R.Cappellen FC - K.Olympia SC.Wijgmaal

R.Cappellen FC.
1-2

In 2de Amateurs B trok Olympia Wijgmaal op zondag 17 september naar het Stadion Jos Van Wellen in Kapellen. Na de 6 op 6 stond het samen met Thes Sport helemaal bovenaan de rangschikking. Thes Sport had een dag eerder met 3-0 gewonnen tegen City Pirates en nu kwam het er voor Wijgmaal op aan om hen bij te benen. De voorbije twee seizoenen behaalde Wijgmaal op Cappellen telkens een gelijkspel. In de 3de ronde van de Croky Cup had Wijgmaal deze Antwerpse ploeg uitgeschakeld met 4-2. Op die 13de dag van augustus moest trainer Bart De Roover van Cappellen nog een aantal spelers missen. In de eerste twee competitiewedstrijden behaalde Cappellen tweemaal een gelijkspel nl. thuis tegen Turnhout 1-1 en vorig weekend bij City Pirates werd het 2-2. Ondertussen waren bij de opponent van Wijgmaal enkele ervaren spelers teruggekeerd en ook hun laatste aanwinst Kabba-Modou Cham stond in de basis-11. Bij Wijgmaal stond Jaan Larivière voor het eerst aan de aftrap. Kurt Weuts, Roel Poukens, Nils Goedeweeck en keeper Mathias Vervecken moesten klaar staan voor een invalbeurt. Opmerkelijk was dat Lennert Vanherberghen niet geselecteerd was voor deze wedstrijd. In de eerste 10 minuten van de wedstrijd had Olympia Wijgmaal het meeste balbezit. Dan kwam er een snelle counter van op rechts via Djeson Olongo Ekila en die bereikte voor doel de goed meegevolgde Kabba-Modou Cham. Die liet keeper Yanno Vanwelkenhuysen geen kans en bracht de thuisploeg op voorsprong (1-0). Het vroegere jeugdproduct van Hamme kwam zo aan zijn 1ste doelpunt van het seizoen. Eén minuut later mocht Gert Stockx een hoekschop nemen en Simon Bammens kreeg de bal voor de voet en zorgde meteen voor de gelijkmaker (1-1). Ook voor onze 19-jarige verdediger was het zijn eerste treffer van dit seizoen. Na 2 corners voor de thuisploeg kwam er halfweg de 1ste helft een voorzet van Ben Colson. Marcos Da Silva kon zijn hoofd tegen de bal zetten, maar stuitte op doelman Vandenbossche. Drie minuten later kreeg Gertjan Fannes de bal aan de zijlijn en kwam met de bal aan de voet richting 16-meter. Hij probeerde het met een schot en de keeper van Cappellen moest de bal over de lat verlengen. In de 34' kon Marcos koppen bij een vrijschop van Stockx, maar de bal ging ver over doel. Iets later werd er dom bal- verlies geleden bij Wijgmaal, maar Bammens kon de bal nog over de zijlijn trappen. Vijf minuten voor de rust kopte Robin Lenaerts bij de 4de hoekschop van Cappellen naast doel. Een paar minuten later deed Pieter Kempeneers tegen zijn ex-ploeg hetzelfde. In de 43' mocht Robbe Kil een vrijschop nemen en keeper Vanwelkenhuysen plukte de bal uit de lucht. Bij een 1-1 stand werd de rust bereikt. Vlak na de herneming werd een doelpunt van Cappellen afgekeurd wegens buitenspel. De thuisploeg ging toch op zoek naar een nieuwe voorsprong en in de 54' schoot Robbe Kil hard op doel. Yanno Vanwelkenhuysen liet zijn klasse zien en pakte uit met een mooie save. Eén minuut later werd Larivière vervangen door Nils Goedeweeck. Wijgmaal zorgde voor het meeste druk en kwam ook het meest op de helft van de tegenstander. Daar kwamen kansen uit voort. In de 61' kopte Marcos over doel. Bij Cappellen werd Cham in de 64' vervangen door Dries Willemsen. In dezelfde minuut kwam een pass van Goedeweeck voor de voet van Fannes en die verplichtte doelman Vandenbossche tot een save. Goedeweeck bleef bedrijvig en dat leverde Wijgmaal een hoekschop op. Daarbij kopte Simon Bammens, maar hij kon zijn hoofd niet voldoende tegen de bal plaatsen en die ging naast doel. In de 69' kwam er een voorzet en Eberd De Donder kopte de bal voor doel en daar verlengde Marcos Da Silva de bal met het hoofd tegen de onderkant van de deklat. Cappellen ontsnapte daar aan een achterstand. Marcos werd vlak daarna vervangen door Kurt Weuts en bij Cappellen kwam Nico Lemaire voor Djeson Ekila. De thuisploeg kwam maar af en toe over de middenlijn, maar kon echter voor geen gevaar meer zorgen. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te lopen, tot in de 89' een pass van Kempeneers bij Weuts kwam in de 16-meter. De aanvaller legde de bal mooi voor de voet van Gertjan Fannes en die trof raak in de korte hoek. Met zijn 2de treffer van het seizoen bezorgde Fannes zijn ploeg nog de overwinning (1-2). De vreugde was groot bij Wijgmaal en dat was terecht en verdiend gezien hun grote aandeel in het balbezit. Door die 3de zege op rij blijft Olympia Wijgmaal uiteraard samen met Thes Sport plaats 1 en 2 in de rangschikking bekleden. Volgende zondag (24 september) om 15 uur komt er dus zo vroeg op het seizoen al een topwedstrijd in 2de amateurs B tussen Olympia Wijgmaal en Thes Sport of een treffen tussen de nieuwe en vorige trainer van Wijgmaal.