Lennert De Keukeleere en Eberd De Donder vormen wij een vriendenclub en doen we soms samen plezierige zaken zoals naar festivals gaan. Ik hoorde dat het bij Thes Sport heel wat minder is qua samenhorigheid.

"Tegen Spouwen-Mopertingen willen we dus op ons elan doorgaan. Ze hebben tot nu toe 7 punten behaald en je mag niet stellen dat ze minder zwak zouden zijn dan vorig seizoen. We konden nu wel al tweemaal op verplaatsing winnen, maar dat is geen garantie dat we dat ook een derde keer zullen doen. Het geloof na die 12 op 12 is er zeker en zo'n start geeft altijd een positieve boost aan een ploeg", aldus Gertjan Fannes

Daniël De Becker